Melissa fra doTERRA. The oil of light. Lysets olje.

eteriske oljer Dec 22, 2019
 

Hver gang jeg tenker på Melissa, så blir jeg glad. For en kraft! Så fort Melissa kom i hus ble den raskt en av mine personlige favoritter blant doTERRAs eteriske oljer. Den er sjelden. Den er kraftfull. Og den er kostbar. Derfor er Melissa en dyrebar og nærmest hellig olje for meg. Jeg sløser ikke med Melissa. Jeg merker det både fysisk og emosjonelt når jeg bruker Melissa i mine daglige ritualer. Jeg føler meg sterkere, klarere og gladere. Som jeg sa til min venninne: "Det føles litt som å skru opp lyset innvendig. Dimme opp. Som å få litt mer sol inn i kroppen." 

Det tok meg lang tid før jeg investerte i min første Melissa. Hvorfor? Mest på grunn av prisen . Men også fordi jeg kanskje ikke var klar for å møte og utfordre meg selv og mine begrensninger, slik jeg intuitivt følte Melissa gjorde. Men nå er den her. Den har kommet for å bli og er nå en fast del av mine daglige oljeritualer. Før jeg går gjennom disse, la oss se nærmere på Melissa-oljen.  

Melissa - Melissa Officinalis 

Melissa-oljen kommer fra myntefamilien. Den kalles også Lemon Balm, eller sitronbalsam på grunn av den milde smaken av sitron. Navnet Melissa betyr egentlig "søt som honning" på gresk og fikk sitt navn fordi urten hadde den evnen at den tiltrakk seg bier. I Norge er urten mest kjent som sitronmelisse og mest brukt i matlaging og te. Melissa har en kraftfull men nydelig frisk, søtlig og lett sitronaktig aroma. 

Ifølge Anthony Williams er Melissa en svært healende urt for alle våre kroppssystemer. Urten inneholder ekstremt store mengder spormineraler som boron, mangan, kopper, krom, selen og jern. Det er derfor ingen dårlig ide å tilsette mer sitronmelissa i vårt daglige kosthold, i tillegg til oljen Melissa. 

Denne unike, intense og dyrebare oljen fremstilles i Bulgaria ved å dampdestillere knopper og blader fra urten. Det er en langsom og nøysommelig prosess. Det skal nærmere 10-11 kilo blader til for å produsere en 5 ml flaske med Melissa-olje. 

Melissa har utallige bruksområder, både emosjonelt og terapeutisk. Suzanne Catty skriver i boken "Hydrosols: The Next Aromatherapy“: 

Melissa is calming to the body more than the mind but without being overly sedative. Use it for stress, anxiety, and childhood hysterics. Combine with rosemary while studying and with neroli to drink during exams.”

Melissa gjennom historien

Sitronmelisse har en lang historie og ble hyppig brukt på grunn av sine legende egenskaper. Den har alltid vært høyt skattet og ble kalt "livseliksir" på grunn av sine fornyende egenskaper. Den ble brukt til å behandle alt fra migrene, fordøyelsesutfordringer, forkjølelse, menstruasjonssmerter - og for å fremme fertilitet. Det sies at Prinsen av Glamorgan, som levde på 1200 tallet, ble 108 år. Historien sier at han drakk te av sitronmelisse hver morgen. 

 Melissa var hovedingrediensen i "Carmelite-vann" som ble destillert i Frankrike på 1600-tallet av Carmelite-munkene på grunn av urtens healende egenskaper.  (Kilde: Modern Essentials 2017).

Melissa ble ansett som en av de mest kraftfulle medisinske oljene innen aromaterapi og benyttes fortsatt den dag i dag av aromaterapeuter mot depresjon og nedstemthet. 

Bilde: Aromaticapoetica 

Egenskaper og bruksområder Melissa

Fra et urtemedisinsk ståsted har Melissa følgende egenskaper og virkning (kilde: rolv.no):

 • Avslappende og beroligende
 • Krampeløsende
 • Hudrensende
 • Sårhealende og bløtgjørende på huden
 • Svettedrivende
 • Apetittstimulerende
 • Fordøyelseshemmende
 • Skjolbruskkjertelhemmende
 • Virus- og bakteriehemmende

Melissa og følelser

Jeg liker å se på oljenes emosjonelle sider når jeg bruker de, i tillegg til de fysiske. Jeg søker ofte forklaring i boken "Essential Emotions" for å finne svar på hvorfor jeg responderer som jeg gjør på en olje. Her kalles Melissa for "The oil of light". Lysets olje.

"Melissa vekker sjelen vår til sannhet og lys. Den minner oss på hvem vi i sannhet er og hvorfor vi kom til denne jorden. Melissa inviterer oss til å gi slipp på alt som holder oss tilbake fra å nå vårt høyeste potensiale."

