Copaiba eterisk olje fra doTERRA - fordeler og bruk

eteriske oljer May 27, 2020
Wow - for en kraft i Copaiba-oljen! Copaiba ble tidlig en av mine største oljefavoritter og en olje jeg bruker hver dag. Morgen, kveld - og noen ganger også på natten. Jeg liker å si at "Livet er bedre med Copaiba". Det er på tide å se nærmere på denne spesielle oljen. Først litt generelt om oljen:
 
Copaibaoljen destilleres fra sevjen fra det tropiske, eviggrønne og opptil 30 meter høye copafieratreet i regnskogen i Amazonas/Sør-Amerika. Sevjen kalles også harpiks, resin, kvae eller balsam og er en slags flytende plantemelksaft som flyter ut av egne ganger og hulrom i stammen på trærne.  
 
Harpiksen tappes fra trærne på samme måte som du tapper lønnesirup fra lønnetrær. Ved å bore hull i stammen strømmer det harpiks til området hvor det er båret hull. Dette er naturens måte å reparere seg selv. Den tykke og klebrige harpiksen herdes når den utsettes for luft. Deretter dampdestilleres harpiksen for å utvinne den eterisk oljen.
 
Denne unike eteriske oljen fra copafiera-harpiksen har blitt brukt av de innfødte i Amasonas helt tilbake til 1600 tallet. Bærekraftighet er en utfordring når det gjelder fremstilling av Copaiba. doTERRA jobber derfor kontinuerlig med at høstingen av harpiks skal foregå på en skånsom og bærekraftig måte som sikrer at det alltid vil være Copafeiratrær i regnskogområdet.

Den unike kjemien i Copaiba

Copaibaoljen har en helt unik kjemi. Det mest potente virkestoffet i oljen er beta-caryophyllene (BCP), som har lignende kjemi som kannaboider du finner i kannabis. Kannaboider er kjent for å beskytte nerveceller og har rekke styrkende og beskyttende fordeler for hjertekarsystemet, hormonsystemet og immunsystemet.
 
Copaibaoljen har høye nivåer av BCP og utgjør hele 60% av virkestoffene. Dette er nok den viktigste årsaken til at den er så populær.
 
Det er også greit å vite at Copaiba IKKE inneholder de ulovlige virkestoffene som du finner i cannabisplanten. Copaiba er en treolje, er trygg å bruke, er mild og har ingen bivirkninger.
 
I disse videoene forklarer Dr. Hill og Dr Russel Osguthorpe forskjellen mellom Copaiba og CBC-olje (fra Cannabisplanten):

Slik bruker jeg Copaibaoljen

Copaiba er utvilsomt en av mine daglige oljefavorittoljer. Den rangerer høyt på min liste over oljer jeg ikke klarer meg uten. Den er fantastisk anvendelig og gir meg støtte, jording og ro i hverdagen. Jeg bruker Copaiba både på hud og innvortes. Her er noen tips til bruksområder:
  • 1-2 dråper i hånda, gni hendene sammen, hold over nesen og pust inn og ut fem ganger for å balansere følelser
  • 1-2 dråper under tunga når jeg våkner
  • Masser på slitne skuldre sammen med Deep Blue olje og Deep Blue Rub. 
  • 1 dråpe i hudkremen, gjerne sammen med Frankincense og Geranium.
  • 1-2 dråper under tunga før leggetid - evt hvis jeg våkner om natten.
  • Bland sammen 2 dråper Copaiba med 2 dråper Vetiver og smør under fotsålene på kvelden. Gi deg selv en fotmassasje før du kryper under dyna.
Copaiba har den egenskapen at den forbedrer opptaket av andre eteriske oljer når de smøres på huden. Bedre opptak betyr bedre resultater. Du kan derfor med fordel blande Copaiba sammen med andre oljer.
 

Copaiba og følelser

Copaiba er en kraftfull olje også emosjonelt. Den inviterer oss til å bli mer oppmerksom på våre skyggesider og oppdage hvem vi virkelig her. Alle har vi en fortid, en bagasje og våre sår som vi bærer på. 
 
"Personer som har spesielt behov for Copaiba er den som finner ut av prosessen med å finne seg selv avdekker uforløst smerte gjemt i hjerte, kropp og sinn. Det kan være følelser av skyld, skam, jeg er ikke god nok  osv. Følelser som er absorbert gjennom livet. Copaiba hjelper den som er fanget i disse lave vibrasjonene og støtter oss gjennom healingsprosessen. Til å gå videre. Til å huske at tilgivelse er nødvendig. Og at dette vi føler på kun forbigående." Kilde: Emotions and Essential Oils.
 
Ønsker du å vite mer om Copaiba og hvordan du kan implementere eteriske oljer i eget liv - ta gjerne kontakt. Jeg er her for deg.

Er rene, eteriske oljer noe for deg? Ta kontakt for en uformell oljeprat. 

Jeg viser deg hvilke muligheter du har for å komme i gang med eteriske oljer. Jeg viser deg også hvordan du kan få den opplæringen du trenger for å leve en naturlig livsstil med eteriske oljer.

Ta kontakt
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.