Hvordan bruke Ylang Ylang eterisk olje - oljen for ditt indre barn

eteriske oljer Feb 09, 2022

Endelig skal jeg dele og inspirere omkring en av mine favorittoljer når det kommer til egenpleie og harmonisering. Den feminine blomsteroljen Ylang Ylang destillers fra den gule og stjerneformede blomsten fra Ylang-Ylang treet. Ylang Ylang kalles også for "blomstene av alle blomster". 

Ylang Ylang eterisk olje er på grunn av sine nærende og beskyttende egenskaper mye brukt i luksusprodukter innen parfymer, hud- og hårpleie og aromaterapi. Den har også en lang historie innen religiøse seremonier og bryllupsseremonier.

Interessant nok hadde den ville blomsten fra Ylang Ylang opprinnelig ingen duft, men har gjennom nøye utvelgelse og kloning blitt til den nydelige og unike duften som vi har i dag. Kanskje har du hørt om slektningen til Ylang Ylang; Cananga? Den kan du lese om i et tidligere blogg-innlegg. Her kan du også lese om forskjellen på Ylang Ylang og Cananga, når det gjelder duft og kjemi.

Hvordan bruke Ylang Ylang

For meg er Ylang Ylang en av mine "egenpleie-oljer" som gir meg ro og balanse i hverdagen min. Jeg elsker å bruke den i hårkurer, ansiktsserumer, i fotbad, massasje - eller bare som naturlig parfyme. Her er noen forslag til hvordan du kan bruke Ylang Ylang eterisk olje i din hverdag. Jeg håper det kan være til inspirasjon for å bruke din Ylang Ylang-olje mer regelmessig!

 • FOTBAD: Lag deg et avslappende fotbad med varmt vann, 2 dl epsomsalt og 4-8 dråper Ylang Ylang
 • PARFYME: Smør 1-2 dråper på håndledd og bak ørene for en nydelig, blomstrende, feminin, ren og naturlig parfyme
 • HÅRPLEIE: Lag en hårkur med blant annet Ylang Ylang, finn oppskrift her
 • HÅRPLEIE: Ta 1-2 dråper Ylang Ylang i hånden og "gre" gjennom håret for en personlig parfyme og næring til håret
 • FINNE RO/STRESSE NED/NERVØSITET: Ta 1-2 dråper i hånden og ta deg tid til å puste inn aromaen dypt 
 • INTERNT: Ta et par dråper i kapsel og svelg med vann for ekstra antioksydantbeskyttelse (NB! Jeg bruker kun doTERRAs eteriske oljer internt)
 • HUDPLEIE: Ta et dampbad for ansiktet med et par dråper Ylang Ylang i vannet
 • NÆRE OG PLEIE HUDEN: Ta en teskje god baseolje (feks jojoba-olje) og rør inn 1-2 dråper Ylang Ylang. Masser inn i hele ansiktet.
 • MITT BESTE HJERTE-HEALER-TIPS: Smør 1-3 dråper Ylang Ylang med kokosolje over hjertet og pust dypt inn. Stopp helt opp. Her kan du også bruke Geranium, eller en kombinasjon av disse to.
 • MASSASJE: Bland noen dråper Ylang Ylang med fraksjonert kokosolje for en varmende, sensuell massasje
 • STØTTE MENSTRUASJONSSYKLUS/-KRAMPER: Masser Ylang Ylang over magen med kokosolje
 • DIFFUSER: Prøv Ylang Ylang i diffuser med Passion-blandingen, eller med SIberian Fir og Sandalwood. Eller drøm deg bort til ekostiske steder med en blanding av Ylang Ylang (2), Bergamot (2) og Lemongrass (1). Eller hva med Ylang Ylang (2), Ginger (2) og Wild Orange (3)? Mulighetene i diffuseren er uendelige, du må bare tørre å prøve!  

Ylang Ylang - for emosjonell støtte og harmonisering

Ylang Ylang er en av mine "hjerte-healer-oljer", på lik linje med Geranium, Neroli og Rose. Vi lever i en stressende verden, full av inntrykk og impulser. Fokus er ofte på det maskuline, på sinnet og det mentale, i stedet for det intuitive hjertet. Her bruker jeg de feminine eteriske oljene mine for å skape en bedre indre harmoni og balanse- og for få bedre kontakt med den feminine delen av meg selv- hjerte-delen av meg. 

ENKEL ØVELSE: Masser Ylang Ylang med kokosolje over hjertet. Hold hånden hvilende over hjertet, mens du tar noen dype innpust.

Mitt tips til deg er at du er ofte i kontakt med og bruker oljene dine for å gi deg selv en pause i en hektisk hverdag, og til å finne tilbake til den barnlige gleden og livsgnisten. Bruk de som emosjonell støtte når du føler at livet går deg i mot. Kanskje står du i mye emosjonelt akkurat. Minn deg selv på at oljene dine er der å støtte deg både fysisk og emosjonelt. 

 I denne videoen kan du lære mer om hvordan doTERRA samarbeider med lokale bønder for på en bærekraftig måte destillere den reneste og mest kraftfulle form for Ylang Ylang eterisk olje:

Ylang Ylang kalles for "The Oil of Lovers" av Adam Barralet. Se mer her:

Er rene, eteriske oljer noe for deg? Ta kontakt for en uformell oljeprat. 

Jeg viser deg hvilke muligheter du har for å komme i gang med eteriske oljer. Jeg viser deg også hvordan du kan få den opplæringen du trenger for å leve en naturlig livsstil med eteriske oljer.

Ta kontakt
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.