Melissa anses av mange som en spirituell olje som påvirker flere av chakraene våre. En chakra er et energisystem og danner forbindelsen mellom sjelen vår, ånden og den fysiske kroppen. Når de 7 chakraene våre er i balanse er vi friske. Men på grunn av et stressende liv og den verden vi lever i oppstår det ofte dårlig energiflyt i kroppen, noe som skaper ubalanser i chakraene våre. Her kan Melissa hjelpe, støtte og balansere.

"Melissa er oppløftende og dypt beroligende og er godt egnet til meditajon. Den styrker hjertechakra og inspirerer til universell kjærlighet og ubetinget glede". (Dr. Sue Lawton).

Hjertechakra: Melissa hjelper oss å oppnå mer balansert egenkjærlighet og kjærlighet for andre, og letter hjertesorg. 

Tredje øyet: Melissa kan med sin svært høye frekvens hjelpe oss å åpne opp det tredje øyet og er derfor godt egnet til meditasjon.

7 dagers eller 21 dagers Melissa Challenge

Har du din egen Melissa fra doTERRA og kjenner på følelsen av at noe i deg holder deg tilbake for å komme videre og gå fremover? Da anbefaler jeg deg å prøve ut vår 7 dagers eller 21 dagers Melissa-utfordring for å gi slipp på lavere vibrasjoner og åpne opp ditt potensiale. Bli med i Facebook-gruppa vår for mer detaljer om gjennomføring.

Tips: Skriv dagbok hver dag og noter ned hvordan du føler deg fra dag til dag - og om du merker en endring fra dag til dag. 

Slik gjør du det:

Bruk Melissa hver dag i minimum 7 dager. Bruk den på èn av følgende måter:

 • 1 dråpe under tunga hver morgen eller
 • 1 dråpe smøres over pannen eller
 • 1 dråpe i hånden, gni hendene sammen og ta noen dype innpust

Er du klar for en enda mer kraftfull Melissa-opplevelse? Da kan du på dag èn av din challenge smøre litt Melissa i ganen eller under tunga hver time de tolv første timene. Fra dag to bruker du 1 dråpe om dagen.

Ønsker du å fortsette utfordringen etter de første 7 dagene så kan du gjennomføre i 21 dager. Les mer om vår Melissa challenge  HER. 

Forslag til bruksområder Melissa 

Her er en rekke tips til hvordan du kan bruke din Melissa-olje i din hverdag og mot ulike utfordringer du møter. Husk at doTERRAs Melissa-olje er godkjent for intern bruk. Det gjelder ikke alle eteriske oljer. Dette er viktig å være klar over.

 • 1 dråpe under tunga hver dag i 7-21 dager for å booste immunforsvar og humør. Du kan også bruke Melissa hver dag om du vil.
 • 1 dråpe Melissa i hånden. Gni hendene sammen. Hold hendene over nesen og pust dypt inn. Ta et par dype pust og la stress og uro flyte vekk. 
 • Jade Baldens sorgblanding: 4 ss kokosolje, 4 dråper Wild Orange, 2 dråper Melissa, 2 dråper Myrrh, 1 dråpe Rose. Pust inn og smør over hjertet.
 • Jade Baldens panikk-forebyggende blanding: 4 ss kokosolje, 4 dråper Geranium, 2 dråper Lavender, 2 dråper Melissa, 1 dråpe Frankincense, 1 dråpe Wild Orange, 1 dråpe Ylang Ylang. 
 • Jane Baldens krystallsyke-støtte: Ta Melissa innvortes i kapsel eller under tunga, smør bak ørene og bak i nakken.
 • Smør Melissa på forkjølelsessår eller akne (antibakteriell og antiviral)
 • Smør Melissa på insektsbitt sammen med Lavendel og Roman Chamomile og jojobaolje eller kokosolje.
 • Sår og eksem - helvetesild (stressrelatert): 5 dråper Melissa, 1 teskje olivenolje gnis forsiktig på området. 
 • 1-2 dråper i urte-te
 • Diffusertips 1: Beroligende: 3 dråper Melissa, 3 dråper Frankincense og 2 dråper Grapefruit. 
 • Diffusertips 2: Meditasjon: 3 dråper Frankincense, 2 dråper Patchouli, 1 dråpe Melissa. 
 • Kveldsmassasje: 8 dråper Melissa, 8 dråper Lavendel, 4 dråper Marjoram, jojobaolje eller fraksjonert kokosolje. 
 • Pulspunkter: Smør på håndledd, panne, skuldre og/eller bryst for å roe ned stress og finne ro og vevære
 • Hud: Ha i dagkrem og nattkrem eller i sprayflaske med vann for å nære huden 

 Ønsker du å prøve Melissa eller andre av doTERRAs eteriske oljer? Ta gjerne kontakt med meg for en uforpliktende konsultasjon og gjennomgang av hvilke muligheter som finnes. 

Er rene, eteriske oljer noe for deg? Ta kontakt for en uformell oljeprat. 

Jeg viser deg hvilke muligheter du har for å komme i gang med eteriske oljer. Jeg viser deg også hvordan du kan få den opplæringen du trenger for å leve en naturlig livsstil med eteriske oljer.

Ta kontakt
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.