Hei! Jeg er Anne Marit. 

Ønsket og behovet for å leve en mer naturlig livsstil vokste frem hos meg i voksen alder.  Parallellt med den gryende interessen vokste også tanken om en større frihet - og et genuint ønske om å dele min erfaring og hjelpe andre seg frem. 

Etter mange år dukket doTERRA med sine rene eteriske oljer inn i livet mitt. De ble raskt en integrert del av hverdagen og livet mitt. Brikkene falt på plass. 

Jeg ser det som min plikt å ta et større ansvar min  egen og mine barns helse og velvære - og så ofte vi kan velge naturlige (og ikke syntetiske) løsninger som vårt førstevalg i hverdagen. Vi er fra barnsben av lært opp til å "døyve" symptomer og signaler fra kroppen i stedet for å tenke rotårsak. 

I dag er stolt å kunne si at jeg er grunnlegger av Lemon & Rose, et voksende oljeteam med mange faglig dyktige oljeveiledere og flere tusen oljebrukere. Jeg er  Wellness Advocate - eller oljeveileder om du vil - i doTERRA. I tillegg er jeg sertifisert som Aromatouch- og Symphony of the Cells-behandler. Men aller mest liker jeg å undervise i eteriske oljer og oljebruk.

Men hvordan havnet jeg her? Jeg inviterer deg med på en reise for å bli bedre kjent. Kanskje tenker du at dette er noe du ønsker å utforske videre, sammen med meg. Kanskje velger du å gå videre til noe annet, fordi dette ikke føles riktig for deg nå. Uansett er det greit. Det viktigste for meg er at du er her nå. 

 

Ønsket om å finne en annen vei... 

Det har vært en lang reise for meg å komme hit. Jeg husker godt at jeg virkelig ikke visste hva jeg ville bli "når jeg ble stor". Det var frustrerende at så mange rundt meg visste det. Jeg måtte bare prøve meg frem. Jeg tok "fornuftige" valg når det gjelder utdanning og karrierevei. Jeg valgte det trygge - og ønsket meg sterkt et A4-liv. Jeg giftet meg og fikk barn, hus, hytte og bil. Alt som en ung jente ofte drømmer om...

Jeg tenker at det er mening med alt. Og den veien man går. Ikke alle mine valg har vært styrt av hjerte og verdier - men ofte av fornuft, økonomi og forventninger fra det kollektive samfunnet.  Jeg fulgte de kollektive forventningene i mange år. Men hjertet var ikke med meg på veien. Noe skurret. Etterhvert ble skurringen så høylytt og fysisk at endringer tvang seg frem - en etter en. 

Ønsket om å finne "en annen vei" - min vei - vokste seg frem gjennom mange år - og var ikke forenelig med livet jeg levde.

Lenge klarte jeg ikke å se hvor denne veien skulle gå. Men i dag ser jeg at alle valgene jeg har tatt, spesielt de vanskeligste av dem alle - og alt jeg har valgt å legge bak meg - har ført meg hit til den jeg er i dag. Og det er enda mer å lære, utforske og utvikle! 

Jeg ble syk og det endret alt. 

Interessen for et naturlig liv startet sent for min del. Gjennom oppveksten hadde jeg liten forståelse eller interesse for det naturlige. Jeg hadde utallige halsbetennelser og antibiotikakurer - og jeg fikk munnen full av amalgam. Et dårlig utgangspunkt for en god helse i voksenlivet.  

Først i tredveårene våknet min bevissthet omkring min egen helse. Jeg fikk et barn som fikk diagnosen cøliaki som toåring. Instinktivt søkte jeg mot naturlige løsninger for ham og her begynte min reise. Selv slet jeg med søvn fra tidlig i tredveårene. Det gikk nærmere femten år før jeg knekte søvnkoden. 

For 12 år siden fikk jeg diagnosen livmorhalskreft. Det slo ned som en bombe i livet og sjela mi. For meg var kreft det samme som å dø. Jeg hadde allerede mistet min pappa i kreft. Jeg måtte fjerne livmor og havnet i et kaos av følelser, frykt, dødsangst, uro, fatigue og hormonelle svingninger. Livet føltes utrygt. Jeg hadde så mye å miste. Og så mye mer å utrette.

