Tilbake til bloggen

doTERRA Petitgrain: til parfyme, stresse ned, søvn, fotbad

diffuser spesifikke oljer stress og søvn Aug 29, 2021

Petitgrain må være en av våre mest spennende sitrusoljer?  Den destilleres fra bitterappelsin-treet, som en av de mest generøse plantene som finnes i den eteriske oljeverdenen! Hva mener jeg med det? Jo, ikke bare får vi Petitgrain eterisk olje fra blader og stilker - men fra fruktskallet destilleres Bitterappelsinoje - og fra blomstene destilleres Neroli-oljen (eeeeelsker Neroli - en av mine "perfumes")! Tre ulike oljer fra samme tre, men helt ulik kjemi, aroma og egenskaper! Er ikke det kult? 

Ordet "Petitgrain" kommer opprinnelig fra fransk "peti grain" som betyr "lite korn". Opprinnelig utvant man den eteriske oljen fra grønne og umodne appelsiner når de var på størrelse med en kirsebær. I dag utvinnes Petitgrain-oljen ved å dampdestillee blader og stilker fra bitterappelsin-trær via småskalabønderi Paraguay.

Før doTERRA kom til Paraguay hadde mange bønder gitt opp produksjonen av Petitgrain og var skeptiske til å komme i gang igjen. Så husk; hver gang du bruker Petitgrain - vit at denne oljen har skapt håp for mange bønder som igjen kan dyrke Petitgrain og tjene penger gjennom partnerskapet med doTERRA. I tillegg trenger ikke disse bøndene lenger avskoge regnskog for å tjene penger.

Jordende Petitgrain - Lavendel for menn

Det tok meg lang tid å oppdage Petitgrain på ordentlig! Nå som jeg virkelig har fått erfare denne oljens jordende, oppløftende og balanserende virkning - så mener jeg at den får ufortjent lite oppmerksomhet! Petitgrain har en helt spesiell, ren, jordaktig, frisk og sitrusaktig aroma.

Petitgrain støtter mange av kroppens systemer; immunforsvaret, fordøyelsen, hjerte-karsystemet, limbiske system, nervesystemet - og har antibakterielle, anti-infeksjons, anti-inflammatorisk, antiseptisk og stimulerende egenskaper (Kilde: Modern Essentials 2020). NB! Neroli-oljen (fra treets blomster) gjør mye av det samme, men kan ikke brukesinternt!

Petitgrain kalles ofte for "Lavendel for menn", fordi den organiske strukturen og kjemien er nokså lik. Både Petitgrain og Lavendel har de beroligende og jordende kjemiske komponentene Linalool og Linalyl acetate i seg, men aromaen er svært forskjellig - noe som gjør Petitgrain mer attraktiv for gutta som beroligende alternativ! 

Petitgrain brukes mye i kostbare parfymer på grunn av sin særegne og friske aroma, og sin evne til å forsterke andre aromaer. Hva med å prøve å lage din egen helt naturlige parfyme med Petitgrain? Eller en cologne til mannen?

Forslag til bruk av Petitgrain eterisk olje 

 • Stresse ned: Pust inn Petitgrain fra hånden eller ta noen dråper i diffuser (se tips til mange gode diffuseroppskrifter nedenfor)
 • Roe nervesystemet - topisk: Bland ut 2-3 dråper med fraksjonert kokosolje og smør under føttene og langs ryggraden.
 • Rose nervesystem (internt): Ta 1-2 dråper under tunga, i en kapsel eller et glass vann for å roe ned nervesystemet eller for en god natts søvn. Samtidig støtter du fordøyelse og hjerte-kar system.*
 • Roe nervesystem og sove bedre (aromatisk): Ha 2 dråper Petitgrain, 2 dråper Lavender og 2 dråper Bergamot i diffuser
 • Beroligende fotbad eller bad: 3 dråper Petitgrain, 3 dråper Lavender eller Serenity - blande med epsomsalt og has i badevannet
 • Lindre hoste - støtte respirasjonssystemet (internt): Kapsel med 1 dråpe Cassia, 1 dråpe Petitgrain, 1 dråpe Clary Sage og 1 dråpe Frankincense. Resten kokosolje. Svelges med vann.*
 • Bedre cellehelse  - internt (bedre cellefunksjon, støtter også immunforsvar og nervesystem): Ta 2 dråper Frankincense, 2 dråper Copaiba, 2 dråper Petitgrain i kapsel med kokosolje 1 gang daglig i en uke.*
 • Støtte hormoner: 2 dråper Petitgrain, 2 dråper Clary Sage og 2 dråper Rosemary i kapsel. Fyll opp med kokosolje før du lukker kapsel og svelger. Svært effektiv blanding som jeg har god erfaring med å bruke daglig!
 • Fotmassasje: Smør en dråpe Petitgrain sammen med Lavender eller Bergamot og kokosolje under føttene for en avslappende fotmassasje 
 • Kvalm eller uvel: Smør et par dråper Petitgrain og Peppermint over magen. Pust inn fra hånden.
 • Rengjøring:  Petitgrain har antibakterielle egenskaper og er super i rengjøring. Prøv den i vaskevannet eller lag en vaskepray til kjøkkenet. Bland gjerne inn andre sitrusoljer. 

* Husk at når jeg snakker om intern bruk av eteriske oljer, anbefaler jeg kun doTERRAs eteriske oljer som er godkjent for anbefalt for intern bruk. Sett deg godt inn i intern bruk av eteriske oljer sammen med din oljeveileder før du går i gang.

 Petitgrain som emosjonell støtte

Vi bærer alle med oss en del av våre forfedres familiehistorie - både fysisk og emosjonelt. Petitgrain hjelper oss med å heale kompliserte familiehistorier. Den inviterer oss til å akseptere våre forfedres menneskelighet og til å lære av deres feil. I stedet for å unngå smerten fra fortiden oppmuntrer Petitgrain oss til å jobbe med å heale sår og smerte fra familiehistorien vår.

Ved å akseptere våre forfedre og vår familiehistorie kan vi finne indre fred, klarhet, visdom og empati for vår egen reise gjennom dette livet. (KIlde: Essential Emotions 9th edition).

 Petitgrain kan kjøpes som enkeltolje hos din oljeveileder i doTERRA. Den er også en del av den beroligende startpakken "Calm and Harmony Kit". Kontakt meg gjerne for en uformell oljeprat!