Mine minikurs
Tilbake til bloggen
 

doTERRA MetaPWR: Bli kjent med produktserien!

kosttilskudd/oljekapsler metabolsk helse May 08, 2023

Før du leser dette blogginnlegget: Se mitt forrige blogginnlegg  og få oversikt over bakgrunnen for utviklingen av MetaPWR-konseptet og hvilke metabolske utfordringer vi mennesker står overfor i dag.

doTERRA MetaPWR-konseptet består av 3 ulike produkter: ADVANTAGE - ASSIST & METABOLIC BLEND. La oss se litt nærmere på hver av disse tre. De angriper våre metabolske utfordringer fra ulike vinkler - samtidig som de jobber sammen i synergi.

Del 1: Metabolic Blend - få kontroll på "cravings"/søtsug

Oljeblandingen "Metabolic Blend" er hjertet i MetaPWR-systemet. Blandingen består av en unik sammensetning av de eteriske oljene Grapefruit, Lemon, Peppermint og Cinnamon (kanelbarkolje). Jeg liker å kalle blandingen for "viljestyrke på flaske", da den hjelper meg å holde søtsug i sjakk. Jeg bruker den i vannflasken min gjennom dagen. Oljeblandingen finnes også som beadlet eller "oljeperler" med kun 1/4 dråpe eterisk olje i - eller som softgels (ferdig kapsel). Jeg bruker alle tre varianter, men til ulike tider i løpet av hverdagen.

"Jeg liker å ta et par dråper i vannflaska mi som jeg drikker gjennom dagen. Jeg tar gjerne en softgels hver morgen og etter måltider - og ellers hvis jeg føler på søtsug. Beadlets er gode å ha med meg i veska når jeg er på farten."

Her ser du hvilke eteriske oljer som oljeblandingen inneholder. Disse virker synergistisk sammen - og hjelper deg å holde søtsuget i sjakk.

Del 2: MetaPWR Assist - blodsukkerstabilitet

Blodsukkertopper og -bunner etter måltider er røft for kroppen og bidrar over tid til dårlig fungerende celler. Jo mer vi kan normalisere blodsukkeret og flate ut insulinkurven, jo bedre er det for oss. Tenk på kroppen din som en bil. Den er "bilen din for livet liksom". Hvis du presser gassen i bunn og trår hard på bremsene gang på gang - vil det bryte ned bilen din, bremsene, dekkene, setebeltet og alle andre deler.....

Sånn kan du tenke på blodsukkeret ditt også. Ved å ta MetaPWR Assist 15-30 minutter før de mest karbohydratrike måltidene (typisk lunsj og/eller middag) vil kroppen din få hjelp til å bryte ned de raske karbohydratene til langsomme - og du flater ut blodsukkerkurven. Dette opplever jeg hjelper enormt med energien min - og gjør at jeg får en mye bedre stamina og utholdenhet gjennom dagen.

Her ser du hvilke naturlige ingredienser som MetaPWR Assist-kapslene inneholder. Husk - dette er "karboknuseren" som gjør om raske karbohydrater til langsommer og flater ut blodsukkerkurven etter dagens mest karbohydratrike måltid.

Del 3: MetaPWR Advantage med kollagen og NMN (og mye mer)

Advantage er kanskje det mest spennende produktet i MetaPWR-serien. Hver pakke består av 30 porsjonsposer som blandes/shakes i et glass vann og drikkes på tom mage - morgen eller kveld. MetaPWR Advantage (også kalt "superkollagen-drikken") tilfører kroppen biotilgjengelig kollagen pluss NMN og 12 andre naturlige ingredienser. Sammen støtter disse aldringsprosessen på cellenivå. La oss se nærmere på nøkkelingrediensene "kollagen og NMN" i Advantage.

Litt om kollagenet i Advantage

Kollagen er et protein du finner i bein, muskler, sener og hud - og er det som holder cellene og kroppen vår sammen. Når vi er unge består kroppen av 30% kollagen, men prosentandelen daler raskt med alderen.

Det finnes 28 kollagentyper som vi vet om i kroppen vår. Men, det meste av kollagenet du får kjøpt i dag har 1 eller 2 typer av de 28 kollagentypene vi trenger. Med doTERRAs MetaPWR Advantage får du 9 typer kollagen i form av mer biotilgjengelige tripeptider (fra marine kilder). Hver og en av disse tripeptidene støtter ulike biologiske systemer - fra benstyrke til hudelastisitet. 

En annen ting som skiller doTERRAs kollagen fra andre er at det har et transportsystem som gjør det 12 ganger mer biotilgjengelig enn de fleste andre produkter. Mange opplever økt mobilitet, bedre hudelastisitet og raskere restitusjon med Advantage. NB! Advantage er uten GMO, gluten, melk, soya, tilsetningsstoffer, søtningsstoffer, emulgatorer osv. 

 

Litt om NMN i Advantage 

Vi må snakke litt om ingrediensen "NMN" i Advantage-drikken. NMN er et molekyl som egentlig heter Nicotinamide MonoNucleotide. For å forstå NMN må vi snakke om aldring igjen. Vi eldes jo fra innsiden og utover, ikke sant? Fra vi er 25 år begynner nivåene av det såkalte NAD+-molekylet i cellene vår å synke. Jeg pleier å kalle NAD+-molekylet for "ungdomskilden". Når vi når 50 år har NAD+-nivåene dalt ned til ca halvparten av hva de var i 20-årene. Hva skjer da? Jo, det fører som oftest til ulike helseutfordringer for oss, som problemer med å styre vekten - samt lite energi. "Energifabrikken vår" fungerer ikke like bra lenger, med andre ord.

Hva er egentlig NAD+? Jo, NAD+ er altså et molekyl som kroppen vår produserer selv - og som er kritisk for alle de 37.2 trillioner cellene vi har i kroppen vår. Molekylet gir kraft til kritiske metabolske prosesser som celle-reperasjon og til å genere det meste av celle-energien vår i mitokondriene (cellefabrikken). Det sier seg selv at når NAD+-nivået faller drastisk begynner kroppen å slite med å fungere optimalt.

Den gode nyheten er at ved å tilføre naturlige NMN som finnes i Advantage kan vi påvirke og stimulere kroppens evne til å produsere NAD+ - og dermed optimalisere vår metabolske helse og ifølge studier legge mer liv til årene våre! 

I TILLEGG inneholder Advantage naturlige ingredienser som reservatrol og liposomal vitamin C som forsterker denne effekten ytterligere! Dette blir jo bare bedre og bedre.

Oppsummert gir kollagenet, NAD+ og de andre nøkkelingrediensene i MetaPWR Advantage cellene dine akkurat hva de trenger for å kjempe mot celle-forringelse. Resultatet er en langsommere aldringsprosess, en fastere og mer elastisk hud, bedre kognitiv funkjon og bedre muskler og bindevev. 

Her ser du en fin oversikt over hvilke naturlige synergistiske ingredienser som MetaPWR Advantage inneholder. Advantage er med andre ord ikke et tradisjonelt kollagenprodukt, da det som nevnt inneholder 9 ulike biotilgjengelige kollagentyper - og en rekke andre naturlige ingredienser som øker opptaket av kollagen - og ikke minst gir cellene ny energi!

Nyttige linker om MetaPWR: