Tilbake til bloggen
 

doTERRA Copaiba: for stress, søvn, muskler & ledd

kvinnehelse & hormoner muskler & ledd spesifikke oljer stress og søvn May 27, 2020

Wow - for en kraft i Copaiba-oljen! Copaiba ble tidlig en av mine største oljefavoritter og en olje jeg bruker hver dag. Morgen, kveld - og noen ganger også på natten. Jeg liker å si at "Livet er bedre med Copaiba". Det er på tide å se nærmere på denne spesielle oljen. Først litt generelt om oljen:

Copaibaoljen destilleres fra sevjen fra det tropiske, eviggrønne og opptil 30 meter høye copafieratreet i regnskogen i Amazonas/Sør-Amerika. Sevjen kalles også harpiks, resin, kvae eller balsam og er en slags flytende plantemelksaft som flyter ut av egne ganger og hulrom i stammen på trærne.  

Harpiksen tappes fra trærne på samme måte som du tapper lønnesirup fra lønnetrær. Ved å bore hull i stammen strømmer det harpiks til området hvor det er boret hull. Dette er naturens måte å reparere seg selv på. Den tykke og klebrige harpiksen herdes når den utsettes for luft. Deretter dampdestilleres harpiksen for å utvinne den eterisk oljen. dOTERRAs Copaiba destilleres fra fire ulike arter Copafeiratrær, noe som er unikt og gir et enda mer kraftfullt resultat!

Denne unike eteriske oljen fra dypet av copafiera-treet har blitt brukt av de innfødte i Amasonas helt tilbake til 1600 tallet. Bærekraftighet er en utfordring når det gjelder fremstilling av Copaiba. doTERRA jobber derfor kontinuerlig med at høstingen av harpiks skal foregå på en skånsom og bærekraftig måte som sikrer at det alltid vil være Copafeiratrær i regnskogområdet.

Den unike kjemien i Copaiba

Copaibaoljen har en helt unik kjemi. Det mest potente virkestoffet i oljen er beta-caryophyllene (BCP), som har lignende kjemi som kannaboider du finner i kannabis. Kannaboider er kjent for å beskytte nerveceller og har rekke styrkende og beskyttende fordeler for hjertekarsystemet, hormonsystemet og immunsystemet.

Copaibaoljen har høye nivåer av BCP og utgjør hele 60% av virkestoffene. Dette er nok den viktigste årsaken til at den er så populær. Det er også trygt å vite at Copaibaoljen IKKE inneholder de ulovlige virkestoffene som du finner i cannabisplanten. Copaiba er en treolje, er trygg å bruke, er mild og har ingen bivirkninger.

  
I disse videoene forklarer Dr. Hill og Dr Russel Osguthorpe forskjellen mellom Copaiba og CBC-olje (fra Cannabisplanten):

Copaiba - nå også som softgels!

Dette har vi ventet lenge på; å få Copaiba godkjent i Europa som kapsler. I denne kapselen finner du Copaiba blandet med olivenolje. Den har raskt blitt en del av min daglige rutine sammen med doTERRAs øvrige tilskudd. 

Mine favorittmåter å bruke den på er sammen med Serenity Softgels rett før leggetid for å fremme en god natt med dyp og restituerende søvn - og ikke minst sammen med Turmeric eterisk olje for å støtte muskler og ledd og lindre muskelsmerter. En fantastisk duo!

NB: I Europa heter kapslene CP+ Softgels!

 

Flere måter å bruke Copaibaoljen på

Som du sikkert skjønner; Copaiba er utvilsomt en av mine daglige oljefavorittoljer. Den rangerer høyt på min liste over oljer jeg ikke klarer meg uten. Den er fantastisk anvendelig og gir meg støtte, jording og ro i hverdagen.

Jeg bruker Copaiba både på hud og innvortes. Her er noen flere tips til bruksområder:

  • 1-2 dråper i hånda, gni hendene sammen, hold over nesen og pust inn og ut fem ganger for å balansere følelser

  • 1-2 dråper under tunga når jeg våkner
  • Masser på slitne skuldre sammen med Deep Blue olje og Deep Blue Rub. 
  • 1 dråpe i hudkremen, gjerne sammen med Frankincense og Geranium.
  • 1-2 dråper under tunga før leggetid - evt hvis jeg våkner om natten. Her bruker jeg også CP+ Softgels.
  • Bland sammen 2 dråper Copaiba med 2 dråper Vetiver og smør under fotsålene på kvelden. Gi deg selv en fotmassasje før du kryper under dyna.

Copaiba har den egenskapen at den forbedrer opptaket av andre eteriske oljer når de smøres på huden. Bedre opptak betyr bedre resultater. Du kan derfor med fordel blande Copaiba sammen med andre oljer.

 

Copaiba og følelser

Copaiba er en kraftfull olje også emosjonelt. Den inviterer oss til å bli mer oppmerksom på våre skyggesider og oppdage hvem vi virkelig her. Alle har vi en fortid, en bagasje og våre sår som vi bærer på. 

"Personer som har spesielt behov for Copaiba er den som finner ut av prosessen med å finne seg selv avdekker uforløst smerte gjemt i hjerte, kropp og sinn. Det kan være følelser av skyld, skam, jeg er ikke god nok  osv. Følelser som er absorbert gjennom livet. Copaiba hjelper den som er fanget i disse lave vibrasjonene og støtter oss gjennom healingsprosessen. Til å gå videre. Til å huske at tilgivelse er nødvendig. Og at dette vi føler på kun forbigående." Kilde: Emotions and Essential Oils. 

Ønsker du å vite mer om Copaiba og hvordan du kan implementere eteriske oljer i eget liv - ta gjerne kontakt. Jeg er her for deg.