Tilbake til bloggen

Hvordan skape endring som varer

kvinnehelse & hormoner Oct 18, 2019

Det finnes et ordtak som heter "gamle vaner er vonde å vende"....kan du kjenne deg igjen i det? Det er også et ordtak som heter "forandring fryder". Men det stemmer vel ikke alltid? For vi mennesker er nemlig sånn anlagt at vi kvier oss for endringer, selv om vi vet at endringene vi ønsker er positive for oss. Vi er rett og slett utstyrt med en god porsjon motvilje mot endring. Endringer kan være direkte ubehagelige for mange, både fysisk og mentalt. Dette gjelder også endringer som å endre kostholdet, kutte ned på sukker, salt og karbohydrater, slutte helt med brus osv.

Hvorfor er det så vanskelig å skape varig endring, selv om vi merker at selv små endringer gir resultater og får oss til å føle oss bedre? 

Trygt å stå i det gamle

Kanskje er det fordi det føles trygt å stå i det gamle. Innenfor komfortsonen. Ja, selv om det hindrer oss i å komme oss videre i livet, oppnå ny vekst, bli sunnere og friskere.

Mange psykologer jobber med å hjelpe mennesker å avlære seg gamle vaner. Psykolog Børge Leksbø forklarer i en artikkel at flere av vanene våre legges allerede fra vi er små barn. Det å få gode vaner tidlig er derfor veldig lurt. Gode vaner frigjør energi og skaper ro og orden i tilværelsen, både for barn og voksne. 

Tenk, i gjennomsnitt tar det hele 66 dager å endre en vane! 

Nøkkelen er å forstå

Jeg har i flere år jobbet med å hjelpe mennesker å endre kostholdet. De fikk en plan. En grundig dag-for-dag-plan for hva de skulle gjøre dag for dag, måltid for måltid. Men en plan alene er ikke nok for å skape varig endring. En plan er viktig for å komme i gang med å skape endring, tenker jeg. Men den garanterer ikke at en ny vane blir etablert. De fleste faller ut av planen - og er raskt tilbake til det gamle. Og trygge. Den varige endringen uteblir.

Men det jeg ser nå er at det å være del av et "samfunn", en gruppe, et team, likesinnede - rett og slett mennesker som deler av sine personlige opplevelser og erfaringer - det øker sjansene for å skape en varig endring. Vi trenger en plan ja. Men enda viktigere trenger vi kunnskap fra andre som har vært gjennom det samme - til å veilede deg videre - og til å hjelpe deg å forstå hvorfor. Vi trenger også å høre fra andre og deres personlige historier....

Jeg tror dette gjelder alle typer endringer; om det er i en bedrift, en ledergruppe, eller privat for å endre kostholdet, begynne å trene - eller å implementere eteriske oljer i livet sitt. 

Å lære seg å bruke eteriske oljer

Som oljeveileder jobber jeg og mine kolleger på mange måter med å hjelpe mennesker med "avlæring" og å innarbeide helt nye vaner. En fersk oljebruker må også gjennom en endringsprosess. For mange er eteriske oljer noe helt nytt og uvant. En del av jobben vår er å dele kunnskap, erfaringer og inspirasjon, slik at den som er ny i oljeverdenen lærer hvordan de eteriske oljene påvirker oss fysisk og emosjonelt -  og hvorfor de bør implementeres som en del av våre daglige vaner og ritualer - for å forebygge - og for å ta vare på seg selv.

Kunnskap og de personlige historiene er allerede nevnt som en forutsetning for å skape endring som varer. Denne avlæringen og innarbeidingen av nye "oljevaner" og "ritualer" får våre nye oljebrukere gjennom tett oppfølging de første 30 dagene etter at de har mottatt oljepakken sin. De personlige historiene og erfaringene får de daglig via vår lukkede "olje-tribe" på Facebook. 

 

Å komme i gang - Daily Habit Kit fra doTERRA

Som sagt er det også viktig å ha en plan for å komme i gang med å endre vaner - i tillegg til kunnskapen og historiene.

Jeg anbefaler alle som starter opp med eteriske oljer å investere i oljepakken "Daily Habit Kit". Denne daglige-vaner-pakken er nettopp sammensatt for å gjøre det enkelt å komme i gang med å leve en mer naturlig livsstil med eteriske oljer og bli mer bevisst på hvordan du kan endre vaner. Steg for steg. Daily Habit Kit er også en unik mulighet til å bli godt kjent med rene eteriske oljer - og komme raskt i gang med å oppleve resultater allerede i løpet av den første måneden.

En typisk dag med Daily Habit Kit

Her er noen forslag til vaner og ritualer jeg anbefaler deg å innføre de første 30 dagene med doTERRA og Daily Habit Kit. Fokus her er FOREBYGGING og å hjelpe deg med å bygge fundamentet for en god helse! Målet er at du skal føle deg bedre - innenfra og ut. Dette vil hjelpe deg til å komme i gang med å ta bedre vare på deg selv. Start alltid med deg selv. Denne GRATIS-GUIDEN og oversikten kan du også printe ut som en påminnelse for deg selv. 

Du vil få mer oppfølging, tips og råd i vår lukkede gruppe og oljesamfunn på Facebook; Everydayessentials. 

HVER MORGEN

 • Smør 1-2 dråper av jordingsoljen Balance under fotsålene når du våkner. Tips: Gjør det på badet, etter dusj, og før du tar på sokker. 
 • Sett på diffuseren som står klar på kjøkkenbenken (hvis du har diffuser). Du renser luften, skaper en behagelig stemning og påvirker humør samtidig.
 • Ta 1 dråpe Lemon (sitronolje) i et glass. Fyll opp med vann. Fin start på dagen og støtter lever og nyrer etter natten (mini-detox)
 • Drypp 1 dråpe Frankincense under tunga for forebygging og cellehelse
 • Før frokost; ta 1 kapsel DDR Prime og 1 PB Assist + . Støtter cellehelse og skaper cellefornyelse - og styrker mage-tarm-kanalen.
 • Fyll opp en vannflaske (glass eller termoflaske) med et par dråper sitronolje eller andre sitrusoljer fra doTERRA (Wild Orange, Citrus Bliss, Tangerine). Drikk vann jevnt gjennom dagen

HVER ETTERMIDDAG

 • Ta 1 kapsel DDR Prime før middag
 • Smør på Deep Blue Rub (krem) på vonde muskler og ledd eller etter treningsøkt

HVER KVELD

 • Rydd kjøkkenet - "clean desk" før du legger deg. Skaper ro i sjela! Jeg lover. 
 • Smør matpakker og legg i kjøleskapet. Frigjør tid og skaper ro på morgenen.
 • Sett på diffuseren på kjøkkenbenken med enten OnGuard, Lavendel og Lemon - eller Balance. 

Før leggetid

 • Puss tennene med OnGuard tannkrem for god munnhelse
 • Smør Balance eller Lavendel under føttene for å finne ro og jording. Evt OnGuard for immunforsvaret. Brygger du på noe, bruk OnGuard flittig gjennom dagen.
 • Ta noen dype innpust fra hånden og smør restene av oljen over hjertet
 • Godnatt 

Les her om produktene som inngår i Daily Habit Kit.

 **************************************************************

doTERRAs Healthy Habit Guide for endring av vaner: