Tilbake til bloggen
 

doTERRA Adaptiv: lindring mot hverdagsstress, uro og søvn

diffuser stress og søvn Nov 13, 2022

TIPS: Se videoen øverst før du leser videre. Jeg tipper du kan kjenne deg igjen...

Adaptiv beroligende blanding er utviklet for å støtte oss gjennom livets og hverdagens mange stressende øyeblikk. Adaptiv kalles "the oil of adaptability" - og det er akkurat slik du kan bruke blandingen; som støtte for å kunne stå med større trygghet og ro - i ulike (ubehagelige) situasjoner og tilstander. Når livet koker litt rundt deg eller inni deg - er Adaptiv god å smøre på pulspunkter! 

Adaptiv er fantastisk å puste inn og smøre på pulspunkter før du skal inn i et møte du vet blir krevende, før du skal på en scene, holde et foredrag, gå inn i klasserommet - eller andre situasjoner hvor du trenger hjelp til å finne indre ro og stillhet i deg selv. Men Adaptiv er også  fin når du du kjenner på uro, irritasjon, fatigue eller andre tilstander hvor du merker at du ikke er i balanse i deg selv.

Forskningen bak Adaptiv

En av de mest kjente egenskapene til rene, eteriske oljer er at de påvirker humør og følelser når de pustes inn. Dette er det forsket mye på. Det forklares med at luktesansen er den eneste av våre sanser som har direkte kontakt med den limbiske delen av hjernen - vårt følelsessenter - som igjen har kontakt med våre ulike kroppssystemer (nervesystem, fordøyelse, hormonsystem osv).

For å påvirke humør eller for å oppnå en avslappende stemning i et rom kan du eksempelvis bruke blomsteroljer i diffuser. Trenger du å oppnå en oppløftende stemning i rommet kan du ha sitrusoljer i diffuseren. Du kan også ta en dråpe i hånden og sette av tid til å puste dypt inn fra hånden - for å endre din indre tilstand..... 

doTERRA utvikler sine oljeblandinger med eteriske oljer fra ulike deler av planteriket basert på både historisk bruk og forskning. Å utvikle den perfekte oljeblanding er i tillegg en sann kunst, spør du meg! Og det er når du blander flere eteriske oljer sammen du finner den virkelige kraften! Utviklingen av Adaptiv startet med forskning. Studiet involverte flere interne forskere enn noen gang og inkluderte psykologiske elementer. Hovedfokus i undersøkelsen var den tilstanden som utallige mennesker står i hver dag. S T R E S S! 

Les mer om Adaptiv og kliniske studier her.

HER ER DE 8 ETERISKE OLJENE I ADAPTIV:

WILD ORANGE: Har en helt unik og beroligende aroma. Kliniske studier viser at på grunn av det høye innholdet av den kjemiske komponenten Limonene - kan Wild Orange påvirke humøret ved å puste den inn eller smøre på huden. 

LAVENDER: Velkjent olje som i hundrevis av år er benyttet som fysisk og emosjonell støtte hos mennesker. Lavendel benyttes ofte for å løfte humøret, redusere angstfylte følelser og stress - og påvirke søvn. 

COPAIBA::Ingen andre eteriske oljer har høyere konsentrasjon av beta-karyofyllene enn Copaiba. Den har uendelig mange fordeler. Les mer om Copaibas balanserende og oppløftende aroma her.

SPEARMINT: Spearmint har blitt bruk i århundrer internt for sine gode egenskaper for fordøyelsen. Den har også oppløftende egenskaperDen dominerende kjemiske komponenten i Spearmint er karvone. Forskning viser at eteriske oljer som inneholder mye karvone har oppløftende egenskaper på oss mennesker. 

MAGNOLIA: Magnolia destilleres fra den vakre magnoliablomsten har svært høy konsentrasjon av linalool som har god innvirkning på nervesystemet vårt og fremmer ro og avslapning.

ROSEMARY: Rosmarinoljen har en urteaktig energigivende aroma som er mye brukt i aromaterapien. Den kan bidra til å redusere følelsen av stress og nervøse spenninger. 

NEROLI: Neroli eterisk olje destilleres fra blomsten på appelsintreet og har en unik kjemisk sammensetning som fremmer avslapning, løfter humøret, roer ned angstfylte følelser og gir generelt økt velvære. Jeg elsker duften av Neroli og bruker den som naturlig parfyme.

