Tilbake til bloggen

AromaTouch - lett berøring og eteriske oljer

muskler & ledd Jan 25, 2020

Har du hørt om AromaTouch? AromaTouch teknikken er en nydelig behandling som kombinerer fordelene av berøring med kraften i rene eteriske oljer. Resultatet er en behagelig og balanserende velværestund som bare må oppleves. 

AromaTouch teknikken er utviklet av Dr. David Hill, som har årelang erfaring med medisinsk bruk av eteriske oljer. Hans mål var å skape en teknikk som var egnet for alle, som var enkel for alle å lære seg, men samtidig kraftfull nok til å gi gode resultater.  

Bilderesultat for dr. hill aromatouch

Og AromaTouch passer for alle - for barn, voksne og eldre - og er egnet både til hjemmebruk og for deg som er terapeut eller behandler og ønsker flere ben å stå på i din praksis. 

Hvorfor trenger vi AromaTouch?

Kroppen vår utsettes kontinuerlig for press utenfra som gjør det utfordrende å holde en naturlig balanse. Mangelfullt kosthold, stress, press, for lite eller for mye trening, for lite eller for dårlig søvn og økende belastning med giftstoffer er alle faktorer som kontinuerlig utfordrer den naturlige balansen i kroppen vår.

Her kommer AromaTouch inn som en hjelpende hånd. Glem aldri at symptomer er kroppens eget kommunikasjonssystem - og et signal om at noe i oss er i ubalanse. Lytt og gjør noe. Gjør noe som hjelper kroppen tilbake, i stedet for å dempe symptomer med en pille. AromaTouch er utviklet nettopp for å styrke deg og hjelpe kroppen din gradvis tilbake til sin naturlige balanse. Teknikken kan derfor med fordel benyttes forebyggende - og regelmessig. Mitt beste tips er å benytte AromaTouch månedlig (eller oftere om du kan) for å fremme god helse og balanse. 

 

De eteriske oljene som benyttes i AromaTouch teknikken er nøye utvalgt for de individuelle og aromatiske egenskapene som hver olje har. 

Betydningen av berøring i AromaTouch

Hudkontakt er livsviktig for oss mennesker. Berøring er den første sansen vi mennesker utvikler etter vi blir født. Berøring spiller en utrolig viktig rolle i mor-barn-relasjonen, lenge før vi kan kommunisere med ord og språk. Forskning viser at hudkontakt er nesten like effektiv som ord og ansiktsuttrykk. Du kan uttrykke alt fra kjærlighet, takknemlighet, sympati, frykt og sinne ved hjelp av berøring. Hudkontakt kan også ha en positiv effekt på både hjerterytme og immunforsvaret - og balanserer frigjøringen av hormoner. Fascinerende. 

I en AromaTouch behandling er berøringen lett og mild. Det kan ikke sammenlignes med en massasje, hvor håndbevegelsene er mer kraftfulle og fokuserte. Husk at mild berøring omtrent umiddelbart aktiverer utslipp av de såkalte kjærlighetshormonene (oxytocin), senker hjerterytmen og blodtrykket. Det regulerer også stresshormonet kortisol, og regelmessig nærkontakt vil kunne senke verdiene i lengden. 

Det fine er at den som gir enAromaTouch behandling også opplever den samme responsen som den som tar i mot. Så det å gi en AromaTouch behandling kan være nesten like nyttig for den som gir. 

Betydningen av aroma i AromaTouch

Aromaen og de rene eteriske oljene er en viktig del av AromaTouch. De gir en umiddelbar emosjonell, fysisk og biokjemisk respons. Forklaringen på dette er at det er en direkte kobling mellom nesen vår, luktenerven og  det emosjonelle kontrollsenteret i hjernen vår - den limbiske delen av hjernen. Når oljene tas i bruk aktiveres luktenerven - som da har direkte tilgang til den limbiske hjerne hvor minner og følelser er lagret. Duft, minner og følelser er sterkt koblet sammen. 

Kroppen vår har i tillegg mer enn 1000 reseptorer som er assosiert med lukt - mer enn noen andre av våre sanser. Disse faktorene er en av årsakene til at eteriske oljer kan virke så kraftfullt på mennesker. 

