Mine minikurs
Tilbake til bloggen
 

doTERRA Air luftveisblanding: Oljen for lettere pust

immunforsvar spesifikke oljer Oct 04, 2022

Endelig er også luftveisblandingen AIR tilgjengelig i Norge (kalles "Breathe" i USA)! En favoritt for mange gjennom høst- og vintermånedene - og gjennom vår og sommer når naturen står i full blomst og irritererer luftveiene. Air har en frisk, mintaktig og deilig oppkvikkende aroma som gjør meg glad og våken - og hjelper meg i tillegg å få en bedre og dypere kontakt med pusten min! Air består av en serie produkter som alle støtter luftveier og pust på en utmerket måte:

Air-blandingen kan brukes både fysiske for å støtte, men også emosjonelt for å få følelsen av at det er lettere å puste - og puste dypere. Les mer om den emosjonelle siden ved Air lenger ned i blogginnlegget. Før litt om den fysiske siden ved Air:

Air er en oljeblanding som består av følgende eteriske oljer: 

 • Laurel Leaf (lauvbærbladolje)
 • Peppermint
 • Eucalyptus
 • Tea Tree/Melaluca
 • Lemon (sitronolje)
 • Cardamom (kardemommeolje)
 • Ravintsara

Vær oppmerksom på at Air inneholder sitronolje (fotosensitiv). Unngå direkte sollys i 12 timer dersom du bruker Air-blandingen på huden om sommeren når solen er sterk. Air skal ikke tas internt, men bruk den topisk på huden eller aromatisk ved å puste den inn eller ha i diffuser.

Forslag til bruksområder

Bruksområdene til Air er mange! Her er en noen forslag til bruksområder:

 • Ta en dråpe Air i hånden og pust dypt flere ganger for bedre pust
 • Ha Air i diffuser og/eller smør oljeblandingen eller stiften på brystet når du føler deg tett og du merker at det er tyngre å puste
 • Ha Air i dffuser og/eller smør oljeblanding eller stift på brystet for å redusere effekten av sesongplager vår og sommer (pollen osv).
 • Ha Air og Lemon (sitronolje) i diffuser når du trenger mer fokus, konsentrasjon og inspirasjon
 • Start dagen med å masere Air og Adaptiv på og under føttene for å få en rolig, balansert og inspirerende dag.
 • Bland Air med litt kokosolje og smør over neseryggen eller under nesen for å støtte sinusområdet
 • Ha Air i diffuser på kvelden, gjerne med Serenity eller Lavender, for å finne en god natts søvn
 • Ha Air i diffuser mens du gjør yoga eller mediterer for å få bedre kontakt med puste
 • Ta Air drops i munnen og la dropset smelte sakte. 

Som en generell huskeregel; bruk Air hver gang du merker at trenger lindring eller du trenger mer kontakt med pusten og respirasjonssystemet. Det kan også være før, under og etter trening, før meditasjon, før pusteøvelser - eller på kvelden før du legger deg.   

Hva er forskjellen på oljeblandingen Air og Air X?

Dette spørsmålet får jeg ofte. Air og Air-X inneholder svært ulike eteriske oljer, men begge virker oppfriskende. En enkel huskeregel kan være at Air X-blandingen kan brukes internt og jeg bruker den mest forebyggende. Air-X er en super olje for diffuseren for å holde luften inne ren og frisk. Air kan derimot kun brukes topisk og aromatisk - og brukes mer proaktivt når noen her i huset er pjusk og trenger ekstra støtte for respirasjonssystemet. Air inneholder flere kraftfulle eteriske oljer for respirasjonssystemet, i tillegg til Tea Tree.

   

Oljeblandingen Air og følelser

I boken "Essential Emotions" kalles Air-blandingen for "Breath" - PUST! Mennesker som trenger Air sliter med å trekke pusten - puste dypt. "Lungene og luftveier snevres inn og hindrer luft og følelser i å slippe tak". Det føles utrygt å åpne opp og ta inn livet - og kjærligheten. Air-blandingen minner oss på at det er trygt å gi slipp på det gamle og å motta genuin kjærlighet og healing. Den inviterer oss til å gi slipp ("puste ut") og ta i mot ("puste inn"). Den inspirerer oss på en måte å åpne mer opp og omfavne livet gjennom større oppmerksomhet på pusten vår. 

Til sist - her er en enkel PUSTEØVELSE med Air for å komme i dypere kontakta med pusten din - og dermed følelsene dine. 

Smør litt Air blandet ut i kokosolje over hjertet/brystet. Ta en dråpe Air i hånden og pust dypt inn. Hold hånden over hjertet. Kjenn på følelsen av å ta i mot...at du stoler på livets flyt ...og åpner opp hjertet for kjærlighet. Pust dypt ut....og kjenn på følelsen av å gi slipp på det du trenger å gi slipp på av følelser, tristhet, frustrasjon, sorg eller andre ting som du ikke trenger å bære på mer.

 

Lykke til med bruken av Air-blandingen. Bruk den med intensjon. Og når du trenger ekstra støtte. Ønsker du å snakke eteriske oljer med meg, ta gjerne kontakt. Har du ikke egen doTERRA konto fra før er du også velkommen til å bli med på vårt gratis minikurs i eteriske oljer som vi arrangerer månedlig. Velkommen inn i vårt flotte oljefellesskap med likesinnede!