Mine minikurs
Tilbake til bloggen
 

doTERRA Kids Collection: eteriske oljer målrettet mot barnas behov

graviditet/baby/mor&barn spesifikke oljer Aug 18, 2021

En av de viktigste gavene jeg kan gi mine barn er å lære de å ta vare på seg selv gjennom livet - fysisk og emosjonelt. Holde seg jordet og i balanse og bruke naturlige verktøy for å støtte kroppen tilbake til balanse. 

De eteriske oljene våre er en av de viktigste verktøykassene og støttespillere i dette daglige arbeidet. Jeg sier "daglige arbeid", for livet er jo fullt av utfordringer - ikke sant?

Heldigvis har vi nå vår egen barnekolleksjon med ferdige oljeblandinger - tilpasset barna - klare til bruk for barna! 100% naturlig. Ingen tilsetningsstoffer overhodet. Er det ikke nydelig med disse rene gavene fra naturen?

Hva består Kids Collection av?

"doTERRA kids collection" er et sett med eteriske oljer som er ferdig blandet ut med fraksjonert kokosolje. Oljene som er valgt i blandingene er milde og kan brukes av barn i alle aldre.

Hver av de 7 blandingene er designet med barnets behov i tankene: Hvilke dufter de liker, emosjonelle behov og de vanligste hverdagsplager som barna ofte trenger støtte til. Men husk at selv om disse unike blandingene er utviklet med barna i tankene, så kan det godt hende at du også blir forelsket i noen av disse og finner god hjelp og støtte i de. Vi vet at mange voksne og ungdommer liker disse blandingene godt også!

Hver blanding har sin egen fargekode og med en morsom silikontopp som gjør det enkelt å feste flasken på en veske eller på sekken. 

  • BRAVE- oljen for mot 
  • STRONGER - beskyttende blanding
  • CALMER - beroligende blanding 
  • STEADY - sentrerende jordende blanding
  • THINKER - fokusblanding 
  • RESCUER - lindrende blanding 
  • TAMER - støtter fordøyelsen

Hvordan påføre blandingene

I starten er det fint om du hjelper barna litt. Vis flaskene, gå gjennom merkingen på flaskene og kortene som følger med. Vis de hvordan de kan smøre blandingene over magen, på håndledd, over hjertet, bak ørene og bak i nakken. Og vis hvordan de kan smøre blandingene i hånden, gni hendene sammen og ta seg tid til å puste inn duften fra de eteriske oljene i flasken. 

Med denne lille veiledningen vil barna raskt lære seg hvordan de kan identifisere egne følelser og behov - og løse hverdagsplager og -utordringer og finne god støtte fra oljene. Er ikke det fantastisk?

Hva inneholder de ulike oljeblandingene?

La oss se litt nærmere på hver enkelt oljeblanding, hva de inneholder og hvordan du og barna dine kan bruke de i hverdagen.

BRAVE - OLJEBLANDING FOR MOT - BARNAS "MOTIVATE"

Det er ikke bare barna som renger litt mer mot noen ganger! Det gjør vi også! Da er Brave kjekk å ha tilgjengelig! Jeg liker å kalde Brave for "barnas Motivate" - motivasjonsblandingen vår.

BRAVE-blandingen inneholder Wild Orange, Amyris blomst, Osmanthus blomst og Cinnamon - kanelbarkolje. Dette er en spennende aroma med en blanding av sitrus og blomster som er spicet opp med kanelolje.

Når trenger vi mer mot da? Det kan være utallige situasjoner i hverdagen hvor man trenger litt ekstra mot. Kanskje skal du eller barnet ditt inn i en ny eller uvant situasjon hvor dere kjenner på stress, usikkerhet, frykt eller emosjonelt ubehag. Her kan Brave bidra til å styrke, roe ned tyngden av ubehaget, følelsene eller de negative tankene omkring situasjonen dere skal inn i. Det kan være å begynne på en ny skole, holde et foredrag - eller rett og slett bare det å stå styrket i seg selv i ulike situasjoner hvor man kanskje føler seg usikker - og trenger litt ekstra mot og styrke.