Selv den dag i dag synes jeg dette er vanskelig å snakke høyt og åpent om. Denne perioden av livet mitt har preget meg på mange måter. Jeg strever fortsatt med å gi slipp på frykten for tilbakefall. Den dukker opp til overflaten innimellom, men er ikke der hele tiden.

I dag vet jeg at jeg var heldig. Min kreft ble oppdaget tidlig. Jeg er frisk. Og jeg er fortsatt her og har fortsatt mye å utrette.

Ny retning med blogg og kraftmødre

Jeg har nok alltid hatt et sterkt behov for dele og formidle. Min voksende interesse for kosthold og naturlig livsstil førte meg etterhvert hodestups inn i bloggverden. Jeg elsket det! 

Matbloggen "Sense of Life" ledet meg etterhvert til spennende møter med likesinnede kvinner. Vi lærte av hverandre, hjalp hverandre å skaffe leverandører og ingredienser. Vi startet melkering hvor vi rullerte på å hente fersk upasteurisert melk direkte fra bonden og leverte på døra til hverandre. Vi presset på for å vekke folks nysgjerrighet for tradisjonsmat - og interessen bare vokste.

Etterhvert ble det oss fire; kraftmødrene Gry (Hammer), Vibeke (Naturkilden) og Marianne. Sammen startet vi KRAFTMAMMA-bloggen, som ble en liten bevegelse med fokus på kraftkoking, kyllingføtter, gelatin, surdeig, kefir og vannkefir. For en fantastisk reise vi hadde sammen. Glede, oppturer og nedturer. Drømmen om felles kokebok ble aldri en realitet - for livet ville det slik at våre veier gikk i ulike retninger etterhvert. Men Kraftmamma-tiden er og blir en viktig del av min historie og tidslinje.  

Møt "gjengen" min

I dag er jeg "storbarnsmamma" til tre ungdommer/unge voksne på 16, 19 og 21 år. De er mitt alt. Et intenst, travelt, fint, kaotisk, rotete, frustrerende og herlig liv. Med delt omsorg lever jeg et av-og-på-liv som mamma. Det er noe vi alle fire er veldig vant til - og de husker knapt noe annet. Jeg oppleves nok som en rar, litt irriterende, men veldig (og kanskje til tider altfor) omsorgsfull mamma.

To av barna satser fullt på idrettsskole og håndball. Det kreves ekstra fokus i heimen på kosthold, restitusjon, god og nok søvn, nok mat og næring - og så klart - kontinuerlig tilgang til "naturlig førstehjelp" og mitt "oljeapotek". Oljene fra doTERRA brukes flittig og daglig for å løse alle de små utfordringene som dukker opp fortløpende i vårt hektiske hverdag. Og utfordringer er det nok av; vond muskel, støl rygg, munnsår, hodepine, hjelp-jeg-får-ikke-sove, tannpine, nå-er-jeg-sliten, hjelp-jeg-har-en-kvise, jeg-er-lei-meg, jeg-har-menstruasjonssmerter, dårlig humør, venninna-mi-hoster, venninna-mi-vil-slutte-med-nesespray og så videre. 

Dette er mitt liv i dag. Klarer jeg å lære barna mine å ta godt vare på seg selv, lære de å bruke oljer som førstevalg når de møter små og større utfordringer i livet - så er jeg fornøyd. Det gir håp for neste generasjon.

Les mer om doTERRA

 

doTERRA er min verktøykasse for livet

På mange måter skulle jeg ønske jeg hadde de verktøyene jeg har i dag til å hjelpe meg gjennom livets utfordringer. Samtidig vet jeg at alt jeg har opplevd har ført meg dit jeg er i dag. 

De siste 12-13 årene har jeg søkt etter å finne min plass i universet av naturlige løsninger. Det har vært prøving og feiling. Jeg har tatt vanskelige valg som har såret flere på veien, men som har vært helt nødvendig for å finne min vei.

Det føles som en livsoppgave å finne de beste naturlige løsningene for å hjelpe meg selv og mine nærmeste fysisk og emosjonelt - og så å videreføre læringen videre til andre. 

