Tilbake til bloggen
 

Oppdag kraften i PB Restore for et balansert mikrobiom!

fordøyelse/rens/detox immunforsvar stress og søvn Jun 18, 2024

I dag er det en utbredt forståelse av hvor viktig en god fordøyelse er for helsen vår. Dette er noe både forskere og folk flest er enige om. Men hva betyr det egentlig å "ta vare på mikrobiomet vårt"?

Mange mennesker har en frykt for bakterier og virus som noe farlig, men sannheten er at det å ha et mangfold av mikroorganismer er helt avgjørende for helsa vår. Når vi holder mikrobiomet vårt i balanse er kroppen bedre rustet til å skille de gode mikroorganismene fra de dårlige. 

Mikrobiomet - ditt "usynlige organ"!

Gjennom evolusjonen har vi utviklet oss sammen med billioner av små organismer kalt mikrober. Disse mikrobene utgjør mikrobiomet vårt, og det er faktisk like mange av dem som det er menneskeceller i kroppen. Mikrobiomet vårt er komplekse økosystem som påvirker helsa vår på mange måter, langt utover bare fordøyelsen....

Disse økosystemene med "mikrobiomer" finnes ikke bare i tarmen, men også på huden vår, i munnen, øynene, ørene, nesen, lungene, nyrene, urinveiene og forplantningssystemet. Disse mikrobiomene støtter og kommuniserer med vitale organer og bidrar til at vi får en god helse. Når balansen i mikrobiomet vårt forstyrres, kan det påvirke helsen vår negativt. Faktorer som temperatur, fuktighet, stress, kosthold, søvn og miljøpåvirkninger kan alle påvirke mikrobiomet negativt. Heldigvis får forskningen en stadig større klarhet i hvordan mikrobiomet påvirker helsa vår; fordøyelsen, immunsystemet, stoffskiftet og den psykiske helsen vår.

Min oppfordring til deg er å fortsette og lese, laste ned vår gratis ebok - og på denne måten bli i stand til å ta bedre og mer informerte valg for å fremme et sunt og variert mikrobiom i kroppen din.

Mikrobiomet ditt er som en hage som trenger pleie!

Se på mikrobiomet ditt som en fargerik hage full av planter, blomster og innsekter. For at hagen skal trives, trenger den en balansert blanding av alle disse elementene. På samme måte trenger kroppen din et variert og balansert mikrobiom for at du skal ha god helse. Når de gode mikroorganismene trives, holder de de dårlige på avstand, noe som reduserer risikoen for infeksjoner.

Mangfold er nøkkelen!

Forskning viser at et mangfoldig mikrobiom er bra! Tenk på forskjellen mellom en hage hvor det kun dyrkes gulrøtter - og en hage som dyrker mange forskjellige grønnsaker. Hvilken hage tror du vil trives best? Jo, den med variasjon og mangfold!

Dessverre er mangel på matmangfold et stort problem i dag. 75 prosent av verdens mat kommer fra bare tolv plantearter og fem dyrearter, noe som begrenser mikrobiomets mangfold. Et variert mikrobiom er altså  nøkkelen til en robust og motstandsdyktig kropp.

Hvordan oppnå et mer mangfoldig mikrobiom

Forskning viser at mennesker med et mangfoldig mikrobiom er sunnere, friskere og lever lenger. Det er derfor viktig å vurdere hvilke tiltak du kan gjøre for å øke mangfoldet i ditt mikrobiom. doTERRAs livsstilspyramide er et godt sted å begynne for å ta grep:

  • Et balansert og variert kosthold er grunnleggende (sammen med mikrobiomstøtte fra for eksempel PB Restore). Rene matvarer som kjøtt, fisk, fugl, frukt, grønnsaker, urter, krydder og fermenterte matvarer bidrar alle sammen til et sunt og balansert mikrobiom. Prosessert mat reduserer mangfoldet i mikrobiomet vårt.
  • Fysisk aktivitet og bevegelse, samt å daglig ta vare på den metabolske helsen, stimulerer også mikrobiomet.
  • Nok søvn, avslapning og god stresshåndtering fremmer også en sunn mikroflora.