SMØR BRAVE I NAKKEN, BAK ØRER, PÅ PULSPUNKTER, OVER HJERTET, UNDER FØTTER ELLER PUST DEN INN FRA HÅNDEN. DU KAN OGSÅ KLEMME LITT I HÅRET.

STRONGER - BESKYTTENDE BLANDING - BARNAS "ONGUARD"

Jeg liker å se på STRONGER som en oljeblanding som legger seg som et "beskyttende skjold" rundt meg. Jeg liker også å kalle Stronger for "barnas OnGuard" - den immunstøttende oljeblandingen vår. Stronger inneholder kraftfulle, men likevel milde, beskyttende og styrkende oljer som Litsa, Cedarwood, Rose og Frankincense. 

Gjennom høst- og vintersesongen er Stronger en god venn å ha i hverdagen. Bruk den forebyggende som en del av det daglige ritualet i familien, for å styrke og redusere sjansene for å bli pjusk. Rull den på huden før dere går i barnehage eller på skolen - eller ut for å leke med andre. Smør gjerne over ryggraden og under føtter etter endt dag også.

Vi sier også at Stronger kan virke emosjonelt beskyttende, for å unngå å ta inn de mest intense negative følelsene fra andre som barna møter på sin vei ute i verden. Her kommer det beskyttende skjoldet godt med for barna, og det blir lettere å holde roen.

SMØR STRONGER PÅ PULSPUNKTER, UNDER FOTSÅLENE - OG OPP OG NED LANGS RYGGRADEN FOR EKSTRA BESKYTTELSE OG STYRKE.

CALMER - BEROLIGENDE BLANDING - BARNAS SERENTIY

Så er det Calmer som er mange barns favorittblanding. Ikke så rart med tanke på alle de jordende eteriske oljene som den inneholder: Lavender, Cananga ("slektningen til Ylang Ylang"), Buddha Wood (treolje) og ikke minst Roman Chamomile.....

Calmer roer både hjerte og sinn og er en nydelig oljeblanding å ty til om barnet føler seg emosjonelt ute av kontroll, bekymret eller overveldet. Kanskje er barnet overstimulert og har problemer med å roe ned tanker og sliter med å finne indre harmoni. Dette er jo noe mange av oss voksne også kan kjenne oss igjen i. Vi har mange av oss en tendens til å gjøre for mye og hvile for lite. Her kan Calmer hjelpe oss å stabilisere og finne balanse og ro igjen. 

For mange er Calmer en super olje for kveldsritualer før leggetid. Barnas "Serenity".

SMØR PÅ PULSPUNKTER OG I HÅNDEN OG PUST DYPT INN NOEN GANGER FRA HÅNDEN. SMØR UNDER FØTTENE OG BRUK NOEN MINUTTER TIL Å MASSRE INN OLJEN - ET NYDELIG KVELDSRITUALE PÅ SENGEKANTEN. 

STEADY - JORDENDE BLANDING - BARNAS "BALANCE"

Steady er en oljeblanding som er jordende og sentrerende og super når vi står overfør usikkerhet og noe ukjent. Jeg har selv god erfaring med barn som føler stort ubehag i møte med situasjoner som er utenfor deres kontroll. Det er fort gjort at at den naturlige flyten av jordende energi da forsvinner - og usikkerheten tar over. Jeg skulle ønske jeg hadde barneoljene mine i denne perioden av mine barns barndom.

Steady kan også brukes aktivt i perioder med krise for å nære, gi styrke og hjelpe til med å stabilisere. På en måte er Steady en fin påminnelse om at vi alle sammen har den styrken og de ressursene vi trenger inni oss.....vi må bare finne de frem igjen.

I Steady finner du oljene Amyris blomst, Balsam Fir, Coriander og Magnoliablomst. 

PUST INN FRA FLASKEN, SMØR I HÅNDEN OG PUST DYPT INN NOEN GANGER. SMØR STEADY UNDER FØTTENE OG I NAKKEN SOM EN FIN, MYK OG STABIL START PÅ DAGEN - ELLER NÅR DERE GÅR INN I DISSE UKJENTE SITUASJONENE.

