GRATIS INTROKURS
Tilbake til bloggen
 

Palmarosa fra doTERRA - feminin duft og maskulin helende kraft!

eteriske oljer Apr 11, 2022

Den ekskluisve Palmarosa-oljen fra doTERRA er foreløpig ikke en del av vårt vanlige sortiment, men gis som gave i lojalitetsprogrammet (LRP) av og til. Har du lurt på hvordan du kan bruke den optimalt? Her er gode tips!

Palmarosa kalles ofte "indisk geranium" og er mye  brukt i hudpleie- og parfyme-industrien. 

Når det gjelder kjemi så inneholder Palmarosa en stor andel av den kjemiske komponenten "geraniol" , som også er en av hovedkomponentene i Rose-olje. Geraniol er svært rensende, gir huden vår god støtte og virker balanserende på fuktighetsnivåene i huden. Det er kanskje ikke så rart da at Palmarosa havner i kategorien "hud-oljer.

Palmarosaoljen har en myk, søtlig, feminin rose-lignende aroma. Det er lett å tenke at Plamarosa er en blomsterolje, men faktisk er den destillert fra gress-strå!

Hvor kommer Palmarosa fra?

doTERRA finner sin høykvalitets Palmarosa i Nepal. Den eteriske oljen dampdestilleres fra blader og stilker fra et høytvoksende gress som stortrives i det solrike og fuktige miljøet i området. 

Litt om Palmarosas mange bruksområder

Jeg bruker Palmarosa primært som en hudolje, i hudserum og hudkrem. Men jeg har også prøvd den i diffuser i kombinasjon med andre oljer - og det dufter himmelsk.

Det sies også at Palmarosa balanserer hjertechakra og "åpner opp oppmerksomheten" under meditasjon. Så hva med å smøre Palmarosa med litt kokosolje over hjertet, over bryn eller tredje øyet - og så puste restene dypt inn fra koppede hender før yoga og meditasjon?

Clary Calm er doTERRAs hormonstøttende oljeblanding, en favoritt for kvinner i alle aldre. Clary Calm inneholder Palmarosa, noe som forteller meg at den også er god for hormonell støtte gjennom syklusen min.

Har du ikke Clary Calm, kan du lage din egen hormonstøttende blanding ved å finne frem noen av de samme oljene som du finner i Clary Calm-blandingen og lage din egen roller. Du kan også teste å bruke kun Palmarosa med litt kokosolje over magen gjennom syklusen din. Her er gode tips til rollerblandinger du kan lage selv med Palmarosa, inklusive hormonstøttende blanding og Glow hudserum:

Her er mange flere tips til bruksområder med Palmarosa:

 

Ønsker du litt inspirasjon til hvilke eteriske oljer du kan blande med Palmarosa i diffuseren? Her er noen tips på veien:

Emosjonell bruk av Palmarosa

At duft, aroma og eteriske oljer kan påvirke oss emosjonelt/følelsesmessig høres kanskje fremmed ut for mange. Men har du brukt rene eteriske oljer en stund, har du mest sannsynlig også kjent på den emonsonelle kraften i oljene?

Palmarosa kalles emosjonelt for "oljen for kjærlig og gudommelig veiledning". Palmarosa og Rose har som du nå vet lik kjemisk sammensetning. Rose-oljen vet vi er et symbol på kjærlighet og gudommelig kjærlighet. På samme måte åpner Palmarosa hjertet ditt og virker energetisk rensende. Andre eteriske oljer med tilsvarende rensende effekt er Lemongrass (sitrongress) og Melissa (sitronmelisse).

"Palmarosa kommer fra rasktvoksende gress. På samme måte kan oljen bidra til raskere personlig vekst emosjonell modning. Palmarosa er spesielt nyttig for den som har opplevd emosjonell stagnasjon i sine yngre år. Den kan gi oss god støtte i arbeidet med å overkomme våre emosjonelle barrierer ved å gi lettere slipp på spirituelt mørke, uro og negativitet. Hjelpe oss å finne en større trygghet til å gi slipp på uhelede historier fra barndommen - som hindrer oss i å aktivere visdommen vi har i oss selv  leve det livet vi drømmer om...."

Synes du eteriske oljer og følelser er spennende? Les mer om den emosjonelle siden ved hver eterisk olje i boken "Essential Emotions". 

Jeg håper dette blogginnlegget var god inspirasjon til å implementere din Palmarosa-olje i hverdagen din. Del gjerne blogginnlegget og fortell meg gjerne hva du synes.