Tilbake til bloggen

GX Assist for å rense og beskytte fordøyelsessystemet

fordøyelse/rens/detox kosttilskudd/oljekapsler Jun 09, 2020

Naturen har sin egen syklus med å gi slipp og fornye seg gjennom sesonger og årstider. Har du noen gang tenkt over at vi også kommer fra naturen og har behov for perioder med  regenerering og fornyelse? 

Et viktig element i min egen syklus er GX Assist renseformula fra doTERRA. Dette er et produkt jeg har krysset landegrenser for å få tak i. Men nå er GX Assist også tilgjengelig i Norge. 

GX Assist består av en kombinasjon av rene, sertifiserte eteriske oljer og kaprylsyre. Dette produktet er designet for å rense fordøyelsessystemet vårt, beskytte mot overvekst av potensielle "inntrengere". Med andre ord skape et miljø som intrengere ikke trives i - inntrengere som kan forstyrre og skape ubalansere i fordøyelsen vår. Nokså genialt.

Hva er problemet egentlig?

Mange sliter med fordøyelsen. Og det har etterhvert fått mye oppmerksomhet i mediene. De av oss som strever med fordøyelsen eller har mennesker rundt oss som gjør det- vet hvor stor innvirkning en velfungerende fordøyelse har for vår livskvalitet. Heldigvis er det flere og flere som forstår betydningen av en mage-i-balanse og hvordan det påvirker livet vårt. 

Det er utallige årsaker til mageproblemene våre; kosthold, søvnmangel, stress, betennelser, cøliaki, intoleranser, bivirkninger av medisiner osv. Giftstoffer og manglende evne til å "rydde opp" sies også å være en stor bidragsyter til en rekke plager.

Det finnes ingen quick-fix når det gjelder fordøyelsesproblemer. Men det er mange livsstilsgrep du kan gjøre for å ta tak i mageproblemene, som å endre kostholdet, kutte ned på melk, gluten, sukker ("de tre verstingene" ifølge Dr. Kelly Brogan). Spise mer naturlig fett (byggeklosser) som fisk, nøtter, mandler, egg og avokado. I tillegg holde stressnivået på et minimumsnivå. Gjennomføre regelmessig rens av tarmsystemet og tilføre probiotika og fermentert mat.

GX Assist tilhører siste del av dette helhetsbildet og er designet for å rydde opp innenfra og ut og bidra til å skape et balansert miljø i tarmsystemet. 

Eteriske oljer i GX Assist

GX Assist inneholder en blanding av rene, terapeutisk grad eteriske oljer som

 • Oregano
 • Melaluca
 • Lemongrass (sitrongress)
 • Peppermint og
 • Thyme (timian).

Hver kapsel består av 195 gram eterisk olje. Dette er eteriske oljer som er nøye valgt ut på grunn av sine in-vitro antimikrobielle egenskaper. Sammen bidrar de til å skape et miljø som "inntrengere" ikke trives i. 

I tillegg til eteriske oljer inneholder GX Assist kaprylsyre. Kapryslsyre er en fettsyre som finnes naturlig i brystmelk og kokosnøtter, hvor den hindrer soppdannelse. Den anses for å være svært nyttig for de gode bakteriene. doTERRAs kaprylsyre er fra kokosolje.

Hvordan bruker jeg GX Assist

GX Assist er designet for å gjennomføres som et to-stegs renserituale.

 • 10 dager med GX Asssis for å rense, rydde og skape et bedre mikrobielt miljø. Ta 1-3 kapsler om dagen disse ti dagene, sammen med måltid. Har du aldri gjennomført denne kuren før; start med èn kapsel om dagen og se hvordan kroppen responderer. Øk deretter gradvis til 3 om dagen. Husk: Vi har alle ulike utgangspunkt.
 • Deretter 10 dager med PB Assist+ probiotika for å bygge opp det mikrobielle miljøet ytterligere. Også her: start med 1 kapsel om dagen. Øk gradvis til 3 om dagen. 

Dette renseritualet kan du gjennomføre årlig, kvartalsvis eller månedlig - utfra dine behov. Personlig gjennomfører jeg dette annenhver måned. Kvartalsvis blir for sjeldent. Min kropp trenger mer regelmessig rens. 

Hvordan merker jeg det hvis det går for lang tid mellom hver rens?
Jeg merker det på hele kroppen. Mindre energi, mer "sluggish", sprø negler osv. Dette til tross for at jeg ellers lever et sunt og balansert liv. Men også her er det store individuelle forskjeller. Du må finne det som fungerer for deg.

Etter hver rens merker jeg ny energi, velfungerende fordøyelse, mer vitalitet, klarere hud- og ikke minst sterkere negler! Hver gang. Det tar jeg som et tegn på at kroppen trenger dette. 

Finn ut hva som fungerer for deg!

 • TIPS!
  Flere av mine kunder lever best på å ta 1 kapsel GX Assist daglig. Min sønn som har cøliaki gjør det samme og trives best med det.
 • Husk å drikke masse vann når du tar din GX Assist kur. Dette vil gi ytterligere støtte til kroppen. Tilsett gjerne sitrusoljer som Lemon, Lime eller Grapefruit.
 • Ha fokus på kosthold, bevegelse og stressreduksjon gjennom kuren. Kjenn etter hva du trenger for å opprettholde balanse i livet - og i fordøyelsen.

LYKKE TIL!

GX Assist og PB Assist selges kun via selvstendige ojleveiledere fra doTERRA.

Har du ikke doTERRA konto fra før? Ta kontakt for å opprette din egen kundekonto med meg som din veileder og mentor. Du får samtidig tilgang til våre opplæringsressurser i egen lukket gruppe på Facebook.