Tilbake til bloggen

doTERRA Yoga Collection: supre til yoga og meditasjon

yoga/mindfullness/meditasjon Jun 21, 2020

Yogalærere og yoga-entusiaster elsker doTERRA. Du finner knapt et yogasenter verden over uten eteriske oljer - og svært ofte eteriske oljer fra doTERRA. De eteriske oljene fra doTERRA passer også som hånd i hanske med yoga. Mange kaller oljene fra doTERRA for "yoga på flaske". Og når jeg tenker meg om så er det litt sånn.

Jeg er ingen yogini. Jeg kaller meg selv en yoga-amatør, men elsker roen yoga gir meg. Jeg har prøvd mange yogaformer; alt fra Ashtanga Yoga, til Bikram Yoga og Yin Yoga. I dag trives jeg best med det rolige og enkle - og helst hjemme. Jeg ruller ut matta mi på stue-gulvet når livet går for fort. Når jeg trenger å finne roen. Balansen. Indre fred. Og da er oljene mine alltid med meg. Du trenger ikke være en profesjonell for å gjøre yoga. Og du trenger ikke være en olje-ekspert for å bruke oljene dine samtidig som du praktiserer yoga. 

doTERRA Yoga Collection - doTERRAs yogakolleksjon

doTERRA har i samarbeid med forfatter og yogini Elena Brower utviklet en vidunderlig yogakolleksjon med tre helt unike oljeblandinger; Arise, Anchor og Align. Hver av blandingene inneholder en helt unik blanding av eteriske oljer med ulike aromaer og egenskaper - for nybegynnere og for profesjonelle yogis.

Arise Enlightening Blend

Arise ser jeg på som en helt spesiell og oppløftende blanding med masse lys. Den inneholder oljer som Grapefruit, Lemon, Melissa, Osmanthus og Siberian Fir - ferdig blandet med kokosolje. Den har en utrolig frisk aroma som gjør meg glad og inspirert. Jeg bruker denne blandingen til å løfte meg opp - til å nå høyere og lengre. 

"Når jeg skal meditere drypper jeg en dråpe Align midt på hodet" (Elena Brower).

Ta 2-3 dråper Arise og smør over hjertet ditt når du våkner om morgenen. Praktiser gjerne positive affirmasjoner for å løfte deg opp og sette standarden for denne dagen med en gang. Du starter dagen med våkenhet og klarhet. Og glede. 

Når du praktiserer yoga kan du bruke Arise for å nå til neste nivå, strekke deg litt lengre i stillinger. Ta litt Arise på fingrene og stryk over nesten før du går i gang, slik at dette er hva du puster inn når du puster.

Arise er også deilig i diffuser. Da kan du puste inn de kjemiske komponentene fra blandingen og gi deg selv en påminnelse om hva du ønsker å få ut av denne dagen.

Anchor Steadying Blend 

Anchor betyr "ankring" og er for meg en jordende blanding. Det er en oleblanding jeg vet støtter meg i å finne ro, indre balanse og stillhet. En av mine favoritter. Den inneholder beroligende oljer som Lavender, Cedarwood, Sandalwood, Cinnamon, Frankincense, Black Pepper og Patchouli - ferdig blandet med kokosolje. Den har en vidunderlig aroma - en blanding av trær, blomster og krydder.

"Hver gang jeg bruker Anchor så føler jeg at jeg lander" (Elena Brower)

Smør 2-3 dråper Anchor på håndledd og over hjertet når du står overfor store endringer eller beslutninger i livet. Pust den inn dypt.  Stol på at blandingen gir deg roen du trenger for å bevege deg videre.  Smør Anchor over anklene, ryggraden og under fotsålene når du trenger støtte og ro i livet. Du kan også bruke Anchor som en forberedelse til meditasjon og yoga for å føle deg mer stabil, finne ro og tilstedeværelse. Den egner seg godt til sittende stillinger i din yogapraksis.

Align Centering Blend   

Align er for meg en veldig stabiliserende blanding. Det er en vakker, potent oljeblanding som handler om å akseptere deg selv.  Jeg støtter meg til Align hvis jeg vakler i livet og mister troen på meg selv. Den minner meg på at jeg er god nok som jeg er. Den gir meg tillit til at jeg står støtt i meg - som den jeg er. Den inneholder kraftfulle, balanserende og stabiliserende eteriske oljer som Bergamot, Coriander, Marjoram, Peppermint, Jasmine og ikke minst Rose. Husk at Align inneholder fotosentisive oljer, så ikke bruk denne før du skal ut i solen.

Smør 2-3 dråper Align over hjertet, på håndledd og bak i nakken når du føler at du trenger litt ekstra støtte - når du trenger å løfte deg selv og oppnå en større selvaksept. Den er også nydelig å smøre på såre muskler.

Du kan også bruke Align i yogastillinger hvor du trenger å stå støtt og ha større tro på deg selv, som Warrior - krigeren - eller Triangle. Eller bare bruk den i livet når du trenger litt ekstra støtte og styrke.

doTERRA Yoga Collection - en oversikt over bruk

Her er en oversikt over de tre yogaoljene, hva du kan bruke de til og hvilke yogaøvelser du kan få mest effekt ut av hver enkelt olje. La oljeflaskene dine stå foran yogamatten din - og bruk de underveis når du trenger de.

Jeg anbefaler deg også å se denne videoen med Elena Brower om hennes egen yogareise - og hvordan hun bruker doTERRA Yoga Collection. Hør om hennes fire tips til oljeblandinger du kan blande sammen. Få også med deg meditasjonen på slutten. 

Lykke til på reisen med å bli kjent med yogaoljene! Har du spørsmål og ønsker en oljeprat, så ta gjerne kontakt med meg.