Mine minikurs
Tilbake til bloggen
 

doTERRA Turmeric Duo Capsules: lindring muskler & ledd

kosttilskudd/oljekapsler metabolsk helse Jul 02, 2023

I et tidligere blogginnlegg har jeg tatt for meg gurkemeieplanten og den eteriske oljen Turmeric grundig. Jeg anbefaler deg å lese dette blogg-innlegget for å få en større forståelse også for Turmeric Duo Capsules. 

Gurkemeie har blitt brukt som lindrende medisinsk urt i mer enn 4000 år i India, Sri Lanka og Kina. Innen indisk ayurveda er gurkemeie brukt for å styrke kroppens livsenergi, styrke fordøyelsen og utallige andre plager. Flere og flere i Vesten oppdager de gode egenskapene ved gurkemeie, inkludert moderne medisin. 

Det finnes mer enn 10.000 vitenskapelige artikler om gurkemeie og mer enn 1000 kliniske studier er hittil utført på mennesker. Resultatene har vært varierende! Forskningen bekrefter derimot at godt sammensatte gurkemeieprodukter gir økt antioksydantbeskyttelse, god støtte for immunforsvaret - og ikke minst; en sunn betennelsesrespons!

Forskningen omkring gurkemeie har i stor grad vært rettet mot å studere kjemien i gurkemeieplanten. Det er funnet mer enn 100 ulike aktive komponenter i gurkemeierot. To av disse har vist seg å være mer biologisk aktive enn andre; 

  • TURMERONER i den eteriske oljen og
  • CURCUMINOIDER i planteekstraktet. 

Nivåene av disse to er i utgangspunktet nokså lave i planten i seg selv - og biotilgjengeligheten på curcuminioder er lav. Det betyr at det er vanskelig for kroppen vår å ta opp curcuminoider fra gurkemeiepulveret.

Så hvordan får vi dratt bedre nytte av disse kraftfulle naturskattene? Denne problemstillingen var utgangspunktet for utviklingen av Turmeric Duo Capsules.

Lav biotilgjengelighet - men doTERRA knakk koden!

Biotilgjengeligheten på turmeroner som du finner i den eteriske Turmeric-oljen er god. Biotilgjengeligheten for curcuminiodene fra planteekstraktet er altså lav. Kroppen vår tar opp svært lite, selv i store doser! Enkelte studier viser at opptaket kan øke noe ved å ta gurkemeie sammen med pepper, men det er fortsatt veldig usikkert hvor reell denne økningen er. 

doTERRA ønsket å finne en bedre løsning på denne utfordringen, for å oppnå en større biotilgjengelighet på curcuminoidene i gurkemeie. Dette var også årsaken til at doTERRA startet produksjon av Turmeric eterisk olje. Gjennom sine destillasjonsprosesser har de klart å utvinne en eterisk gurkemeieolje med svært konsentrerte nivåer av turmeroner - hele 70%! Kroppen vår har som sagt ingen problemer med å ta opp turmeronene. Det er hos curcuminoidene i selve planteekstraktet utfordringen ligger. Forskningen viser at ved å innta den eteriske oljen med turmeroner samtidig med curcuminoidene fra planteekstraktet får kroppen hjelp til å absorbere curcuminoidene på en mye mer effektiv måte. 

Løsningen er altså å innta gurkemeie-ekstrakt og gurkemeieolje sammen. Da får du fordelene både ved curcumin fra gurkemeiekrydderet og turmeroner fra den eteriske oljen. Du kan oppnå mange fordeler med gurkemeieoljen alene, men enda større fordeler ved å ta disse to sammen! 

doTERRA har brukt tre år på å utvikle dette unike produktet med dobbel kapsel for å forene de to komponentene i ett produkt. Det første i sitt slag! Dette er aldri gjort før, men var mulig å få til takket være revolusjonerende teknologi! Hvis du ser nærmere på kapselen på bildet under ser du at det ytre kammeret i kapselen inneholder ren eterisk gurkemeieolje med 70% konsentrasjon turmeroner. I det innerste kammeret finner du gurkemeiepulveret med 95% konsentrasjon av curcuminoider. 

Se denne videoen om hvordan doTERRA var de første til å knekke koden med å lage et potent høykvalitetsprodukt som utnytter fordelene ved både gurkemeie som eterisk olje og planteekstrakt! Videoen forklarer også hvorfor det er nødvendig å gjøre dette i to separate prosesser: 

Med de nye kapslene gjør vi hverdagen enklere og ikke minst bedre for utallige mennesker. Du slipper å tenke på kvaliteten på den eteriske oljen du inntar, og på gurkemeiepulveret du blander med oljen. Her får du et høykvalitets sertifisert gurkemeieprodukt som er helt unikt. 

Ønsker du mer informasjon og Turmeric eterisk olje eller Turmeric Duo Capsules - eller du ønsker bestillingslink - ta kontakt med meg via mine kontaktsider for en uforpliktende prat eller tilbud. Du er også velkommen til å delta på vårt gratis introkurs til eteriske oljer, som vil gi deg et solid grunnlag for å finne ut om rene eteriske oljer er noe du ønsker å implementere i eget liv. Velkommen!