GRATIS INTROKURS
Tilbake til bloggen

Eteriske oljer som lindrer mot sesongbetonte plager vår og sommer!

basics diffuser eteriske oljer immunforsvaret oljer og ulike plager Apr 22, 2023

Vår og sommer er uten tvil den vakreste tiden på året med solrike og varmere dager - og naturen som eksploderer rundt oss i de vakreste farger. Men, med våren følger også en periode med slitsomme sesongbetonte plager for mange! I løpet av de siste 50 årene har det vært en kraftig økning i antallet som strever gjennom vår- og sommersesongen....

Hvilke eteriske oljer kan lindre sesongbetonte plager? 

Det som skjer når du nyser og nesen renner om våren er at immunforsvaret ditt overreagerer på det som er naturlige og i utgangspunktet ufarlige stoffer. Kroppen overreagerer med å produsere antistoffer. Typiske reaksjoner er rennende nese, sår hals, irritasjon i ørene, hudreaksjoner, øyne som blir såre og du begynner å nyse deg gjennom dagen....". Det kan være mange årsaken til dette. Fokus her er å vise hvilke rene eteriske oljer du kan bruke for å forebygge og lindre - og for å styrke kroppens forsvar. 

Så hva gjør man for å komme seg gjennom periodene med sesongplager? Mange flykter til fjells for å unngå den verste perioden om våren. Andre oppholder seg mest mulig innendørs og holder dører og vinduer lukket. Noen må ty til lindrende medisiner.

Men visste du at du også kan bruke rene eteriske oljer som støtte og lindring mot sesongbetonte plager? De tre viktigste oljene her er Lemon, Lavender og Peppermint. Det sies at rene eteriske oljer er blant de tryggeste og mest populære naturlige metodene å ty til for å lindre.

  • Peppermynteolje: Åpner opp luftveier. Kjent for å gi klar pust og en balansert respirasjonsrespons.
  • Sitronolje: Roer ned. Støtter pusten. Kjent for å være rensende for kroppens mange systemer og ofte brukt ifm utfordringer med respirasjonssystemet.
  • Lavendelolje: Roer ned og lindrer. Kjent for sin beroligende og balanserende egenskaper

6 måter å bruke rene, eteriske oljer på for å lindre sesongbetonte plager 

1. FINN FREM LAVENDER, LEMON OG PEPPERMINT! Bruk de både forebyggende i god tid før våren kommer. Og bruk de daglig gjennom våren. Husk, velg kun rene eteriske oljer godkjent for intern bruk. NB: Husk at det er kombinasjonen av disse tre som er kruttet og magien.

2. PUST INN FRA HÅNDEN: Ta en dråpe av hver av de tre oljene. Gni hendene sammen og ta 5 dype innpust. Klem restene i håret. Håret vil da fungere som en slags diffuser.

3. BRUK DIFFUSER: Bruk "trioen" i diffuser gjennom dagen i rommene du oppholder deg i. Ha 2 dråper av hver olje i diffuseren. Dette vil bidra til å rense lufta du puster inn og friske opp inneklimaet, samtidig som du puster inn de kjemiske komponentene fra oljene. 

4. TA TRIEASE (ferdig kapsel med like mengder Lemon, Lavender og Peppermint) internt 1-2 ganger daglig, eller 2-4 ganger daglig om det er ekstra slitsomt. TriEase er enkel å ha med i veska når du er på farten! Du kan også lage din egen kapsel med 2 dråper Peppermint, Lavender og Lemon, eller ta samme mengde dråper i et glass vann og drikke som en "shot".  

5. SMØR PÅ HUDEN: Ta et par dråper av hver olje og bland med litt kokosolje i hånden - og smør på brystet, under nesa og bak i nakken. Du kan også lage deg en 10 ml rollerblanding med like mengder av trio-oljene. Smør rolleren under fotsålene, bak ørene, på håndledd og oppover mot albu, på brystet, bak i nakken og på tinningen. Klem den i håret. Pust inn fra flasken eller fra hendene ved behov.  

  

5. I TILLEGG - JOBB MED Å STYRKE FORDØYELSEN OG RENSEORGANER: For meg betyr det alt fra å i perioder holde meg til periodisk fast, spise mer balansert, være i bevegelse, svette nok, få nok søvn, redusere stress - men også tilføre probiotika daglig. Her anbefaler jeg doTERRAs PB Assist. Ca 4 ganger i året jobber jeg ekstra mye med fordøyelsen ved å bruke Zendocrine, GX Assist og PB Assist probiotoka med doTERRAs 30 dagers rens/detox. Ta kontakt for mer info om denne evt lese mer her.  

Hva gjør du dersom Lavender, Peppermint og Lemon ikke er nok? Da finnes det heldigvis andre oljer du kan teste ut sammen med trio-oljene: Coriander, TeaTree, Basil, Eucalyptus, Roman Chamomile, Sandalwood, Thyme, Frankincense og Melaluca. Oljeblandingen Air er også verdt å teste ut! Prøv deg frem! 

Det at eteriske oljer er destillert fra planter er ikke noe nytt. De er brukt i naturmedisin i tusenvis av år, like lenge som det har vært mennesker på jorda. Dessverre har vesten distansert seg langt fra naturen og det naturlige. Vi har glemt at det finnes løsninger der ute. 

Kommentar: HUSK at mine råd om rene eteriske oljer ikke betyr det samme som at oljene kan behandle sykdommer. Rene eteriske oljer kan derimot gi kroppens mange systemer god støtte og lindring. Husk å alltid starte forsiktig dersom du er ny med eteriske oljer. Oljene er rene og potente. Bland alltid ut med flytende kokosolje ved påføring på hud og innvortes. Jeg anbefaler deg også å starte med oljene i dialog med en erfaren oljeveileder som kan veilede deg i gang og hjelpe deg videre på din oljereise. Målet er at du skal bli en trygg oljebruker. 

NB! Sjekk ut min skreddersydde startpakke for lindring av sesongplager

For deg som ikke har startet med doTERRA ennå: Jeg har satt sammen en spesialutgave av en  startpakke for lindring av sesongplager. Denne pakken inneholder alle mine anbefalte oljer, kokosolje og diffuser - alt du trenger for naturlig lindring gjennom vår og sommer. 

Oljene i pakken har også en rekke andre bruksområder:

Her er flere nyttige linker for deg som vil i gang med eteriske oljer - og for deg som vil lære mer førsts: