Tilbake til bloggen

doTERRA Cypress: Støtter urinveier, renseorganer og luftveier. Sirkulasjon.

diffuser muskler & ledd naturlig hud- og hårpleie spesifikke oljer Jan 15, 2021

Ta deg tid noen minutter og bli kjent med sypressoljen fra doTERRA - "Cypress". Denne nydelige oljen fremstilles ved å dampdestillere grenene fra det eviggrønne sypresstreet. Historisk ble cypressoljen brukt på grunn av sin gode virkning på urinsystemet og i forbindelse med mye væsketap (ved diare, svette og menstruasjon). Kineserne verdsatte også sypress på grunn av sine positive innvirkning på lever og luftveier (kilde: Modern Essentials).

Sypressoljen har en ren og frisk aroma som virker oppløftende og oppfriskende på oss og er derfor helt nydelig i diffuser. Gjerne sammen med Lavendel, en sitrusolje eller peppermynte! Her er en oppskrift du kan teste ut! Les videre for å lære hvilke andre områder du kan bruke denne verdifulle oljen på.

5 måter å bruke Cypress oljen fra doTERRA på

Cypressoljen kalles ofte for "the oil of flow and motion", oljen for flyt og bevegelse. Årsaken til dette er at Cypress er et utmerket valg for å støtte og lindre områder hvor du opplever stagnasjon og ønsker bedre flyt og sirkulasjon/blodsirkulasjon. Her er er fem ulike måter å bruke cypressoljen på:

  1. POSER UNDER ØYNENE: Lag en 5 eller ml rollerflaske med 10 dråper Cypress, 5 dråper Geranium og 5 dråper Frankincense. Fyll opp resten med fraksjonert kokosolje. Smør forsiktig under øynene morgen og kveld. Pass på å ikke komme for nærmer øynene. 
  2. FORBEDRE SIRKULASJON OG LINDRE KRAMPER: Smør noen dråper Cypress blandet ut med kokosolje og masser inn på området, for eksempel føtter, ankler, legger eller knær for å øke sirkulasjon og få i gang blodsirkulasjon
  3. HA I DIFFUSER FOR Å FJERNE LUKT. Kan også brukes i skap, sko osv.
  4. LAGE ET DETOXBAD ELLER -FOTBAD: Ha 10 dråper Cypress (eller Aromatoucholjen som inneholder Cypress) og bland godt med 2 dl epsomsalt. Sitt i fotbad eller lig i badekaret i minimum 20 minutter.
  5. HA EN DRÅPE ELLER TO I HUDKREMEN DIN for urenheter i huden.

Solskinnshistorie med Cypress mot forstuet fot

I fjor sommer forstuet jeg ankelen etter en fjelltur. Foten hovnet opp og det var ordentlig ille. Jeg klarte ikke stå på foten. Heldigvis hadde jeg med meg Cypress og andre oljer i denne oppskriften, så jeg satte umiddelbart igang med å smøre blandingen over foten - mange ganger ila det første døgnet. Det gjorde at jeg allerede samme kveld klarte å belaste foten igjen - og dagen etterpå gå igjen. Ta vare på denne oppskriften. Du vet aldri når du kan få bruk for den! Jeg brukte like mengder av hver olje pluss kokosolje i en pipetteflaske. Jeg brukte også Deep Blue Rub (muskelkrem) oppå oljeblandingen hver gang jeg påførte. Magisk!

Mangler du noen av oljene i blandingen kan du bruke de oljene du har. Det finnes så mange muligheter og mange av de eteriske oljene fra doTERRA virker lindrende. Dette er en oppskrift jeg kan anbefale på det varmeste for å lindre smerter og for å øke sirkulasjon. Jeg bruker her like deler av hver olje og fyller opp med kokosolje. 

Roller eller salve? Du bestemmer!

Noen ligger roller. Andre liker salve. Her er oppskrift på en ren salve helt uten tilsetningsstoffer som du kan bruke for å lindre og øke sirkulasjon. Smør over lunger og bryst, på korsrygg, føtter, knær eller legger - eller der du trenger ekstra støtte, sirkulasjon og blodsirkulasjon.

Cypress mot stagnerte og fastlåste følelser

Som du kanskje har fått med deg påvirker rene eteriske oljer også følelsene våre. Kropp og sinn henger tett sammen. Jeg har utallige historier på hvordan disse oljene påvirker oss emosjonelt. 

Gaven fra Cypressoljen til oss mennesker er FLYT og NY BEGYNNELSE! Se på Cypressoljen som en olje som kan skape energetisk flyt i kropp og sjel - slik at du kommer deg videre og fremover til neste fase i livet. Stagnerte følelser settes i bevegelse gjennom den flytende og kraftfulle energien som er i disse dyrebare dråpene. Cypress jobber med hjerte og sinn og skaper mer fleksibilitet. Dette er en perfekt olje å bruke aktivt når du skal over til et nytt kapittel i livet, du bytter jobb, flytter eller skaper andre endringer i livet. Kilde: Essential Emotions/GIfts of the Essential Oils.

Affirmasjon: "I embrace evolution and change"  - jeg omfavner utvikling og endring. (Fra Gifts of the essential oils).

Cypress har lært meg å lettere gi slipp på det jeg ikke trenger lenger i livet mitt. Det som tynger meg ned og skaper stagnasjon. Det gjør det enklere å følge flyten i livet mitt i større grad. Føler du deg emosjonelt stucked, anspent, stiv og rigid emosjonelt?  Prøv Cypress i diffuser og smør den over hjertet med kokosolje mens du puster dypt. Pust inn en dråpe fra hånden.

Vi lever i en tid hvor FRYKTEN dominerer i samfunnet. Det gjør at vi fort kan stivne til - fysisk og emosjonelt. Lag deg en rollerblanding, et bad, fotbad eller en diffuserblanding med noen av kombinasjonene under om du kjenner deg igjen....og bruk denne verdifulle tiden til å fokusere på pusten og gi slipp på det som tynger deg ned eller skaper stagnasjon i deg..

Har du lyst til å lære mer om hvordan doTERRA utvinner Cypressoljen. Se denne sourcingvideoen:

Og er du i tvil om hva Cypress virkelig kan gjøre, scan strekkoden og finn PUBMED-studier som gir forskningsdata:

Jeg håper dette ga deg inspirasjon til å utforske 100% ren Cypressolje fra doTERRA dypere. Eller kanskje er du helt ny og dette gir deg inspirasjon til å teste ut rene eteriske oljer du også. Husk at det er stor forskjell på oljer der ute. Denne beskrivelsen gjelder kun for rene eteriske oljer som ikke er blandet ut eller tilsatt kjemiske komponenter. Stor forskjell.

Ha en god dag! Og kontakt meg gjerne om du vil bli en del av min "olje-tribe". Det vil endre mer enn du kan ane!