Jeg føler meg heldig som i dag har et fantastisk oljeteam rundt meg. Jeg jobber sammen med faglig dyktige, varme og gode mennesker som brenner for det samme som meg; å hjelpe andre å leve et mer balansert liv - en dråpe av gangen. 

"Anne Marit er for meg en person som har et stort og varmt hjerte for det hun engasjerer seg for. Hun introduserte doTERRA-oljene for meg og har alltid vært en trygg og god veileder. Jeg startet med Familiepakken, har tatt et steg av gangen og brukt god tid for å lære oljene å kjenne. Jeg har fått god opplæring for hver enkelt olje om hvordan jeg kan bruke den fysisk og hva den gjør emosjonelt . Jeg bruker oljene mine hver dag og elsker denne naturlige livstilen . Oljene har hjulpet meg både fysisk og emosjonelt. Skjønner ikke helt hvordan jeg klarte meg uten oljer tidligere... ❤ Er glad for at jeg skal fortsette på denne reisen med oljene og at Anne Marit fortsatt er min veileder... Liv Kari"

Liv Kari Høgman, Skien

"Takket være min veileder Anne Marit kom jeg i kontakt med eteriske oljer for vel et år siden. Det har vært en spennende reise som har endret mye både på det fysiske og emosjonelle plan. Jeg bruker oljene hver dag, og lærer stadig nye måtte å anvende de på. Anne Marit er en trygg og god veileder som virkelig brenner for dette temaet. Er så taknemmelig for de kunnskaper du har gitt meg og gleder meg til å følge deg videre. Føler meg lykkelig♥️♥️ "

Sissel Berg-Hansen
Pensjonist, bor i Danmark og Norge

"Takket være min veileder Anne Marit kom jeg i kontakt med eteriske oljer for vel et år siden. Det har vært en spennende reise som har endret mye både på det fysiske og emosjonelle plan. Jeg bruker oljene hver dag, og lærer stadig nye måtte å anvende de på. Anne Marit er en trygg og god veileder som virkelig brenner for dette temaet. Er så takknemmelig for de kunnskaper du har gitt meg og gleder meg til å følge deg videre. Føler meg lykkelig♥️♥️ "

Sissel Berg-Hansen
Pensjonist, bor i Danmark og Norge

Bli kjent? 10 ting du neppe visste om meg 

  • HVA GLEDER MEG MEST: Når barna mine har det godt, er friske og i balanse. Og når min egen kropp og sinn er i balanse.
  • HVA FRYKTER JEG MEST: Å gå glipp av noe, å ikke få utrettet nok i dette livet.
  • HVA UTFORDRER MEG MEST: Å tørre å vise mer av meg selv. Tørre å skinne.
  • DETTE MÅ JEG GJØRE MER AV: Stoppe oftere opp. Puste dypere. La "gamle" mønstre få slippe ut for å gi plass til mer lys.
  • MINE FAVORITTOLJER: Balance (min jordingsolje) og Melissa (lysets olje). Og sikkert 10 andre oljer.
  • FØDSELSTEGN: Vannmann
  • MIN IDRETT: Håndball - gammel målvakt
  • FAVORITTDRIKKE: Golden Milk med eteriske oljer
  • TIDLIGERER YRKER: Offiser i sjøforsvaret. Freelanceotograf. Markedsfører. 
  • FAVORITTREISEMÅL: Bali. Jeg vil tilbake og ha med meg barna. Neste er HOVDEN i Vesterålen. Det ultimate paradis på jord. Ytterst i havgapet hvor pappa vokste op.

“Min rolle i en verden i endring er å hjelpe flest mulig å ta i bruk rene, eteriske oljer som førstevalg mot hverdagsutfordringer. Hver og en av oss har ansvar for å ta vare på egen helse. Alle er vi på ulike steder i livet. Er du klar for endring i livet, er jeg her for å hjelpe deg.

Følg meg på Instagram 

Følg meg på Instagram-kontoen @annemarit_lemonandrose for daglig inspirasjon til å leve et mer naturlig liv. Oljetips, oppskrifter, reiser, hverdag og familieliv. 

Til min Instagramkonto
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.