Lær om bruken av Clary Sage - muskatsalvieolje: oljen for klarhet og visjon

eteriske oljer Jul 09, 2021

Clary Sage - eller muskatsalvie- er en de mest beroligende, balanserende og styrkende eteriske oljer som finnes - med en naturmedisinsk historie helt tilbake til middelalderen. Den viktigste kjemiske komponenten i Clary Sage er linalylasetat, en del av estergruppen, noe som gjør den til så avslappende, lindrende og balanserende eterisk olje.

Muskatsalvie er en blomstrende urt fra mynte-familien. Bladene er kraftige, litt rynkete og er dekket med fløyelshår. Blomstene er lilla og sitter i høye aks på urten. Urten har sin opprinnelse fra Middelhavsområdet.

Den eteriske oljen fremstilles ved å dampestillere bladene og blomstene. Den har en distinkt aroma som varer lenge. Det er lite eterisk olje i blader og blomster. Det kreves derfor en del plantemateriale for å produsere oljen. Clary Sage anses derfor som en litt esklusiv og kostbar olje.

Clary Sage er en svært rensende eteriske olje! 

Clary Sage mest kjent som en effektiv eterisk olje mot typiske kvinneplager. Den virker styrkende på hormonbalansen, motvirke runderlivs- og menstruasjonsplager, virker krampelindrende (pms!!!)  - men  fremmer også fordøyelsen, motvirker hodepine, kolikk og er nervestyrkende (Kilde: Rolv.no). En nyere studie viser at de kjemiske komponentene i muskatsalvie når tas internt- fester seg til flere reseptorer i kroppen enn bare én. 

 Forslag til bruk av Clary Sage - Muskatsalvie

 • Ved menstruasjonssmerter: Smør et par dråper Clary Sage med kokosolje og masser over mageområdet og over korsrygg. Prøv  med Clary Sage alene eller bland med Tangerine for enda bedre effekt. Ta gjerne Clary Sage i kapsel også.
 • Bekjempe sopp/candida - internt: Ved siden av andre tiltak: Daglig kapsel med 2 dråper Petitgrain, 2 dråper Clary Sage og 2 dråper Frankincense og fraksjonert kokosolje. NB! Ved intern bruk anbefaler jeg kun doTERRAs eteriske oljer som er godkjent og anbefalt for intern bruk!
 • Hormonell støtte - internt:  Kapsel med 2 dråper Clary Sage, 2 dråper Frankincense og 2 dråper Rosemary. Støtter og renser hormonkjertler. 
 • Ved søvnutfordringer: Masser føtter med kokosolje og 3-4 dråper Clary Sage, evt ta et fotbad eller bad med epsomsalt og Clary Sage. For enda bedre støtte; ta Clary Sage internt i kapsel før leggetid.
 • Opplever du aktiv hud og fett hår i forkant av menstruasjon? Prøv å dryppe Clary Sage i hudkremen og hårpleieproduktene dine for å roe ned, støtte og balansere.
 • Clary Sage i naturlig hårpleie: Jeg bruker alltid Clary Sage når jeg lager hårkurer. For mer info om "eteriske oljer og naturlig hårpleie", les dette blogginnlegget. 

 

 • Unngå Clary Sage gjennom svangerskap. Det kan derimot benyttes under fødsel. Clary Sage bør heller ikke benyttes ved brystbetennelse.
 • Jeg har svært god  personlig erfaring med Clary Sage i forbindelse med stress, overgangsalder-plager og søvnutfordringer.Se forslag til rollerblanding nedenfor med eteriske oljer som alle virker støttende på hormonsystemet. Smøres daglig på pulspunkter, over mage og i nakke
 • Ta en kapsel med 2-3 dråper Clary Sage eller en kombinasjon av oljene Clary Sage, Frankincense og Rosemary for daglig hormonstøtte. Denne kombinasjonen har vært en fantastisk støtte i min egen hormonelle syklus.

Clary Sage som emosjonell støtte

Eteriske oljer kan også benyttes som emosjonell støtte i hverdagen. Dette gjelder også Clary Sage.

I følge boken "Essential Emotions" er Clary Sage en av de fineste eteriske oljene for bryn-chakra. Den fjerner mørke og hjeper oss å se våre egne begrensende trossystemer. Den oppmuntrer oss til å være åpen for nye ideer og nye perspektiver.

 • Ta en dråpe Clary Sage i hånden og pust dypt inn flere ganger
 • Smør 1-2 dråper Clary Sage i panne og bak ørene 
 • Ta 2-3 dråper i kapsel eller 1-3 dråper under tunga

En av de viktigste oljene i doTERRA sin oljeblanding Clary Calm, er nettopp Clary Sage. En uvurderlig støtte i min hverdag. Smøres på pulspunkter og nederst over magen på daglig basis.

Er rene, eteriske oljer noe for deg? Ta kontakt for en uformell oljeprat. 

Jeg viser deg hvilke muligheter du har for å komme i gang med eteriske oljer. Jeg viser deg også hvordan du kan få den opplæringen du trenger for å leve en naturlig livsstil med eteriske oljer.

Ta kontakt
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.