Tilbake til bloggen
 

doTERRA Blue Lotus: beroligende og forførende!

kvinnehelse & hormoner naturlig hud- og hårpleie spesifikke oljer Feb 02, 2023

En sjelden gang får vi tilgang til ren Blå Lotus eterisk olje, i form av en Blå Lotus absolutt ferdig blandet ut med fraksjonert kokosolje. En fantastisk gave til noen du er glad i, eller til deg selv. Nyt den mens du har henne her, for hun er ikke "innom" så ofte. Det gjør henne enda mer magisk.

Jeg elsker å dykke ned i nye eteriske oljer for å bli kjent med oljene våre på et dypere nivå. Ekstra spennende er denne reisen når vi møter på en olje som er så sjelden og eksklusiv som Blå Lotus er. Bli med meg på en liten reise for å bli litt bedre kjent med Blå Lotus!

Hvor kommer hun fra? Hva er historien bak? Hvordan kan jeg bruke henne?

Aller først; det er virkelig noe spennende, mystisk og himmelsk over denne usannsynlig vakre blomsten. Er du enig? Blå Lotus har mange navn: Egyptisk Lotus, Blue Water Lily (blå vannlilje). Den omtales også som drømmefanger ("som lar deg drømme i levende farger"), himmelsk blomst og starseeds/stjernefrø.  

Se for deg denne blå blomsten stige opp fra mørket og opp til vannoverflaten - i lyset - som en vakker vannlilje. Hver morgen når solen står opp åpner blomsten seg og viser frem sitt gule senter i all sin prakt. Dette er også tidspunktet - tidlig om morgenen - hvor bøndene varsomt plukker de delikate blomsterbladene som benyttes for å fremstille Blå Lotus-absolutt. Når kvelden kommer og solen går ned lukker blomsten seg igjen. Som for å hvile. Vakkert?

Opprinnelig fant man Blå lotus langs Nilen og i små dammer i Øst-Afrika. Etterhvert er det mer vanlig å finne den i både India, Kina og Thailand, hvor den dyrkes frem på grunn av sin forlokkende skjønnhet og nydelige aroma.

Å klare å utvinne en Blå Lotus-absolutt i sin reneste form har vært et stort hjertebarn for Emily Wrigh i doTERRA i mer enn tjue år. I årevis har de søkt etter å finne en ren Blå Lotus-kilde, uten hell. En oppgave de trodde var umulig. Det meste som har dukket opp på veien har vært syntetisk eller ikke rent nok. Hør henne fortelle om denne reisen. 

Det tar lang tid å finne plantemateriale til å utvinne nok Blå Lotus til oss alle. Derfor ser vi henne så sjelden. De blå bladene er så delikate at de ikke tåler å gå gjennom destilleringsprosessen som vanligvis benyttes for å få ut de aromatiske komponentene fra plantematerialet. Så derfor benyttes en skånsom to-trinnsprosess for å fremstille Blå Lotus absolutt. Samme prosess benyttes for å produsere Jasmineolje og Madagaskar Vanilla-absolutt.

Så selv om det ikke mulig å gi deg Blå Lotus så ofte, så tenk at den er der for deg når du trenger den. Bruk henne når hun er her og ikke sett henne bort for å spare på den. Da gjør hunn ingen nytte. Mest sannsynlig kommer Blå Lotus tilbake igjen når du trenger det.

Tips til hvordan bruke din Blå Lotus-olje

Blå Lotus har svært beroligende og forførende egenskaper. Hun har en distinkt søtlig blomsterduft og er en fin olje å bruke som parfyme eller "purefume", på kvelden kanskje? Smør henne over hjertet, bak ørene, på håndleddet - eller der du måtte ønske. Her finnes det ingen regler. Her er flere tips:

  • Blå Lotus har på grunn av det høye innholdet av den kjemiske komponenten Squalene svært hydrerende egenskaper for huden. Smør på hud eller hender når huden føles tørr og trenger fornyelse
  • Bruk henne som en del av dine morgenritualer på badet, som en steg i din daglige hudpleie
  • Smør Blå Lotus på føtter eller på ryggen og bruk den som forførende massasje
  • Smør Blå Lotus lagvis lagvis på pulspunkter sammen med Jasmine eller Magnolia for å skape din egen personlige parfyme som er både beroligende og unik for deg
  • Smør henne i hånden, gni hendene sammen og ta noen dype innpust og smør på pulspunkter før yoga og meditasjon 

Blå Lotus og følelser

Blå lotus er et symbol på spiritualitet i blomstenes verden. På samme måte som at hunn har sin egen unikhet, oppfordres du til å finne din. Tør å se på det du har unngått gjennom livet og reis deg opp og inn i det ukjente - og inn i lyset. Bruk Blå Lotus med intensjon og la henne omfavne deg i transformasjonsprosessen med å bli den du egentlig er. 

SÅ HVIS DU SOM MEG ER ENN DRØMMER: trykk Blå Lotus til ditt bryst - og se for deg drømmene dine bli til virkelighet! Ikke la andres meninger eller kritikk omkring dine valg forme eller påvirke valgene du tar for deg selv for fremtiden. Du lever ditt liv slik du velger å leve det. Bli et lys eller et fyrtårn for andre, slik at de også kan omfavne sin egen individualisme gjennom ditt eksempel. Affirmasjon: I awaken into my souls mission.'(Gifts of Essential Oils).

Tenk på Blå Lotus og hvor hun kommer fra. Fra det mørkeste dypet i små dammer reiser hun seg opp i all sin skjønnhet - og skinner i lyset. La det minne deg på at uansett hva du har erfart og vært gjennom i livet - så kan du heve deg over det - og velge å skinne igjen!

Har du dager hvor du føler at du trenger et ekstra magisk løft, finn frem Blå Lotus og smør henne over hjertet og på pulspunnkter

Hør Adam Barralet, forfatteren bak boken "Gifts of Essential Oils" fortelle mer om Blue Lotus ulike egenskaper på det fysiske, mentale og sprituelle plan: