Tilbake til bloggen
 

doTERRA Rose: for hudpleie, parfyme, meditasjon & yoga

kvinnehelse & hormoner spesifikke oljer stress og søvn Jul 05, 2020

Rose-oljen fra doTERRA fortjener et eget blogginnlegg. Jeg bare følte det på meg at nå var det på tide. Jeg elsker denne sjeldne oljen. Den er litt hellig for meg og brukes med omhu.  Jeg har stor respekt for hvor krevende den er å produsere. Jeg føler meg heldig og priviligert som har tilgang til CPTG-sertifisert og høykvalitets roseolje. 

Rose-olje kalles for "dronningen av oljer". Den er viden kjent for sin vidunderlige aroma og kraftfulle topiske og emosjonelle fordeler. Den har også antibakterielle og antivirale egenskaper. Det er en av de første oljene jeg ruller opp og ned ryggraden hvis jeg kjenner at jeg "brygger på noe". 

doTERRAs roseolje kommer fra rosen "Rosa Damascena" - mest kjent som Damask-rose. Den er opprinnelig fra Syria, men dyrkes av doTERRA i Bulgaria - hvor den trives best. doTERRA selger den som en 10ml roller-flaske, ferdig blandet med fraksjonert kokosolje - og en 5 ml ren oljeflaske.

Det er en krevende prosess å produsere en 5 ml flaske med roseolje og det kreves nærmere 10.000 ferske roseblomster for å fylle en flaske. Bladene er fine og delikate, og destilleringen må skje samme dag som den plukkes. Oljen fra bladene er søt, feminin, romantisk og blomsteraktig. 

Høfrekvent eterisk olje

Det sies at roseolje har den høyeste frekvensen av alle eteriske oljer på jorda vår. Den er en kraftfull hjertehealer og hjerteåpner. Den har en så sterk vibrasjon at den påvirker oss alle som bruker den. En dråpe kan påvirke et rom med mennesker. 

"Alt på jorda har en vibrasjon. Mennesker, når vi er sunne, vibrerer mellom 62 og 78 MHz. Rose eterisk olje vibrerer på 320 MHz, nesten fire ganger høyere enn et sunt menneske. Rose øker den magnetiske energien i hjertet ditt. Vibrasjonen fra rose løfter deg, harmoniserer hjertet ditt for å kunne invitere inn mirakler." (boken Gifts of the Essential Oils).

Hvordan bruke roseolje?

Ta et magisk rosebad. Å bade er et rituale for meg. Jeg elsker å bade med epsomsalt og eteriske oljer. De to gangene jeg har vært på Bali har jeg tatt rosebad. Det var helt magisk og noe jeg aldri glemmer. Bruk roser fra hagen. De har en helt annen aroma enn de du kjøper i butikken som ofte er harde og svak i aromaen. Unngå også tørkede roseblader som ofte er behandlet. Det naturlige er det beste. Om det betyr at du kun tar rosebad et par ganger i året når rosene dine har blomstret ferdig, så er det uansett et vakkert rituale å ta med seg. Forsterk opplevelsen med epsomsalt og ekstra dråper av Rose eterisk olje og evt andre beroligende eteriske oljer.

Foto: Jeg bader i roseblader og krydder på Bali sommeren 2017. Uforglemmelig.

Øvelse med visualisering fra boken "Gifts of the Essential Oils".
"Ta rollerflasken med Rose og masser over hjerte-chakra. Pust henne inn fra hendene, visualiser at et lyst rosa lys fyller hjertechakraet ditt og tilkaller kjærlighet. Pust ut med et stort smil om munnen og tillat kroppen din å bli innhyllet i kjærlighet. Visualiser nå det magnetiske feltet til hjertet ditt - det vibrerer og er sterkt. Vær en magnet for mirakler."

Siden roseolje har så høy frekvens kan du med fordel bruke den når du trenger å løfte opp humøret. Eller du skal prestere, for eksempel holde et fordrag. En dråpe i hånden og puste dypt inn noen ganger. Eller smøre den på pulspunkter (håndledd, albue, bak ørene, på halsen, bak i nakken).

Roseoljen er også nydelig i hudpleie. Smør den på huden eller drypp en dråpe i hudkremen din morgen og kveld. Den passer til alle hudtyper og er også super på tørr, rød, irritert hud, arr og skadet hud. Den gjenoppretter fuktighetsbalanse og mykner opp linjer og rynker. Roseolje finner du også i doTERRAs oljeblanding Salubelle, og Immortelle hudserum, samt håndkremen Rose.

Finn ro med Rose. Rose kan hjelpe oss å lettere finne ro og søvn. Lag gjerne en spray til soverommet - til å spraye over pute og sengetøy - med følgende ingredienser: 1/2 teskje epsomsalt, 3 dråper Lavendel, 3 dråper Roman Chamomile, 2 dråper Rose, 1 dråpe WIld Orange. (Kilde: Jade Balden).

Ifølge boken "Essential emotions" kan roseolje hjelpe oss med å balansere følgende lavfrekvente følelser: lukket eller knust hjerte, mangel på lidenskap og når du er såret. Lag din egen sorgblanding for å gi støtte og trøst: 5 ml rollerflaske fylles med 4 dråper Frankincense, 2 dråper Coriander, 1 dråpe Rose, 2 dråper Cypress og resten kokosolje. Pust inn regelmessig. Smør på pulspunkter og over hjertet. Gi deg selv positive affirmasjoner. 

Gi-slipp-blanding: 5 ml rollerflaske fylles med 4 dråper Frankincense, 2 dråper Myrrh, 2 dråper Rose, 1 dråpe Helichrysm, 1 dråpe Roman Chamomile - og resten fraksjonert kokosolje. Pust inn fra hånden. Smør over pulspunkter og hjertet.

Nyt din roseolje. Og husk at jeg er her dersom du ønsker å bli introdusert til de eteriske oljenes verden. 

NYHET: doTERRA Rose Hydrosol Mist (LTO-produkt)

Endelig har doTERRA laget sitt aller første rosevann - eller Rose Hydrosol Mist som det heter. Rosevann er et resultat av destillasjonsprosessen når rose-oljen fra Damaskroser produseres. I vannet finner du dråper av ren eterisk rose-olje. 

Rosevannet passer til alle hudtyper. Jeg bruker den som toner etter rens, for å sette sminken - eller hvis jeg føler jeg trenger et life løft. 

Foreløpig er rosevannet kun tilgjengelig av og til i shoppen vår, og da ofte sammen med Moringa Rose Oil Serum, et nydelig nærende hudserum med rose-olje og moringa-olje fra Tanzania. 

Nyt disse to mens du har de. De er her når de er her.