Mine minikurs
Tilbake til bloggen
 

doTERRA Citronella: mot mygg & innsekter

spesifikke oljer Jun 12, 2023

CITRONELLA-oljen destilleres fra det høye grønne Citronellagresset i Indonesia i Asia, og har en crispy, sitrusaktig og frisk aroma som du kanskje kjenner igjen fra naturlige innsektsmidler og duftlys mot innsekter? Duften av Citronella kan forveksles med sitrusoljer, men er altså en gressolje - og en slektning av sitrongress (Lemongrass).

Selv om de fleste forbinder Citronella med naturlig innsektsspray, har den også mange andre bruksområder. 

Tips til bruksområder Citronella

  • Lag ditt eget giftfrie innsektsmiddel med dråper av Citronella sammen med eteriske oljer som Peppermint, Spearmint, Arborvita, Lavendel, Lemongrass og Cedarwood. Se oppskrift og flere tips lenger ned i bloggen. 

  • Ha dråper med Citronella i diffuser, gjerne med andre oljer - for å holde mygg unna terrassen eller huset

  • Ha med trådløs diffuser, Citronella og Terrashield på telttur! Ikke glem innsektssprayen!

  • Klapp oljer i hår og på klær og hud når du er ute i naturen for å holde mygg unna

  • Citronalle har rensende egenskaper og kan også brukes i rengjøring. Vår oljeblanding PURIFY inneholder eksempelvis blant annet Citronelle, på grunn av dens rengjørende og luktfjerner-egenskaper og friske aroma. Prøv den eksempelvis i vaskespray med vann og litt eddik.

  • Ha en dråpe i shampo og balsam for en ekstra aroma og rense-effekt 

Mer om Citronella i naturlige innsektsmidler

De aller fleste forbinder Citronella med naturlige innsektsmidler  - og er et naturlig og godt alternativ til tradisjonelle innsektssprayer.

Forskere har i mange år stilt seg skeptiske til tradisjonelle innsektsmidler - og i hvilken grad de er giftige og kan påvirke nervesystemet vårt. Likevel finnes de fortsatt på markedet. Les mer om dette i et av mine tidligere blogginnlegg her. 

Rene eteriske oljer er geniale å bruke mot mygg og innsekter. Kjemien i de rene oljene er så komplekse at innsektene ikke klarer å utvikle resistens mot disse, i motsetning til de kjemiske forbindelsene som finnes i vanlige innsektssprayer. Kult?

Citronella er derfor en perfekt eterisk olje å ha ut i naturen, på ferier og på telttur! Her er tips til hvordan du på enkelt vis kan lage din egen innsektsspray med Citronella og andre eteriske oljer. Mangler du noen av disse oljene bruker du de du har.

Håper du får glede av Citronella i sommer både ute og inne! Her er noen flere tips til hvordan du kan bruke denne oljen, både i diffuser og som oljeblanding - for å holde "bugsa" unna! 

 

Hvordan kjøpe Citronella

Har du din egen doTERRA konto kan du logge deg inn på din doTERRA-konto og handle Citronella til 25 rabatt eller ved å bruke handlepoeng.

Har du ikke en doTERRA konto fra før kan du kontakt en oljeveileder i doTERRA som hjelper deg med å bestille og gi råd til eteriske oljer som kan brukes sammen med Citronella.