Ginger - eterisk olje fra ingefær

 

De fleste har nok mest kjennskap til ingefærrot som en del av matlagingen i heimen, og spesielt i asiatiske retter som karriretter og supper - og her hjemme i pepperkaker og julebakst! Visste du forresten at ingefær er en "slektning" av kardemomme og gurkemeie/turmeric?

Ingefær er søtlig og sterk på smak og har en varmende og lindrende effekt på kroppen og er spesielt lindrende for fordøyelsen. Ingefær har blitt i brukt i tusenvis av år innen ayurvedisk og kinesisk medisin takket være sine mange lindrende og helende egenskaper. 

doTERRAs har funnet den mest potente og rene ingefæroljen - Ginger - i Madagaskar, Kenya, Tanzania og Vietnam. Den eteriske oljen destilleres fra jordstengelen som skyter ut av de underjordiske røttene på ingefærplanten. Kort tid etter høsting blir oljen destillert for å oppnå ønsket kjemisk og aromatisk profil. Dette gir oss en eterisk olje som har en helt annen kjemisk profil enn oljer destillert fra tørket ingefærrot. 

Hvordan bruke Ginger - ingefæroljen?

For meg er ingefærolje en olje jeg bruker daglig innvortes for å støtte fordøyelsen. Jeg bruker litt hver dag i en kopp te med litt honning - eller i vannflasken min. Det har blitt min nye favoritt-te, noen ganger med tepose i tillegg - andre ganger uten. Jeg anbefaler deg å teste kombinasjonen 1 dråpe Ginger og 1 dråpe Lemon - og en dæsj honning i koppen. Mmmmm!

En annen spennende kombinasjon i tekoppen er Ginger og Fennel! Det er også en god start på dagen for fordøyelsen. Prøv å drikke disse to som te etter et større måltid. Du vil elske det! Synes du smaken av Fennel blir for dominerende kan du bruke "tannpirkermetoden" - eller balansere smaken med litt honning.

Men Ginger eterisk olje er også nydelig i matlaging! Prøv den i smoothie, i salatdressingen, eller i asiatiske retter eller andre retter som inneholder ingefær i oppskriften. Huskeregel; 1-2 dråper er ofte nok. Rene eteriske oljer er svært potente i forhold til krydder eller andre smaksstoffer, så selv en ørliten mengde kan gjøre godt - eller tilføre mye smak i retten du lager, Bruk eventuelt tannpirkermetoden om du er usikker på hvor mye smak oljen tilsetter maten - og smak deg frem.

Her er oppskrift på en juice-shot - "detox-shot", hvor jeg tilsetter 1 dråpe Ginger, 1 dråpe Lemon og eventuelt 1 dråpe Zendocrine i juicet sitron og ingefær. Oljene er som sagt svært potente, så start alltid forsiktig med 1-2 dråper og prøv deg frem. Zendocrine er en ekstra kraftfull oljeblanding som støtter kroppens renseorganer i å kvitte seg med "uønskede substanser". Blir det for sterkt kan du bruke kun Ginger og Lemon.

 

Bruk av ingefærolje i diffuseren

Ingefærolje er også nydelig i idiffuseren og gir en oppløftende og frisk aroma sammen med mintoljer og sitrusoljer. Prøv den i diffuseren om morgenen eller på ettermiddagen eller når du trenger en ekstra energi-boost eller har behov for økt konsentrasjon.

Skal du reise på biltur eller ferie og du plages med kvalme? Ta med Peppermint og Ginger! Alltid. Bruk reisediffuser - eller ta en dråpe i hånden og pust inn dypt noen ganger. Alternativt bland en dråpe eller to i litt kokosolje og masser over magen.

Ikke vær redd for å prøve deg frem og utforsk nye kombinasjoner med oljene dine. Tenk at du skal blande sammen kjemien til eteriske oljer fra ulike deler av planteriket. Du kan sjelden ta feil. 

Trenger du flere tips til hvordan bruke Ginger eterisk olje i hverdagen kan denne oversikten kanskje hjelpe deg på vei. 

 

Er rene, eteriske oljer noe for deg? Ta kontakt for en uformell oljeprat. 

Jeg viser deg hvilke muligheter du har for å komme i gang med eteriske oljer. Jeg viser deg også hvordan du kan få den opplæringen du trenger for å leve en naturlig livsstil med eteriske oljer.

Ta kontakt
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.