Oljene som brukes i AromaTouch 

Dr. Hill testet mange ulike oljekombinasjoner, samt kjemien i den enkelte olje, for å finne de riktigte oljene for ønsket effekt under en AromaTouch behandling. Han endte opp med 8 eteriske oljer med ulike egenskaper. Disse smøres lagvis over kroppen gjennom behandlingen. Disse 8 oljene er: 

 • Balance - avslappende jordende oljeblanding. Den perfekte oljeblandingen å starte behandlingen med for å finne ro og tillit. 
 • Lavender - beroligende olje som passer fint i starten av behandlingen.
 • Melaluca - rensende, beskyttende og avslappende. 
 • OnGuard - støtter og styrker immunforsvaret. Noe alle trenger.
 • Aromatouch - stimulerer blodsirkulasjon til muskler og ledd. Lindrende og avslappende. Inneholder oljer som Cypress, Peppermint, Marjoram, Basil, Grapefruit, og Lavender
 • Deep Blue - en viktig oljeblanding for denne behandlingen. Lindrende og balanserende. Inneholder oljene Camphor, Peppermint, Wintergreen, Blue Tansy, Blue Chamomile,Helichrysum og Osmanthus,
 • Wild Orange - villappelsin. Nydelig aroma som vekker sansene. 
 • Peppermint - avslutter behandlingen. Frisk aroma som vekker sansene.

Relatert bilde

Lær deg AromaTouch 

AromaTouch  teknikken kan læres i løpet av en dag på et av våre AromaTouch kurs. Vi holder AromaTouch kurs 2-3 ganger i året.

I løpet av en kursdag lærer du teknikken steg for steg. Du lærer om hver enkelt av de 8 oljene du bruker og hvordan de påvirker oss. Du får gjennomføre en AromaTouch behandling selv - og du får motta en behandling. Etter ferdig kurs får du  et instruksjonshefte, et kursbevis, i tillegg til de 8 oljene du bruker i behandlingen. 

Lær deg AromaTouch håndteknikken på egen hånd

AromaTouch håndteknikk er en enkel men effektiv måte å oppnå rask velvære på og bygger på de samme bevegelsene som i en full AromaTouch behandling. Teknikken tar ikke lang tid og er fin å bruke i mange sammenhenger: 

 • For å finne ro
 • Når noen er overveldet og stresset
 • Som en avslappende stund
 • For å "connecte" med noen du er glad i

Her kan du velge ut èn enkelt olje for å gjennomføre håndteknikken. Hvilken olje du velger avhenger av hva du ønsker å oppnå. Er personen sliten og trenger å hente seg inn, velg Citrus Bliss eller Wild Orange. Skal du gjøre teknikken på barna dine før leggetid kan kanskje Lavendel eller Serenity være en god løsning. For å få ned stress kan kanskje Balance være den beste løsningen.

Se håndteknikken steg for steg på video her. 

Bilderesultat for aromatouch hand technique

Du kan også lage små prøveflasker med ferdige oljeblandinger og bruke disse til håndmassasje. 

Her er forslag fra doTERRA på ferdige blandinger - i antall dråper:

 • YinYan: 7 Lavendel og 7 Wild Orange 
 • Pust dypt: 7 Air og 7 Balance
 • Rust opp: 9 Copaiba, 6 OnGuard
 • Gå i skogen: 4 Copaiba, 6 Douglas Fir, 5 Peppermint
 • Omsorg: 4 Cedarwood, 3 Ylang Ylang, 8 Balance
 • Solskinn: 5 Citrus Bliss, 5 Motivate, 5 Lime
 • Fordøyelse og hvile: 3 Ylang Ylang, 5 Lavender, 4 ZenGest, 3 peppermynte
 • Cool and connected: 3 Rosemary, 5 Lime, 4 Spearmint, 3 Wintergreen

Fyll opp prøveflasken med kokosolje, slik at oljene går dypere ned i hudlagene og beskytter huden samtidig. Les mer om håndteknikken her. 

2x3_hand_technique_movement_guide.jpg