Mine minikurs
Tilbake til bloggen
 

doTERRA Sun; mineralbasert non-toxic solbeskyttelse

naturlig hud- og hårpleie May 15, 2023

 Hver sommer siden barna mine var små har jeg brukt tid på å finne rene solprodukter. En rekke solprodukter på markedet inneholder stoffer som er både hormonforstyrrende, allergifremkallende, kreftfremkallende og kan påvirke forplantningsevne. Forbrukerrådet anbefaler folk å unngå stoffer som ethylparaben, methylparaben, propylparaben og ethylhexyl methoxycinnamate - som er vanlig i mange solprodukter. Propylparaben er i Danmark forbudt i pleieprodukter til barn under 3 år. Les mer her og her. 

Er sola farlig?

Nei, sola er ikke farlig. Sola er vår venn og esssensiell for alt liv på jorda. Den gir varme og lys. Sollys hjelper kroppen vår å produsere seratonin (linket til forbedring av humør) og hjelper med produksjon og regulering av melatonin og forbedrer søvnsyklusen. Sollys hjelper oss å syntetisere vitamin D.

Men, vi må likevel ta hensyn. Vi ønsker ikke å bli solbrent. Faren for hudkreft er noe vi alltid må ta seriøst. doTERRA er pro-natur og pro naturlig skjønnhet, men vi ønsker ikke at sola skal skade huden vår. Solflekker, rynker, tidlig aldring og dårlig hudelastisitet er resultatet om vi ikke passer på huden vår, beskytter og tilfører næring. 

Hva er forskjellen på kjemisk og mineralbasert solbeskyttelse? 

Kjemisk og mineralbasert solbeskyttelse virker forskjellig - men begge beskytter huden vår. Kjemisk solkrem er designet for å absorbere UV-stråler, mens mineralbasert solkrem reflekterer UV-stråler. Det er de aktive ingrediensene i solproduktene som avgjør om de er kjemiske eller naturlige. Kjemisk solkrem trenger litt tid for å fungere effektivt - ca 20 minutter. Noen kjemiske solkremer har også vist seg å produsere frie radikaler når huden eksponeres for UV-stråler Det er problematisk. Det er også funnet aktive komponenter fra kjemisk solkrem i blodstrømmen til testpersoner lenge etter påføring. 

DETTE ER ÅRSAKEN til at jeg heier på doTERRA som nå lanserer "mineralbasert" solbeskyttelse, som hverken er allergifremkallende, hormonforstyrrende eller inneholder skadelige kjemikalier. Mineralbasert solkrem danner en fysisk barriere huden, som reflekterer skadelige UV-stråler som treffer huden. Beskyttelen fungerer umiddelbart etter påføring.

Den viktigste mineralfilteret som vanligvis benyttes i naturlige mineralbaserte solprodukter er titan-oksid og sink-oksid. De er trygge for alle hudtype, irriterer ikke huden og er vannresistente. 

Hva menes med solfaktor - SPF?

Solfaktor indikerer hvor lenge huden din er beskyttet sammenlignet med dersom du ikke bruker noe beskyttele. Hvis du for eksempel bruker solkrem med faktor 30 tar det 30 ganger lengre tid før du blir brent, enn om du ikke bruker solbeskyttele. Bruk solkrem som gir bredspektret beskyttelse - altså mot både UVB- og UVA-stråler.

Her er doTERRAs mineralbaserte solserie

Her får du en helt naturlig solserie som både gir næring til huden, er rike på antioksydanter og gir intens hydrering/fukt til huden. Produktene passer til alle hudtyper. 

Alle produktene er veganske, de er ikke testet på dyr - OG IKKE MINST; de er trygge å bruke i områder av verden med korallrev - og skader ikke livet i havet. Det anslås at 25 000 tonn solfilter skylles ut i havet hvert år, noe som har gjort stor skade på mange av verdens korallrev og vannorganismer. Det er godt å vite at vi med dette bidrar til å holde ekosystemet i havet sunnere, enig?

Alle solproduktene til doTERRA er helt fri for syntetiske ingredienser som blant annet oxybenzone, parabener og phthalater.

 • Face- and body Mineral Sunscreen Lotion
 • Face- and body Mineral Sunscreen stick (stift)
 • Body Mineral Sunscreen Spray (non aerosol)

Alle solproduktene har solfaktor SPF 30, er vannresisstent i inntil 80 minutter - og har bredspektret beskyttelse (blokkerer både UVA- og UVB-stråler).

Superhelt-ingrediensene i doTERRAs solserie

Den mineralbaserte beskyttelsen i solserien er non-nano sink-oksid. Med non-nano menes at partikkelsstørrelsen på mineralene er store nok til å ikke bli absorbert av huden. Flere av ingrediensene i solserien tilfører huden ekstra næring:

 • Vitamin E finnes i alle solproduktene til doTERRA og er ekstremt nærende og beskyttende
 • Bringebærolje, jojobaolje og avocado-olje er svært nærende og beskyttende for huden og finnes i sol-sprayen og i solkremen.
 • Sheasmør og kakaosmør er nærende ingredienser som du finner i sol-stiften
 • Bisabolol finnes i alle solproduktene med faktor og kan motvirke rødhet og irritasjon på grunn av solen og varmen. Virker beroligende på huden.
 • Turmeric/gurkemeie-eksstrakt har anti-inflammatoriske egenskaper og finnes i solsprayen og solkremen. 
 • Dypt hydrerende og nærende ingredienser i aftersun-sprayen: aloe vera, rød alge-ekstrakt (rik på protein, anti-oksydanter og vitaminer) og hyaluronsyre (hyaluronic acid). Hyaluronsyre kalles "hudens lille mirakel" og er grunnsubstansen i bindevevet vårt. Det gir huden strammere struktur og hjelper huden å holde på fuktighet. Hyaluronsyre er noe kroppen din selv produserer for å holde på kollagenet (noe annet veldig bra for huden din, ref MetaPWR Advantage med kollagen). Når vi blir eldre vil nivåene av både hyaluronsyre og kollagen reduseres, og vi blir mer utsatt for tørrhet og rynker. Aftersun-sprayen inneholder også Arnica Montana-blomst, som er en naturlig anti-inflammatorisk ingrediens, 

Alle solproduktene til doTERRA inneholder så klart også rene eteriske oljer. 

 • SOLPRODUKTENE MED FAKTOR inneholder Red Mandarin, Magnolia, Lemongrass, Ylang Ylang, Carrot Seed, Helichrysum og Frankincense - sammen med kokosnøtt-ekstrakt. NB! Red Mandarin inneholder signifikant mindre av en kjemisk komponent (furocoumarins) som fører til fotosensitivitet. 

 • SOLSTIFTEN inneholder Vitamin E, oljene Frankincense, Helichrysum, gulrotfrøolje, sheasmør og kakosmør (gir hardere konsistens).  

 • AFTERSUN inneholder en blanding av Copaiba, Lavender, Lemongrass, Peppermint, Japanese Peppermint, Helichrysum, Sandalwood, Blue Tansy, Frankincense og Coriander eterisk olje.

Og det dufter himmelsk! Gleder du deg til å prøve?

NB! Oppbevar solproduktene kjølig når de ikke er i bruk.