Tilbake til bloggen

Trenger vi eteriske oljer?

start her - ny oljebruker? Oct 02, 2019

Ja mener jeg. Mer enn noen gang!

Vi som bor i Vesten har sakte men sikkert fjernet oss bort fra naturen og dens renhet. Det sterke båndet som mennesket har hatt til naturen gjennom millioner av år er i ferd med å brytes. Dette gjelder spesielt oss som bor i storbyer. Flere og flere flytter inn til byene, vi bor tettere, trær og parker forsvinner. I tillegg lever vi i en stressende tilværelse med mange forpliktelser og krav på alle kanter. Vi tar oss ikke nok tid til å bare være - og være i naturen. Jeg tror disse faktorene er noen av årsakene til at så utrolig mange mennesker, både unge og voksne, strever med så mange diffuse plager. Det finnes utallige forskningstudier som viser en sterk og positiv sammenheng mellom menneskets helse og natur. Når vi ferdes mer i naturen kan det måles at stressnivået i kroppen reduseres, vi grubler mindre og den indre uroen dempes. 

I takt med at vi har fjernet oss fysisk fra kontakten med naturen preges hverdagen vår av stadig høyere helsekostnader og flere og flere kunstige, menneskeskapte produkter. Medisiner, rengjøringsprodukter, vaskesprayer, såper, sjampoer, kosmetikk, luftrensere, deodoranter og ferdigmat er fulle av kjemikalier som ikke er naturlig for oss mennesker. Hele denne "cocktailen" svekker immunforsvaret vårt, gjør oss syke og reduserer vår evne til å leve sunne og energetiske gjennom livet.

Planter har blitt brukt i tusenvis av år til å behandle og lindre smerter og ubehag. Planter er natur. Mennesket er natur. 

Eteriske oljer er naturens unike løsning for å støtte menneskekroppen og styrke oss mot mange av problemene som vår kunstige verden skaper. Kun en liten dråpe eller to roer oss ned, hjelper oss å finne fokus, styrker immunforsvaret, reduserer muskelspenninger og stress, hjelper fordøyelsen - og støtter kroppen i å rense ut kjemikalier.

Så ja! Vi trenger eteriske oljer mer enn noen gang!