SWEETGUM. Dette er en eterisk olje som kanskje de færreste har et forhold til. Den destilleres fra den flytende harpiksen som Sweetgum-treet produserer. Den har utallige fordelaktige egenskaper og har en unik aroma - en blanding av furu, blomster og krydder! Sweetgum er kjent for sine beroligende og avslappende egenskaper.

Hvordan kan du bruke Adaptiv?

Du har kanskje allerede skjønt hvordan du kan bruke Adaptiv for å endre en stemning i et rom eller påvirke en sinnstilstand i deg selv? Adaptiv skal kun brukes topisk på huden og aromatisk via diffuser og innpust - og ikke internt. Adaptiv-serien består også av kapsler som kan brukes internt. Disse er desverre ikke tilgjengelig ennå i Norge eller Europa, men består av eteriske oljer fra oljeblandingen Adaptiv, GABA og skeletiumekstrakt. Her ser du hvordan oljeblandingen og kapsler kan brukes i kombinasjon. Vi venter i spenning på om denne blir tilgjengelig i Norge etterhvert.

Husk at hunder - både valper og eldre hunder kan også ha stor glede av Adaptiv når de er stresset og urolig. Adaptiv er super å ta i bruk på nyttårsaften hvis hunden din er urolig, når de alene hjemme - eller de skal inn i nye eller stressfulle situasjoner. Sett på diffuser en halvtime før du skal gå eller de skal inn i en situasjon - eller drypp en dråpe i hundesengen eller i hånden din. Tving aldri eteriske oljer på hunden. La de venne seg til eteriske oljer først - slik at de forbinder det med noe positivt. Les mer om hunder og adaptiv her. Små barn kan også ha stor glede av Adaptiv. Bland den mer ut med fraksjonert kokosolje, smør under føtter og langs ryggraden når barnet er urolig eller livet er stressende for de små. 

Her er mine 10 favorittmåter å bruke Adaptiv på:

Adaptiv som emosjonell støtte

Hvem har vel ikke opplevd å bli fanget i et mønster med stress, spenninger og bekymringer. Jeg har mang en gang opplevd at kroppen fanges i fight-og-flight-modus etter stressfulle perioder  - og jeg sliter med å finne ro og komme meg ut av det. Jeg vet at kroppen min kaster meg inn denne tilstanden for å beskytte meg mot farer. Med Adaptiv tilgjengelig opplever jeg å kunne stå  stødigere i situasjoner når livet føles stressende. Jeg klarer på en måte å tilpasse meg stressfaktorene med en større ro og klarhet.

Det som er så spennende med Adaptiv  er at den inviterer oss til å se dypere i oss selv - og hvor disse emosjonelle manifesteringene som begrenser oss så mye kommer fra. Den utfordrer oss til å oppdage deler av oss selv som trengs å gis en stemme.

  • "Hvorfor føler jeg meg ikke trygg i denne situasjonen?" Feks: stå alene på en scene eller andre situasjoner hvor jeg får fokus mot meg som person.
  • "Hvor kommer dette mønsteret og disse reaksjonene fra?" Feks: fra min barndom eller ungdomstid, fra klasserommet på ungdomskolen, følelsen av å ikke være bra nok, følelsen av å bli gjort narr av fra klassekamerater.
  • "Hvilke deler av meg trenger mer oppmerksomhet nå?" Feks: det redde sårede barnet i meg. Affirmasjoner som betrygger meg om at jeg er god nok. At min stemme og mitt budskap også bør høres.

Vår indre kritiker kan være nådeløs når det gjelder å trekke oss ned og det begrenser oss veldig. Adaptiv minner meg gang på gang på å være snillere med meg selv -  og akseptere at jeg er god nok som jeg er - og at jeg er akkurat der jeg skal være på min reise. Vi må minne oss på at vi aldri er alene!

Jeg håper dette blogginnlegget har gitt deg en størrelse forståelse for hvordan og hvorfor Adapt er satt sammen slik den er. Vi lever i et samfunn med et høyt stressnivå. Kanskje kan Adaptiv bli en god følgesvenn og støtte for deg også fremover. Verden av rene eteriske oljer er magisk og jeg slutter aldri å bli overrasket. Her er en oversikt over hvordan du kan implementere Adaptiv i dine daglige ritualer sammen med andre doTERRA-oljer. En god start og avslutning på dagen. Har du ennå ikke kommet i gang med eteriske oljer bør du bli med på et av våre minikurs/introkus.