ZenGest eterisk oljeblanding for god fordøyelse

De siste årene har det endelig blitt økt oppmerksomhet omkring sammenhengen mellom god helse og fordøyelse. Men egentlig er dette gammelt nytt. Hippocrates sa allerede for 2500 år siden at "all sykdom starter i tarmen...".

Hippocrates quote – ketOntrack

Det er også gammelt nytt at 70-80% av immunforsvaret vårt avhenger av en fordøyelse som fungerer. En god tarmhelse starter med hvordan vi lever og hva vi spiser i det daglige. Næringstett mat rik på fiber og probiotika er et bra sted å starte. Drikke masse vann. Stresse mindre, sove bedre, være mer fysisk aktiv - alt dette påvirker fordøyelsen vår. 

Rene, terapeutiske eteriske oljer fra "naturens apotek" er også en glimrende måte å forebygge, styrke og behandle fordøyelsesplager på - på en helt naturlig måte. 

Men, før jeg år inn på min favorittoljeblanding for fordøyelsen tenkte jeg å ta en rask oppdatering av hvordan fordøyelsen vår fungerer. Tilbake til skolebenken i to minutter nå, ok?

Den fantastiske fordøyelsen - enkelt forklart fra A til B

Fordøyelsessystemet vårt er en 9 meter slangeformet kanal som har som hovedoppgave å fordøye maten vi spiser og ta opp næring. Men lever, galleblære og bukspyttkjertel hører også til fordøyelsen. Fordøyelsen starter allerede i munnen!  Når du spiser mat river tennene opp maten og tygger den til små biter som blandes med spytt. Spyttet inneholder enxymer som bidrar i nedbrytningen.

Maten passererer spiserøret og slippes ned i magesekken hvor "magesafter" fortsetter å bryte ned maten til enda mindre biter. Sammentrekninger av muskler i tarmveggen skyver maten videre i systemet. Milliarder av bakterier i magen kommuniserer med nervesystemet i magen, ofte kalt "den andre hjernen". Maten fortsetter til tolvfingertarmen og videre til tynntarmen. Kjertler og organer bidrar hele veien. På veien gjennom systemet vil næringsstoffer fra maten absorberes og tas opp i blodstrømmen. 

Blodet fører næringsstoffene til leveren vår, hvor noe lagres og noe transporteres videre til andre deler av kroppen. Til slutt ender de opp på cellenivå. Inni cellene brytes næringsstoffene ned videre for å skape energi, bygge vev og enzymer.

Tykktarmen er siste del av fordøyelseskanalen, hvor ufordøyde rester etterhvert skilles ut som avføring... (Kilde: Cappelen Store Leksikon, nhi.no).

Foto: Pinterest/Wikimedia.com

Eteriske oljer og fordøyelsen

Når du ser bildet over og skjønner hvor komplekst fordøyelsessystemet egentlig er er det lettere å forstå at det fort kan gå galt og at ubalanser oppstår. Vi lever i en verden proppet med ferdigmat, junk, raske løsninger, medisiner, kunstige stoffer, kunstgjødsel, sprøyting av mat, giftstoffer. Vi er stresset, sover lite og er frakoblet naturen.

Et av mine aller viktigste verktøy i denne "kampen om balanse" er rene, terapeutiske eteriske oljer. Jeg velger da eteriske oljer som lindrer, forebygger, beskytter og støtter fordøyelseskanalen.

ZenGest oljeblanding inneholder flere av de eteriske oljene som gjør akkurat dette. Les videre for å bli bedre kjent med ZenGest. 

ZenGest fordøyelsesblanding

ZenGest er den perfekte oljeblandingen for mage og fordøyelse. Det gjelder egentlig uansett hvilke fordøyelsesplager du har: cøliaki, kvalme, løs mage, treg mage, luft i magen, overspist, matforgiftning. Dette er oljeblandingen jeg alltid tyr til for å gi naturen en sjanse aller først! 

ZenGest-blandingen består av oljene

 • peppermint
 • anis
 • karve
 • ingefær
 • estragon
 • fennikel og
 • koriander.

Du vil finne alle disse navnene om du søker opp urter mot fordøyelsesplager! De har alle en lang historie innen naturmedisin på grunn av sine lindrende, beskyttende og anti-inflammatoriske egenskaper.

Hvordan bruke ZenGest:

 • Smør og masser over magen daglig om du har fordøyelsesplager eller vil forebygge. Bland med kokosolje på forhånd.
 • Smør over magen før du skal på flyreise eller biltur. Ha alltid med ZenGest på ferier og reiser.
 • Ha et par dråper i vann og drikk
 • Smør over magen eller over bihulene ved tette bihuler (et råd som de færreste er klar over)
 • Ta en dråpe i hånden og pust inn ved kvalme eller uvelhet
 • Ta 3-4 dråper i en tom vegetabilsk kapsel sammen med kokosolje ved fordøyelsesplager (uansett hvilken)
 • Har du forspist deg - ZenGest er din beste venn 

ZenGest når du er overveldet over livet

Eteriske oljer har også en emosjonell påvirkning på oss. Det synes jeg er noe av det mest spennende med disse rene oljene.

ZenGest er en olje å ty til når du føler deg overveldet av livet eller følelser. Kanskje er det for mye å fordøye i perioder. Kanskje er du overstimulert, har mistet apetitten på livet eller har utfordringer med å ta inn all informasjonen. Her kan du bruke ZenGest med intensjon og som støtte for å snu situasjonen. (Kilde: Essential Emotions).

ZenGest softgel - ferdig kapslet

Ønsker du det enkelt for deg selv eller barna dine så kan du få tak i doTERRA ZenGest ferdig i kapsel. I hver kapsel er det to dråper ZenGest oljeblanding. Disse kapslene har hjulpet meg "i nøden" mang en gang. 

Julaften i fjor forspiste jeg meg kraftig! Magen min er ikke vant til så mye fett, så jeg ble skikkelig uggen. Da tok jeg to kapsler ZenGest softgels. Etter 30 minutter var jeg helt fin igjen. 

I tillegg bruker vi disse kapslene forebyggende og for å styrke fordøyelsen. Her i huset bruker mine to tenåringer som har cøliaki denne daglig. En kapsel morgen og en kapsel kveld. Min erfaring er at det også har hjulpet veldig på halsbrann både for meg og mine barn med cøliaki (sammen med daglig vannglass med 1-2 dråper Lemon eterisk olje). 

NB! Dette er mine erfaringer og ikke påstander om at dette gjelder for alle. 

 Har du ikke kommet i gang å bruke rene eteriske oljer selv? Da bør du bli med på ett av våre gratis MINI-KURS i eteriske oljer. Det er den perfekte måten å komme i gang på, siden du får luktet på og testet noen av de viktigste oljene våre -samtidig som du lærer det grunnleggende.

Vil du i gang med oljer nå? Ta gjerne kontakt med deg som din veileder. 
Flere blogginnlegg om fordøyelsen er på vei. Sjekk også ut min Instagram konto. for daglig inspirasjon om eteriske oljer 

 

 

 

 

 

 

Er rene, eteriske oljer noe for deg? Ta kontakt for en uformell oljeprat. 

Jeg viser deg hvilke muligheter du har for å komme i gang med eteriske oljer. Jeg viser deg også hvordan du kan få den opplæringen du trenger for å leve en naturlig livsstil med eteriske oljer.

Ta kontakt
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.