Gode tilskudd for et mangfoldig mikrobiom

Jeg anbefaler på det sterkeste å ta tilskudd i tillegg for å styrke ditt mikrobiom ytterligere. Vi lever i en hektisk hverdag hvor det slettes ikke er enkelt å få nok av det du trenger for å bygge et robust mikrobiom.

Du bruker kanskje allerede probiotika? Jeg råder deg til å sjekke hvorvidt ditt tilskudd er basert på siste tilgjengelige forskning.

Her er fem faktorer du bør vurdere når du skal velge en god løsning for ditt mikrobiom:

  1. Mikrobielt mangfold: Velg et tilskudd med flere stammer og ulike arter. Det bør også inneholde en god prebiotika som gir næring til probiotikaene og hjelper dem å overleve.
  2. Skal være levende kulturer: Antall kolonidannende enheter (CFU) viser hvor mange levende bakterier tilskuddet inneholder.
  3. Overlevelsesevne: Sørg for at probiotikaene i tilskuddet er beskyttet mot magesyren slik at de når frem dit det skal og ikke blir ødelagt på sin vei gjennom tarmen.
  4. Klinisk testede stammer: Velg produkter med stammer som er grundig testet og vitenskapelig dokumentert fungerer. Alle stammene i doTERRA PB Restore og PB Assist+ er nøye utvalgt basert på vitenskapelig forskning og medisinske publikasjoner.Vil du lære mer? Klikk her for å laste ned vår gratis e-bok om mikrobiomet og oppdag hvordan doTERRA PB Restore kan forbedre helsen din fra innsiden og ut.   

Her er PB Restore 

PB står for ProBiome - som tilsier at doTERRA alltid vil tilby oss en løsning som er proaktiv når det gjelder å støtte vårt mikrobiom. Som jeg allerede har nevnt strekker vårt mikrobiom seg over hele kroppen - ikke bare i tarmen. PB Restore fra doTERRA er designet netopp med hele vårt probiom i tankene - og vil systematisk over de første tre månedene bygge opp ditt mikrobiom! Dette er rett og slett et revolusjonerende tilskudd for mikrobiomet, som gjør doTERRA markedsledende blant tilskudd rettet mot mikrobiomet!

 En "dobbelkapsel" inneholder 30 bioaktive komponenter av både prebiotika, probiotika og postbiotika. Det er tre ganger mer kraftfull sammenlignet med doTERRAs tidligere versjon: PB Assist+.  Hver kapsel tilfører hele 18 milliarder aktive, levende celler når det tas i bruk. For å sikre at kulturene overlever på sin vei gjennom tarmsystemet er det benyttet en patentert innkapslingsteknologi med en indre og ytre kapsel. Den ytre inneholder prebiotiske fruktooligosakkarider og postbiotika, mens den indre kapselen inneholder 28 stammer probiotika. Denne tolags kapselteknologien er helt unik og beskytter kulturene fra det tøffe sure miljøet i magen. 

Her er nye PB Assist+

Som du skjønner nå er PB Restore rettet mot HELE vårt mikrobiom - mens nye PB Assist+ inneholder stammer som er spesifikt rettet mot å støtte tarmen ytterligere. Dette er en pulverbasert blanding som passer perfekt for både store og små. Blandingen inneholder 13 ulike stammer og prebiotikum. Dette bidrar til et større mangfold i tarmen. Perfekte små porsjonsposer til å ha i veska eller i matboksen. Og det smaker godt! 

 
Ønsker du å lære mer om ditt mikrobiom - og gå mer i dybden på ingrediensene i PB Restore og PB Assist+? Da kan du laste ned vår GRATIS EBOK her. 

Ta gjerne kontakt med meg for mer informasjon om hvordan komme i gang med doTERRA - og samtidig få tilgang til mer nyttig opplæring via mine ressurser!