Mine minikurs
Tilbake til bloggen

doTERRA MAGNOLIA: feminin hudolje, parfyme, binyrestøtte

kvinnehelse & hormoner naturlig hud- og hårpleie spesifikke oljer Jul 24, 2023

Vakre vakre Magnolia! Har du sett et ekte magnoliatre før? Det er så vakkert! Magnolia er også kalt "hvit champaca" eller "hvit jade orkide". Du finner magnoliatrær med den vakre magnoliablomsten spredt over hele Sør-Asia, ved Stillehavet og Nord-Amerika. Det sies at Magnoliatreet fantes på jorden før biene kom - og det er funnet fossiler av Magnolia fra 20 millioner år tilbake. Magnolia har med andre ord overlevd mange geologiske hendelser gjennom historien....

doTERRAs magnolia er håndplukket og destillert på bærekraftig vis i Kina. Magnolia har lang tradisjon innen tradisjonell kinesisk medisin på grunn av sine mange lindrende og balanserende egenskaper. Innen kinesisk medisin er det mest fokus på Magnolias balanserende effekt på lunger, fordøyelse og lever-chi. Magnolia-teen "Yunlan" er også mye brukt i Kina.

Magnoliablomsten har en pikant, søtlig, blomsteraktig aroma som skaper ro og lindring for kropp og sjel. 

Litt om høsting og kjemi

Den eteriske oljen damdestilleres fra de håndplukkede solide kronbladene fra magnoliablomsten. Blomstene høstes kun 2 ganger i året, om sommeren og sent på høsten. Ren Magnolia eterisk olje er derfor kun tilgjengelig for oss som en rollerblanding, ferdig blandet med fraksjonert kokosolje.

Den viktigste kjemiske komponenten i magnolia eterisk olje er linalool, som du også finner en stor andel av i eterisk olje fra Lavendel og Bergamot. Det forteller meg at Magnolia eterisk olje kan benyttes for å støtte meg i perioder med mye stress og uro. Jeg opplever den som beroligende for følelser, for kroppens hormoner - og for huden.

La oss se litt nærmere på hvordan du kan bruke Magnolia i din hverdag! 

Tips til bruksområder Magnolia

Jeg har etterhvert oppdaget at Magnolia har mange flere bruksområder enn jeg opprinnelig trodde. Som blomsteroljer flest er den en svært nærende og pleiende hudolje - som gjør godt for hudelastisitet og mot aldringstegn. Bruk den gjerne i din daglige hudpleie. Et tips er å kombinere den med andre gode hudoljer og lage ditt eget serum med for eksempel Frankincense, Rose, Bergamot og Ylang Ylang.

Magnolia er også nydelig som naturlig parfyme. Vi lever i en toksisk verden, hvor syntetiske parfymer som sprayes daglig på pulspunkter og området rundt halsen (ref skjoldkjertel og øvrige hormonkjertler). Bytt ut den syntetiske parfymen med for eksempel Magnolia. Smør den gjerne lag på lag med andre eteriske oljer som Bergamot, Jasmine, Neroli eller andre av dine naturlige "purefume-avoritter".

Bruk Magnolia for å støtte hormoner, som for eksempel ved å smøre den over binyrene, under føtter og/eller på pulspunkter i perioder hvor du presser kroppen din for hardt - eller over magen og korsrygg under menstruasjon. Her kan du også legge Magnolia lagvis sammen med andre hormonstøttende eteriske oljer. Lytt innover og kjenn etter og juster. Det er kun deg som kjenner din kropp best.

Bruk den for å støtte deg emosjonelt - for eksempel i perioder hvor du trenger å gå dypere inn i deg selv for refleksjon, eller når du skriver ned tanker før leggetid. Pust inn Magnolia fra hendene. Smør henne på pulspunkter. Lukk øynene og nyt aromaen.

Magnolia - oljen for barmhjertighet og medfølelse

For meg er det en usedvanlig mildhet og mykhet over den eteriske oljen Magnolia. Det er derfor ingen overraskelse at innen buddhismen er Magnoliablomsten en påminnelse om "..uavhengig og upartisk tenkning og et tegn på renhet og mildhet". I det gamle Kina ble magnolia ansett for å være det perfekte symbolet på "kvinnelig skjønnhet og mildhet - et symbol på verdighet og adel". Den rosa magnoliablomsten symboliserer glede, helse og lykke.

Magnolia er en utrolig spennende olje å utforske på det emosjonelle plan. Den sies også å være en eterisk olje som nærer og helbreder et knust hjerte. Er du i hjertesorg, smør Magnolia over hjerte-området, og pust den inn fra hånden med intensjon om å lindre og komme deg videre. La hjertet få åpne seg opp for det gudommelige og feminine i deg - som vi alle har - men kanskje har trykket ned.

Magnolia sies også å bringe oss mennesker sammen, til tross for splid, spenning og isolasjon som rår i relasjoner rundt oss. Kilde: Essential Emotion-boken.

Lytt til Adam Baraletts video som dykker dypere ned i temaet Magnolia og følelser.