Tette bihuler og naturlig støtte fra rene eteriske oljer

Det var dette immunforsvaret vårt igjen. Som jobber iherdig, 24/7, for å holde "inntrengere" utenfra unna. Men noen ganger går det bare ikke. Noen ganger slippes "basseluskene" inn og lager krøll i systemet vårt.

Mange sliter med bihulene på grunn av forkjølelse, influeansa, infeksjon eller allergier. Når bihulene blir tette kan det være veldig ubehagelig. Mange opplever hodepine, press/trykk over bihulene, rennende/tett nese, sår hals, hoste og lite energi. Ofte har vi ikke annet valg enn å ta tiden til hjelp for å bli friske igjen.

Men det finnes heldigvis hjelp fra naturen, som kan lindre. Moder jord har sine kraftfulle og helt naturlige eteriske oljer, som er både effektivt, uten risiko og uten bivirkninger. 

Det første du må tenke på er hvilke eteriske oljer som har egenskaper som gjør at de er godt egnet for å lindre og åpne opp. Alle eteriske oljer har sin unike kjemi og sine unike egenskaper. 

De 10 beste eteriske oljene for bihuleutfordringer

 • Peppermint: Sterk, kjølende og kraftfull mintaktig aroma som kan åpne opp. Ta en dråpe i hånden og pust inn, eller drypp på en vaskeklut og hold den over nesen mens du puster inn de aromatiske mikropartiklene.
 • Lemon: Perfekt for bihulene. Smør den over nesen og kjenn om det hjelper på trykket. 
 • Eucalyptus: Velkjent på grunn av sine anti-inflammatoriske egenskaper. Godt egnet for bihuleproblematikk, gjerne sammen med noen av de andre oljene på listen.
 • Tea Tree (Melaluca): Kjent for sine antivirale og antibakterielle egenskaper. Mye brukt for å lindre og støtte respirasjonssystemet. Fin å bruke i naturlige allergiblandinger. 
 • Lavender: Lavendel er en av de beste eteriske oljene for bihuleutfordringer og har blitt brukt i århundrer til dette formålet. Smør to dråper under neseborene. Du vil da automatisk puste inn aromaen. Kjenn etter om dette er tilstrekkelig for deg.
 • Rosemary: Ofte nevnt ifm bihuleutfordringer. Nok en kraftfull olje som er fin å blande inn og bruke forebyggende. Rosemary er fin å bruke i dampbadblandinger (se oppskrift lenger ned).
 • Oregano: Kalles "naturens antibiotikum" på grunn av sin kraft. Fin å bruke i dampbad sammen med andre oljer. Oregano er sterk og varm, så bland den alltid ut med koksolje dersom du smører den på huden.
 • Frankincense: Fint å ha med da den virker avslappende og gjøre det dermed lettere å puste.
 • Clove/nellik: Kjent for sin kraftfulle aroma og brukes mye i blandinger som styrker immunforsvaret. Den er kanskje ikke mest kjent i denne sammenhengen, men er verdt å prøve. Den har antiseptiske og anti-fungal-egenskaper. Den har en kraftfull og dominerende aroma og ofte er en dråpe eller to nok i diffuser. Du kan også massere den over neseryggen. Husk da å blande ut godt med kokosolje, da den er sterk.
 • ZenGest: ZenGest er designet for å gi god støtte til fordøyelsen vår. Men visste du at den også kan benyttes for å lindre bihule-utfordringer? Smør litt ZenGest over neseryggen og kjenn om det kan lindre eller lette på trykket.

Hvis du bruker eteriske oljer til denne type formål, husk å alltid velge kun 100% rene eteriske oljer som ikke er blandet ut eller tilsatt noe. På denne måten får du maks effekt og tilgang til mer av plantens healende kraft. 

Så, hvordan kan du bruke de eteriske oljene for å lindre og åpne opp bihuler?

Dampinhalering med vann og eteriske oljer

Dette er en enkel metode for å få dampen dypt inn til bihulene, via nese og videre til respirasjonssystemet. 

Forslag til oppskrift: 

 • 1-2 dråper Lemon
 • 1-2 dråper Melaluca 
 • 1-2 dråper Peppermint
 • 1-2 dråper Oregano

Har du ikke alle disse oljene, kan du supplere med noen av de andre på listen over.

Fyll en tekopp eller en bolle med kokende vann. Tilsett de eteriske oljene. Jo flere dråper, jo sterkere blir dampen. Bøy deg over koppen eller bollen, sitt stille og pust rolig inn. Legg gjerne et håndkle over hodet for enda mer effekt. 

Diffuser med eteriske oljer som åpner opp

Du kan også bruke en diffuser for å skape damp som sprer millioner av aromatiske mikropartikler i rommet du oppholder deg i.

 • 2 dråper Peppermint
 • 3 dråper Melaluca
 • 3 dråper Rosemary
 • 3 dråper Eucalyptus

Jeg håper dette inspirerer til å oftere ta i bruk moder jord og naturens løsninger når utfordringer oppstår i din hverdag. Har du ikke rene eteriske oljer selv, ta gjerne kontakt for en uformell oljeprat - eller bli med på et av mine gratiskurs. 

Er rene, eteriske oljer noe for deg? Ta kontakt for en uformell oljeprat. 

Jeg viser deg hvilke muligheter du har for å komme i gang med eteriske oljer. Jeg viser deg også hvordan du kan få den opplæringen du trenger for å leve en naturlig livsstil med eteriske oljer.

Ta kontakt
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.