OnGuard beskyttende blanding - for forebygging og boost av immunforsvaret

Eteriske oljer kalles ofte for "plantens immunforsvar". Gjennom tusener av år har naturen på magisk vis utviklet mer og mer komplekse eteriske oljer som beskytter planten mot trusler utenfra; sopp, innsekter, småkryp, mikrober. 

De eteriske oljene er plantens viktigste forsvar. Nokså fascinerende?

Foto: Fra boken "Secretory Structures Of Aromatic And Medicinal Plants: A Review And Atlas Of Micrographs" by Katerina Svoboda and Tomas Svoboda.

Vårt eget immunforsvar består av celler, vev og organer - og er også nokså enestående. Det jobber konstant med å beskytte oss - på "evig jakt etter inntrengere". Vi tenker sjelden på immunforsvaret vårt. Det er bare der. Det er stort sett når vi ikke føler oss bra, vi brygger på noe, eller vi blir syke - at vi tenker på det.

I tillegg til livsstilsfaktorene som kost, bevegelse, søvn, stress, latter og positive tanker - er eteriske oljer et fantastisk verktøy for å styrke og støtte immunforsvaret vårt. 

Et sterkt immunforsvar fungerer som et skjold og beskytter oss mot truslene som bombarderer oss. Jeg bruker OnGuard for å styrke "skjoldet" mitt, hele året rundt - og for ekstra beskyttelse når det trengs. 

OnGuard Protective Blend er mitt førstevalg 

OnGuard er en den første oljen jeg tyr til når det murrer i halsen! OnGuard er en kraftfull oljeblanding som støtter immunforsvaret på en naturlig og effektiv måte når det brukes internt. Den har også kraftfulle rengjørende egenskaper. 

OnGuard-blandingen består av oljene Wild Orange, Clove, Cinnamon, Eucalyptus og Rosemary. Den har en nydelig aroma som kan minne om jul! Jeg bruker OnGuard både forebyggende og lindrende. 

Tips til hvordan bruke OnGuard beskyttende oljeblanding:

 • 1 kapsel OnGuard+ (ferdig kapsel) morgen og kveld året rundt for å forebygge og styrke
 • 3-4 dråper i en veggie-kapsel for å booste immunforsvaret når det skurrer og murrer...(gjerne sammen med oregano)
 • 1-2 dråper blandes med litt kokosolje og smøres på hals, under fotsåler og langs ryggraden
 • 1-2 dråper røres sammen med en teskje honning for å styrke og lindre. Svelges eller røres i en kopp varmt vann
 • Lag en "latte" med plantemelk (mylk eller kokosmelk), ha i et par dråper OnGuard og litt honning

OnGuard i rengjøring

Som nevnt har oljeblandingen OnGuard kraftfulle rengjørende egenskaper. Den egner seg derfor også veldig godt til rengjøring! doTERRA har sin egen serie med produkter for rengjøring; alt fra tannkrem, håndvask, klesvask og allround rengjøringskonsentrat. Se vasketips og flere nyttige oppskrifter på vaskespray lenger ned i blogginnlegget. 

OnGuard i diffuseren

OnGuard har rengjørende egenskaper og egner seg derfor veldig godt i diffuser, spesielt gjennom høst- og vintermånedene. I tillegg til å rense luften gir den en oppløftende aroma. 3-4 dråper er nok. 

Bland gjerne inn andre oljer, som Wild Orange eller Lemon.

Her er noen spennende blandinger du kan teste ut i diffuseren!

Pin on dōTERRA

Oppskrifter og "hacks" med OnGuard

 • Frisk pust: Ha OnGuard munnskyllevann i en liten sprayflaske. Frisk pust på farten!
 • Rengjøring av make-up-børster: 1 ss OnGuard håndvask i et stort glass vann. La børstene ligge en stund i bløt, vask med rent vann og tørk børstene.
 • Gulvvask: 3 ss OnGuard rengjøringskonsentrat i en bøtte vann
 • Leketøysrengjøring: 2 ss OnGuard rengjøringskonsentrat eller noen pump med håndvasken i vann. 
 •  Legg eplebiter i vann med et par dråper OnGuard. Smaker så godt! 

Immunstyrkende rollerblanding 

Jeg elsker å lage rollerblandinger. Her er to blandinger som begge virker støttende og styrkende på immunforsvaret. 

