Tilbake til bloggen

doTERRA Coriander: Korianderolje for hud & fordøyelse

fordøyelse/rens/detox spesifikke oljer stress og søvn Jun 11, 2021

Coriander - eller koriander - er en årlig urt som er svært aromatisk. Urten har en lang historie i flere ulike kulturer, helt tilbake til det gamle Egypt. Den er en av de eldste urtene vi kjenner til og urten er populær over hele verden. Den ble brukt og brukes fortsatt mye til matlaging. Koriander kommer fra samme plantefamilie som gulrot, selleri, kumin og karve.

Den eteriske oljen Coriander, som destilleres fra korianderfrø, har et høyt innhold av den kjemiske komponenten linalol. Den kjemiske sammensetningen kan faktisk minne om Lavendel. Derfor har også Coriander den egenskapen at den virker jordende og beroligende på oss mennesker, på samme måte som Lavendel. Coriander og Lavender er supre oljer å bruke sammen, gjerne tilsatt en sitrusolje som du liker - i diffuser.

Corianderolje og Cilantro-olje: samme plante men likevel forskjellige! 

Korianderplanten er så generøs at den produserer hele to ulike eteriske oljer for oss; Coriander dampdestilleres fra frø/krydderet og Cilantro dampdestilleres fra de grønne bladene. Resultatet er to eteriske oljer med ulik kjemi og aroma.

Corianderoljen (fra frøene) har en varm, jordaktig og søtlig aroma. 

Cilantro (fra bladene) har en mer urteaktig og sitrusaktig aroma. Navnet "Cilantro" stammer fra Mexico, hvor korianderurten er mye i bruk i det meksikanske og amerikanske kjøkken. Her kaller de korianderbladene for Cilantro. 

Det er ikke alle som liker koriander! Enten elsker du den - eller du hater den. Personlig så elsker jeg denne urten! Studier viser at det visstnok skyldes et spesifikt gen som avgjør om vi liker den eller ikke. Hvordan er det med deg? Liker du koriander? Corianderoljen som stammer fra frøene liker de fleste derimot!

 

Tips til bruk av den unike Corianderfrøoljen 

Corianderoljen er helt unik og har mange fordeler! Den gir god støtte til både  fordøyelsessystemet, immunforsvaret og nervesystemet. Den virker også styrkende og beroligende for huden og kan brukes i hudpleie. Den er også mye brukt i massasje mot stivhet eller muskelsmerter - eller for å lindre menstruasjonssmerter.  Mange bruker den også dersom de føler seg sliten hele tiden.

Corianderoljen er en super fordøyelsesolje! Bland 3-4 dråper med kokosolje og smør over magen for å stimulere fordøyelsen, eller lag deg en egen rollerblanding med en kraftfull og effektiv rollerblanding for fordøyelsen. Du kan også dryppe et par dråper Corianderolje under tunga etter store måltider for å hjelpe fordøyelsen (her anbefaler jeg kun å bruke doTERRA sine eteriske oljer internt). 

Andre tips til bruk av Corianderolje:

  • Corianderolje er også en super hudolje. Ta en dråpe eller to i hudkremen din. Super for fet hud. 
  • Smør under føtter eller bak i nakken sammen med kokosolje for å finne ro eller løfte energien.
  • Smør over leggene med kokosolje etter en hard treningsøkt - og masser inn.
  • Lag en avslappende og balanserende massasjeblanding med fraksjonert kokosolje eller jojobaolje og bland inn 4 dråper Coriander, 4 dråper Lavender, 2 dråper Geranium, 2 dråper Ylang Ylang. Ha blandingen i en liten pipetteflaske. Bruk den til egenmassasje over bryst, armer, skuldre og under føttene - for eksempel før leggetid.
  • Lag deg badesalt med epsomsalt og 3 dråper Coriander og 3 dråper Wild Orange for et beroligende og oppløftende bad eller fotbad.
  • Bruk den i diffuser for en jordende aroma, gjerne sammen med andre oljer. Her er flere tips til bruk i diffuser. Her er noen diffuseroppskrifter du kan teste ut:

 

 

Har du ikke kommet i gang med doTERRAs eteriske oljer ennå, kan jeg anbefale deg å bli med på vårt gratis minikurs i eteriske oljer. Da sender jeg eller en av mine oljeveiledere deg et sett med oljeprøver som du får opplæring i under gratiskurset. Kurset tar ikke mye tid og er lagt opp online med korte livesendinger som du også kan se i opptak. Les mer og meld deg på her.