Myrrh - Myrra: oljen for moder jord

basics eteriske oljer Dec 14, 2021

Myrra - denne litt mystiske, aromatiske eteriske oljen som har en lang lang historie i Midt-Østen - og spesielt Egypt. Myrra ble brukt  som eksklusiv parfyme - og som medisin. Den var høyt verdsatt som remedie mot infeksjoner i respirasjonssystemet, i munnen og på huden. Myrra ble også brukt som remedie mot herpes, blandet sammen med Coriander og honning. Myrra var i perioder av historien like høyt verdsatt som gull.

Men visste du at Myrra er en av de første oljene som er nevnt i bibelen? Den ble og brukes fortsatt som røkelse under mange religiøse seremonier, under meditasjon og bønn. 

Myrra var også en av de tre verdifulle gavene som de tre vise menn ga til Jesusbarnet for å vise nåde og guddommelighet. I tillegg til Myrra fikk Jesusbarnet røkelse (røkelsesolje = Frankincense) og gull. Myrrh kommer fra det arabiske ordet "murr" som betyr "bitter".

Myrra - fra harpiks til eterisk olje

Treet Myrrh - vokser i ørkenen i deler av Østlige Afrika, blant annet Somalia, Etiopia og Kenya, Saudi-Arabia og Yemen. Barken på Myrra-treet er lys - og kvaen eller harpiksen som siver ut av treet stivner raskt når den kommer i kontakt med luft. Den danner små tåreformede klumper på treet.

Den eteriske oljen fremstilles i sin reneste form gjennom dampdestillering av Myrra-harpiksen/kvaen.

Hvordan bruke Myrrh eterisk olje fra doTERRA?

Myrrh har utallige bruksområder. Den er mild og kan fint blandes med mange andre eteriske oljer, i diffuser og rollerblandinger.  Husk at Myrra er tykkere i konsistensen enn mange andre eteriske oljer. Den består av større molekyler enn mange andre oljer og kan derfor bli tykkere over tid og vanskelig å få ut av flasken!

TIPS: Varm opp flasken før bruk, eller smør toppen av flasken med fraksjonert kokosolje, hell noen dråper kokosolje i flasken og sett på en pipette i stedet for kork. 

Her er ti tips til hvordan du kan bruke Myrrh i din hverdag - for bedre tannhelse, negler/neglebånd, mørke ringer under øynene, hudirritasjoner, fordøyelse, anti-aging og mye mer! Har du tips til bruk som du vil dele med meg? 

 

Myrra - oljen for moder jord

I boken "Essential Emotions" kalles Myrra for "oljen for moder jord". Med det menes at dette er en eterisk olje som nærer sjelens relasjon med sin mor og med jorden. Den støtter den som har forstyrrelser i mor-barn-relasjonen. Det kan være en fysisk eller mental splittelse mellom barnet og sin biologiske mor (avstand, fødselstraume, mangel på tilknytning, opplevelser fra barndommen). Det kan også være en splittelse mellom sjelen og moder jord selv.

Når mor-barn-forbindelsen i oss er i ubalanse, vil sjelen kunne miste sin barnlige evne til å ha tillit til omverdenen. Følelsen av tillit erstattes med frykt og en tro på at verden er et utrygt sted.

Bruk Myrra for å nære sjelen ved påføring på pulspunkter, puste inn og i diffuser. 

Myrra kan hjelpe oss å gi slipp på frykten, bygge bro og heale ubalansen eller forstyrrelsen.  Som en varm klem eller en mors kjærlighet til sitt barn, vil Myrra hjelpe oss å føle oss trygge og elsket. (Kilde: Essential Emotions).

For å lære mer om Myrra og følelser se denne videoen med Adam Barralet:

Er rene, eteriske oljer noe for deg? Ta kontakt for en uformell oljeprat. 

Jeg viser deg hvilke muligheter du har for å komme i gang med eteriske oljer. Jeg viser deg også hvordan du kan få den opplæringen du trenger for å leve en naturlig livsstil med eteriske oljer.

Ta kontakt
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.