Mini-boost med OnGuard+-kapslene

Åpne en kapsel med OnGuard+ og smør langs ryggraden eller under fotsålene for en liten immunboost! OnGuard+ inneholder i tillegg til de eteriske oljene i OnGuardblandingen også Melissa, Black Pepper og Oregano!

Prøvd "oil-pulling"?

Munnhelsen din påvirker hele kroppen. De færreste tenker over det. Oil pulling er en genial måte å holde munnhulen sunn og frisk. Prøv! Ta en spiseskje med kokosolje og 1 dråpe OnGuard. "Svisj" blandingen i munnen i 15-20 minutter. Spytt deretter ut blandingen i søpla. Gjenta gjerne daglig. 

Lag din egen hudvennlige OnGuard håndsåpe

15-20 dråper OnGuard Protective Blend, 2-3 ss castillesåpe. Fyll opp dispenseren med vann. 

Gummibjørner med OnGuard

 Vaske frukt og grønt med OnGuard

Frukt og grønt kan inneholde bakterier, virus og parasitter. Derfor bør vi alltid skylle frukt, bær og grønnsaker før vi spiser. Dette gjelder spesielt om varene er importert fra utlandet, noe de ofte er i Norge. Med OnGuard blir det enda enklere å sikre at frukt og grønt blir rent. Fyll opp en bolle eller ren vaskekum med vann og 5-6 dråper OnGuard (eller en sitrusolje som Lemon eller Wild Orange). La ligge noen minutter før du skyller og tørker. Du kan også bruke noen pump med OnGuard vaskekonsentrat eller OnGuard håndvask for å gjøre jobben. De er uten kjemikalier og trygge å bruke.

Kjemikaliefri flekkfjerner

Vaskespray med OnGuard

Denne er en favoritt her i huset. 3 ss med OnGuard vaskekonsentrat i en glassflaske med spraytopp. Fyll opp med vann. Rist. Forsterk gjerne med noen dråper sitrusoljer, for eksempel Lemon. Voala. Du har en fiks ferdig og helt naturlig vaskespray. Denne bruker jeg til ALT av vasking på kjøkkenet. (NB! OnGuard vaskekonsentrat er ennå ikke tilgjengelig i Norge, men kan kjøpes via andre Europeiske land).

Alternativ allround vaskespray: 1/2 dl eddik, 30 dråper eterisk olje (OnGuard, Lemon, Wild Orange) + resten vann. 

dōTERRA Essential Oils USA on Twitter: "There is no need to pull out your rubber gloves and surgical masks when you clean your home. Using essential oils to create your own cleaning

For mer inspirasjon om eteriske oljer og rengjøring, sjekk mine tidligere blogginnlegg her. 

OnGuard - oljen for beskyttelse 

OnGuard er designet for å styrke oss og beskytte oss fysisk mot trusler utenfra. Men i utvidet betydning beskytter blandingen oss mot energetiske parasitter, dominerende personligheter og andre negative påvirkere.

OnGuard styrker ditt indre selv og din evne til å stå opp for deg selv og leve i en større integritet. Den er spesielt godt egnet for den som strever med grensesetting. OnGuard gir deg styrke til å si nei og til å jobbe mer med egen grensesetting. Bruk OnGuard som støtte for å stå opp for deg selv i større grad slik at du kan leve i større integritet med ditt sanne jeg. (Kilde: Essential Emotions 2019). 

 • Pust inn fra flasken eller ha OnGuard i diffuser
 • 1-3 dråper med kokosolje og smør over brystet, halsen og under fotsålene

Har du ikke eteriske oljer fra før? Sjekk ut vårt månedlige gratiskurs om eteriske oljer, eller ta kontakt for en uformell oljeprat med meg eller en av våre dyktige oljeveiledere. 

Som oljebruker og medlem i vårt team får du tilgang til masse inspirasjon og grundig opplæring via vår lukkede Facebookgruppe. Her får du enda flere tips til bruk av OnGuard-produktene. 

 

 

Er rene, eteriske oljer noe for deg? Ta kontakt for en uformell oljeprat. 

Jeg viser deg hvilke muligheter du har for å komme i gang med eteriske oljer. Jeg viser deg også hvordan du kan få den opplæringen du trenger for å leve en naturlig livsstil med eteriske oljer.

Ta kontakt
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.