Tilbake til bloggen
 

Alt du trenger å vite om bruk av diffuser fra doTERRA

diffuser Jan 20, 2022

Hvis du er oljebruker fra før, eller du er nysgjerrig på eteriske oljer, så har du nokså sikkert hørt om diffuser eller duftlampe før? Kanskje har du sett at noen deler bilder av sin diffuser på sosiale medier?

Jeg håper med dette blogginnlegget å kunne gi deg en innføring i hva en diffuser er, hvorfor jeg anbefaler deg å bruke den daglig med rene eteriske oljer, og hvordan du gjør det.

Hva er en diffuser?

En diffuser er rett og slett en "duftspreder" for eteriske oljer som gjør vann om til damp/mist, som sammen med bittesmå duft-molekyler spres i rommet. Rommet fylles med en nydelig aroma - som påvirker alle i rommet.

En diffuser er IKKE det samme som en luftfukter, som har til hensikt å spre fukt i rommet - for å oppnå ønsket nivå av fuktighet. Mange strever med tørr luft i form av tørrhoste og tørre lepper. Da kan en luftfukter være løsningen. 

Hvorfor bør vi bruke diffuser?

En av årsakene til at vi bruker diffuser er at det lukter så utrolig godt! Mulighetene til å lage ulike og unike dufter å fylle rommet med er uendelige ved hjelp av eteriske oljer fra ulike deler av planteriket; blomster, sitrus, trær, blader, krydder og røtter.

En annen årsak til at mange går over til diffuser er bevisstgjøring og et ønske om en mer giftfri hverdag. Luftfriskere, stearinlys og duftlys inneholder ofte allergifremmende stoffer og toksiner i luften vi puster inn. Her er det heldigvis en stor bevisstgjøring på gang. Jeg anbefaler å tenke RENHET når det kommer til eteriske oljer. Velg alltid 100% rene eteriske oljer til diffuseren din.

Noen bruker diffuseren for å holde luften i rommet frisk og ren. Jeg har en diffuser på kjøkkenet, hvor det ofte er mye matlaging og steking/koking. Og ellers i rom vi oppholder oss mye; nattbordet på soverommet, på kontoret der jeg jobber, på pulten eller spisebordet der barna gjør lekser osv osv. 

For å forstå den helsebringende effekten av eteriske oljer via luktesansen må vi gå litt dypere. Luktesansen er faktisk en av våre mest kraftfulle sanser. Du har kanskje allerede erfart at noen dufter påvirker deg mer enn andre?  Eller at en duft kan frembringe minner eller følelser? Kroppen vår har mer enn 1000 reseptorer for lukt - flere reseptorer enn for noen andre sanser! Ved å tilføre eteriske oljer direkte i luften vi puster inn – kan vi påvirke stemningen i omgivelsene våre – men enda mer kraftfullt; følelsene våre i den limbiske delen av hjernen vår!

 

Sitrusoljer kan eksempelvis oppleves som oppløftende og gi et energiløft, mens dufter som Lavendel eller Balance kan virke avstressende, beroligende og jordende. Dette er et omfattende område som du vil lære mer om dersom du selv kommer i gang med bruk av rene eteriske oljer.

LES MER OM LUKTESANSEN, ETERISKE OLJER OG FØLELSER I MITT TIDLIGERE BLOGGINNLEGG HER.

Hvordan bruke en diffuser?

Dersom du har en god og riktig diffuser, så er den super-enkel å ta i bruk. 

1. Fyll rent vann i diffuseren 
2. Velg en eller flere (rene) eteriske oljer som du ønsker å bruke
3. Ha i 4-8 dråper med eterisk olje i diffuseren, alt etter hvor mye duft du ønsker og hvor stor den er
4. Sett på lokket og skru på diffuseren. Noen diffusere går i en time eller to før den stopper av seg selv, andre kan gå i intervaller (perfekt for natten) over mange timer. 

Foto: LUMO diffuser fra doTERRA passer godt inn i dette interiøret.

Hvor bør diffuseren stå?

Det bestemmer du selv. Jeg liker å ha diffuseren der hvor jeg oppholder meg. Derfor har jeg flere diffusere som jeg har plassert i de rommene jeg oppholder meg mest. Det finnes også trådløse diffusere som kan lades slik at du kan flytte den med deg rundt. 

Foto: ROAM trådløs diffuser fra doTERRA er super å flytte rundt i huset

Hvordan komme i gang med bruk av diffuser?

Jeg anbefaler alltid mine kunder å komme i gang med å eksprimentere med diffuser. Lag deg gode morgenritualer og kveldsritualer med diffuseren din: Å sette på diffuseren med oppløftende eteriske oljer er noe av det første jeg gjør hver morgen når jeg kommer inn på kjøkkenet. Det aller beste er om jeg har gjort diffuseren klar kvelden før. Da er det bare å trykke på knappen - og rommet fylles med deilig aroma som gir en god start på dagen for oss alle!

Foto: Vårt nyeste tilskudd i diffuserfamilien er Laluz, en ultrasonisk diffuser med lekker skulpturell design. Den kan gå i inntil 8 timer og passer inn i de fleste miljøer.

Jeg liker best å velge 2-3 eteriske oljer som jeg blander sammen i diffuseren. Her er noen gode eksempler på blandinger, med utgangspunkt i de eteriske oljene som inngår i Familiepakken fra doTERRA:

  • ENERGI/KONSENTRASJON/LEKSER/HJEMMEKONTOR: 2 dråper Wild Orange + 2 dråper Peppermint + 2 dråper Rosemary
  • ROLIG STEMNING/KVELD: 2 dråper Lavender + 2 dråper Wild Orange + 2 dråper Frankincense
  • BASSELUSKER I HEIMEN: 2 dråper OnGuard + 2 dråper Lemon + 1 dråpe Oregano

Foto: VOLO diffuser fra doTERRA finnes i sort og hvit


Hvilken diffuser bør du velge?

Hvilken diffuser du velger handler mye om smak og behag, hvordan du bor (stort eller lite, få eller mange rom)  - og lommeboken.

Kommer du i gang med doTERRA med Familiepakken, får du automatisk en Petal diffuser med. Denne er en super diffuser som gir en god damp/mist - og en god start på din oljereise. 

Etterhvert ønsker du kanskje å investere i flere diffusere. Da spørs det om du ønsker en som må være tilkoblet strøm (Laluz, Volo, Lumo), eller en trådløs diffuser som du kan flytte rundt i huset (Roam) eller en liten du kan ta med på ferie (Pilot). Snakk med din veileder eller ta kontakt dersom du ønsker mer informasjon om våre diffusere.

Foto: Her er en oversikt over doTERRAsulike diffusere.

 

 

LINKER:
Les mer om forskning omkring eteriske oljer i doTERRA.
Bli med på vårt gratis minikurs i eteriske oljer
Ta kontakt for veiledning eller bestilling
Bestille selv med skriftlig veiledning