Tilbake til bloggen
 

doTERRA veganske planteprotein med MCT-olje er her!

metabolsk helse Jan 08, 2024

Har du hørt om doTERRAs nye veganske planteproteinpulver med sjokolade- og vaniljesmak? En super måte å få i deg mer av din daglige dose proteiner & gode fettstoffer - uten tilsatt sukker, gluten, GMO, soya eller melk! NB! Les hele blogginnlegget for viktige tips og info om det å "spise"/drikke proteinpulver.

"Å få i seg nok proteiner" er et hett tema om dagen. Det florerer også av ulike varianter med proteinpulver på markedet. Hjelp! Hvordan i alle dager kan du og jeg vite hva som er det tryggeste og beste alternativet for deg og din kropp?

Kjenner du doTERRA godt så vet du også at selskapet i alle år har hatt "100% renhet" som sin viktigste mission - og at de faktisk lever etter det. Det gjelder alle produkter; fra rene eteriske oljer - til hudpleie - hårpleie - kosttilskudd - og produkter for metabolsk helse - som MetaPWR og nå planteproteiner.

Hvorfor trenger vi mer proteiner?

Selv om vi er nøye med hva vi spiser så sliter de fleste av oss med å få i oss nok proteiner gjennom kostholdet. Proteiner er et ekstremt viktig makronæringsstoff og kritisk for å bygge muskler, kontrollere apetitt, gi kroppen energi og nok stamina til funksjoner som å bygge celler og støtte immunsystemet vårt. Med andre ord er det helt essensielt at vi får i oss nok proteiner.

For meg personlig er det deilig å vite at jeg har et trygt proteinpulver - som er uten fyllstoffer og kunstige ingredienser - og som i tillegg smaker godt og kan fylle igjen næringshullene mine. Jeg vet at jeg ikke klarer å få i meg nok proteiner i mine måltider. Jeg bruker planteproteinet både etter trening som "shake" - og i matlaging som smoothies, i kjøleskapsgrøt, i pannekakelapper osv. Se flere brukertips  og link til oppskriftshefte lenger ned! 

Uten gluten, melk, soya, sukker og GMO!

Veldig mange mennesker har ulike utfordringer når det gjelder mat og fordøyelse. Det gjelder også meg selv og mine tre barn, hvor 2 har cøliaki og vi andre har våre fordøyelsesplager. Vi spiser derfor allerede naturlig glutenfritt - og minimalt med melkeprodukter. Dette gjelder mange, kanskje deg også? 

Derfor er jeg glad planteproteinet er både glutenfritt, melkefritt og uten soya og sukker. 📣 

doTERRAs planteprotein inneholder MCT-olje

Jeg liker også veldig godt at planteproteinet er tilsatt MCT-olje. MCT-olje er mellomlange vegetabilske fettsyrer som du finner i kokosolje. Dette er fettsyrer som gir oss energi uten å påvirke blodsukkeret - og som dermed bidrar til et stabilt blodsukker. MCT-olje passer godt å innta i forbindelse med trening når du trenger å bevare energien gjennom lange treningsøkter. Derfor er planteproteinet også godt egnet som en enkel shake før/etter trening.

I tillegg til at MCT-olje er en god kilde til fettstoffer forbedrer det plantepulverets konsistens - og gir også en god smak på planteproteinet!

De viktige tipsene de færreste tenker på når de drikker proteinpulver og smoothies!

Disse tipsene gjelder både for proteindrikker og smoothies! Har du noen ganger tenkt over MÅTEN du drikker smoothie eller proteindrikk på? Du bør faktisk "TYGGE" de! Ja, du hørte riktig. 

Årsaken er: Når du tygger maten din hjelper du fordøyelsen å forberede seg på hva som kommer. Tygging sender signaler til hjernen som forteller magen at nå må magesafter produseres. I magesaften finner du superviktigte enzymer som hjelper til med å bryte ned og fordøye maten. Men, når du heller ned en smoothie eller proteinshake uten å tygge - rekker ikke produksjonen av magesaft og enzymer å komme i gang - og du kan få problemer. 

Du kan oppleve kvalme, oppblåsthet og ufordøyd mat. Når proteiner og næringsstoffer ikke blir fordøyd eller brutt ned i makronæringsstoffer vil de heller ikke kunne absorberes.... 

NB! Dette prinsippet gjelder ikke for kaffe, te og vann - som ikke trenger enzymer for å brytes ned på samme måte. Så neste gang du "drikker" smoothie eller proteinshake eller spiser suppe; husk å "spise og tygge" nok før du svelger. Litt uvant, men du lærer raskt! Og magen din vil takke deg.

Synes du det er vanskelig å tygge noe som er flytende, lag shaken tykkere og la den bevege seg i munnen før du svelger hver munnfull - eller bruk proteinpulveret i pannekakelapper, kjøleskapsgrøt eller smoothiebowls med mat i (nøtter, frø, fruktbiter osv). Sjekk oppskriftshefte lenger ned! 

Et tips til: Ta fordøyelses-enzymer (feks doTERRA TerraZyme) sammen med proteindrikken eller smoothien. Da vil du hjelpe fordøyelsen i stor grad. 

Nyttige linker om doTERRA planteprotein

SPØRSMÅL & SVAR doTERRAs planteprotein (inkl NÆRINGSINNHOLD)
GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE doTERRAs planteprotein
FAKTA-ARK planteprotein VANILJE
FAKTA-ARK planteprotein SJOKOLADE
FORSKNINGSARTIKKEL proteiner Dr Alexandra Nitsche (engelsk)
BESTILLINGSLINK både sjokolade & vanilje (for deg som ikke har konto i doTERRA fra før)

BILDE: Næringsinnhold proteinpulver vanilje. Les mer om næringsinnhold i linken om "spørsmål & svar" over. 

Hvordan bestille planteprotein fra doTERRA?

Har du din egen doTERRA konto kan du lett logge deg inn og finne planteproteinet der til rabattert pris. Er du en del av doTERRAs lojalitetsprogram får du i tillegg tilbake handlepoeng for ordren & porto (fra 10-30%).

Har du IKKE din egen doTERRA konto eller kun ønsker å bestille for å teste - ta gjerne kontakt for en uformell prat eller bestill planteproteinet direkte herfra.