THINKER - FOKUSBLANDINGEN - BARNAS "INTUNE"

Thinker er en super blanding for tiden vi lever i nå! En viktig oljeblanding for barn av vår tid. Vi lever i en verden fylt med distraksjoner og en haug med aktiviteter som skal prioriteres. Det er mye som tar oppmerksomheten og energien vår. Vi bombarderes med inntrykk fra alle kanter og det er fort gjort for både store og små å bli overstimulert. Da er det ikke alltid like lett å skulle fokusere på èn enkelt oppgave  - som å gjøre skolearbeid på skolen eller lekser hjemme - eller kanskje rydde rommet eller hjelpe til med oppgaver hjemme!

Hvis barnet ditt strever med å finne konsentrasjon, kan Thinker være en god støtte for å finne ro og fokus.

SMØR STRONGER PÅ HÅNDLEDD, I NAKKEN - PÅ TINNINGEN  - OG PÅ HÅNDEN MELLOM TOMMEL OG PEKEFINGER. GJERNE FLERE GANGER DAGLIG.

RESCUER - LINDRENDE BLANDING - BARNAS "DEEP BLUE"

Rescuer kaller vi ofte "barnas Deep Blue", fordi dette er oljen vi tyr til når vi har ømme muskler og ledd. Det er oljen vi smører på legger når vi skal trene, på ankler og knær, rygg, skuldre og nakke.

Men Rescuer kan også gi god emosjonell støtte når livet føles kaotisk for de små. Vondter er på mange måter kroppens måte å få oss til å se det som vi har blokkert ute eller rømmer fra.. 

SMØR OVER HJERTET, OVER MAGEN, I NAKKEN, PUST INN FRA HÅNDEN. HAR BARNET FYSISK VONDT SÅ SMØRES RESCURE RETT PÅ STEDET (KNE, ANKEL, SKULDER OSV).

TAMER - FORDØYELSESBLANDING - BARNAS "ZENGEST"

Tamer er det vi kaller "Barnas ZenGest" - oljeblandingen som støtter fordøyelsen på en god måte. Her finner du oljene Spearmint, Japanese Peppermint, Ginger (ingefærolje), Parsley Seed og Black Pepper! Sammen utgjør disse god hjelp om barnet har forbigående vondt i magen, luft eller uvelhet. 

Fordøyelsessystemet vårt er et komplekst system som absorberer og bryter ned alt vi spiser og tar inn. Men fordøyelse og hjerne henger tett sammen. På mange måter er fordøyelsen "vår andre hjerne". Strever vi emosjonelt kan det manifistere seg ofte i magen. Det slår sjelden feil. Bare tenk selv hvordan det føles å grue seg til noe. Det kjenner du fort i magen, ikke sant?

Tamer kan være en god oljeblanding å ty til dersom barnet periodevis har utfordringer som er krevende å "fordøye". 

SMØR TAMER OVER MAGEN OG OVER PANNEN. PUST INN FRA FLASKEN. TA I HÅNDEN OG PUST DYPT INN NOEN GANGER. SMØR UNDER FØTTER. 

 

Ønsker du å bestille Kids Collection med de 7 ferdige oljeblandingene får du med silikontopper med farger, små intuitive kort som forklarer barna bruken av de ulike oljene - og en praktisk veske som barna kan oppbevare oljene sine i. Bestill barnepakken her. 

Bruker du oljer fra før? Her er en oversikt over hvilke "voksenoljer" du kan sammenligne barneoljene i Kids Collection med. Kanskje vil det gjøre det lettere for deg å forstå hvordan komme i gang å bruke barnas oljepakke.

Har du ennå ikke kommet i gang med eteriske oljer fra doTERRA er du velkommen til å utforske oljenes verden sammen med meg og mitt oljeteam. Vi holder gratis minikurs i eteriske oljer ca en gang i måneden. Jeg sender deg små oljeprøver i posten og du får mulighet til å utforske hjemme i fred og ro samtidig som du lærer online. Les mer om kurset her.

 

Kilder: Essential Emotions. doterra.com