Tilbake til bloggen
 

doTERRA Pink Pepper: matlaging, internt for nervesystem, massasje

spesifikke oljer Jan 18, 2023

doTERRA sin Pink Pepper-olje er en utrolig spennende olje, som gir mange ringvirkninger! Visste du at Pink Pepper-oljen ikke er fra et pepperkorn eller fra krydderfamilien i det hele tatt. Den er derimot i slekt med cashewnøttfamilien! Derfor kalles den også for "falsk pepper". Men på grunn av formen, størrelsen og den litt pepperaktige smaken er det lett å tenke at de er i slekt. Den kan derimot fint brukes i matlaging - og gir en spennende pepperaktig smak!

Pink Pepper-oljen destilleres fra frukten av det eviggrønne Pink Pepper-treet (Schinus molle)), som har sin opprinnelse fra Andesfjellene i Peru - og kalles også "Peruiansk pepper". Pink Pepper-treet kan bli enormt stort og opptil 5-10 meter høyt - og gir store klaser med rosa små frukter! Dette var et hellig tre for inka-indianerne og har blitt mye brukt av urbefolkninger som løsning når de hadde ulike helsebehov. 

doTERRA produserer sin Pink Pepper i både Kenya og Peru - der hvor trives aller best, i et varmt og tørt klima. Greiner med pepperfrukt kappes fra treet, frukten plukkes av og tørkes i sola, før den separeres og ventileres/luftes, pakkes og sendes til destillering. Høstingen av doTERRAs Pink Pepper skaper trygge jobber og sikre gode inntekter for småbønder og kvinner i landsbyer:

Hvordan kan du bruke Pink Pepper-oljen i hverdagen din?

Pink Pepper kan brukes på utallige måter. Jeg håper disse forslagene kan sette deg på sporet av hva du kan bruke din Pink Pepper til fremover. 

  • Pink Pepper har en fruktig og mild pepper-aktig smak - og kan derfor fint brukes som erstatning for pepper i matlaging med krydrede retter. Bruk tannpirkermetoden ved å stikke en tannpirker ned i oljeflasken - og rør inn i maten, litt av gangen - og smake deg frem!

  • Siden Pink Pepper har en mye mildere peppersmak enn pepper, så egner den seg veldig godt til parfyme. Den har en søtlig og lett pepperaktig aroma, med en underliggende roseduft. Dette har gjort Pink Pepper veldig populær i parfymeindustrien. Eksotisk, feminin og optimistisk. Hva med å prøve å lage din egen rene parfyme ("purefume") med blant annet Pink Pepper? 

  • De to kjemiske hovedkomponentene i Pink Pepper, Limonene og α-Phellandrene, kan virke beroligende på nervesystemet. Test å puste den inn fra hånden - eller prøv den i diffuser med andre eteriske oljer. 
  • Pink Pepper er kjent for sin evne til å støtte en sunn metabolisme og immunforsvaret vårt - når du tar den internt.
  • Den støtter også en sunn cellefunksjon og vår generelle cellehelse. Er det noe jeg er opptatt av så er det akkurat det! Frie radikaler fra kjemikalier, forurensning, stress og toksiner sies å skape skader på cellenivå - og kan gi oss helseutfordring av ulik alvorlighetsgrad. Denne kunnskapen er en av årsakene til at jeg har valgt å integrere rene eteriske i livet mitt. Det er også årsaken til at jeg har jeg valgt å bruke Pink Pepper sammen med andre cellebeskyttende eteriske oljer som Frankincense (støtter cellefunksjon) og Grapefruit (rensende, støtter renseorganer) - og lage disse som en rollerblanding. Blandingen masserer jeg over bryst og armhuler et par ganger daglig over 30 dager. Dette gjør jeg som et kvartalsvis ritual for meg selv, for å støtte min egen kropp og cellefunksjon - slik at den kan gjøre jobben den skal. Andre eteriske oljer du kan bruke her er DDR Prime (jeg bruker kapsler hver dag) og Thyme (timianolje).  
  • Av samme årsak bruker jeg også Pink Pepper sammen med Grapefruit (1 dråpe av hver) i drikkevannet mitt. Jeg fyller opp en glassflaske med vann og har i en dråpe av hver og rister godt. Drikkes slurkvis gjennom dagen. Du kan også ta dråpene i kapsel med kokosolje. 
  • Har du prøvd tørrbørsting før du dusjer? Tørrbørsting er fantastisk for lymfesystemet vårt! Pink Pepper har også en positiv effekt på lymfesystemet og hjelper kroppen å gjøre jobben enda litt bedre. Drypp et par dråper på en tørrbørste - og børst deg gjennom hele kroppen. Start nederst ved føttene og jobb deg oppover - hele veien mot hjertet - i sirkler.  

Pink Pepper og dens emosjonelle betydning

Pink Pepper kalles "oljen for indre likhet" i boken "Essential Emotions". Hva menes med det - og hvordan kan vi bruke det?

Mange av oss har en lei tendens til å sammenligne oss selv med andre, den ene eller andre veien. Hvem har ikke vært der? Det er så fort gjort å havne i en syklus hvor vi konstant sammenligner oss selv med andre - enten at vi hever oss over og fordømmer andre vi ikke liker eller har noe godt forhold til - eller vi trykker oss selv ned og plasserer oss selv under andre fordi vi ikke er gode nok. Dette gjelder i alle situasjoner i livet.

NØKKELEN TIL FRIHET er først og fremst å oppdage denne tendensen ved oss selv. Her kan du bruke Pink Pepper for å støtte deg selv energetisk - og heller finne en middelvei og akseptere deg selv. Den eneste veien ut er å finne sin egenkjærlighet og medfølelse til andre. Pink Pepper katalyserer stagnert hjerteenergi og beveger oss i retning av å tro på det gode i oss selv, og ikke minst - det gode i andre. Den minner oss på å være tålmodig, snill og kjærlig mot oss selv.... Er ikke det en fin måte å bruke Pink Pepper på?