Tilbake til bloggen

doTERRA Clary Calm: Kvinneolje for hormonstøtte

kvinnehelse & hormoner spesifikke oljer May 10, 2022

Å lære meg å ta bedre vare på meg selv og mine barn med rene eteriske oljer er noe av beste valget jeg har tatt. Å redusere påtrykket av hormonforstyrrende giftstoffer i livene våre har vært en gave å videreføre.

Clary Calm oljeblanding har blitt en av mine viktigste "bestevenner" for å nettopp ta vare på meg selv og nå også mine tenåringsdøtre gjennom våre ulike sykluser....og for å klare å stå i de svingningene som er en del av det å være kvinne.

Blandingen brukes til alt som har med energisystemene og hormonsyklusen vår å gjøre; energi, søvn, uro, humørsvingninger, PMS, blødninger, menskramper, hetetokter, urenheter i huden - og alt annet som hører til det å være kvinne gjennom månedssyklusen og livssyklusen! 

Clary Calm - kvinnens egen oljeblanding. Oljen for sårbarhet.

ClaryCalm er altså kvinnens egen oljeblanding, også kalt "women's monthly blend" - eller "oljen for sårbarhet". Jeg tror mange kvinner kan kjenne seg igjen i følelsen av en større sårbarhet eller skjørhet i faser av månedssyklusen og i faser av livssyklusen. Da er det så digg å ha verktøy som gir god støtte....

Clary Calm er en helt spesiell blanding designet for å støtte oss kvinner gjennom disse fasene. Blandingen inneholder kraftfulle stabiliserende eteriske oljer fra blomster, sitrus, trær og frø. Den er for meg et must å ha tilgjengelig gjennom den månedssyklusen, gjennom menstruasjonssyklusen fra tenårene og oppover, gjennom fødsel, etter fødsel - og ikke minst i senere livsfaser som overgangsalder når følelsene og hormonene svinger. 

Hva inneholder Clary Calm blandingen?

Clary Calm inneholder følgende eteriske oljer:

Hvordan bruke Clary Calm-blandingen?

Her er mine beste tips til hvordan du kan bruke Clary Calm-blandingen. Husk å prøve deg frem - og bland gjerne ut rolleren med baseolje (fordel over flere rollere) dersom du opplever at den er for sterk.

  • Hetetokter: Smør på pulspunkter, håndledd, bak ørene og i nakken i perioder med hetetokter for å kjøle ned og berolige

  • PMS: Smør over håndledd og nedre del av magen.

  • Menssmerter: Smør/masser over magen og korsrygg for å løse opp i muskelspenninger gjennom månedssyklusen. 

  • Hormonbalanse: Smør på håndledd og nedre del av magen.
  • Emosjonell/humørsvingninger: Smør under føttene hvis du føler deg emosjonell gjennom syklusen din. Smør blandingen i hånden. Ta deg tid til å puste dypt inn fra koppede hender.

  • Fødsel og tiden etterpå: Clary Calm bør ikke brukes under svangerskap, men kan med fordel brukes under fødsel og i månedene etter fødsel (les mer om temaet lenger ned)

  • Sårbarhet: Strever du med å kommunisere i dine nære relasjoner: Smør Clary Calm over halsen/hals-chakra for å forløse emosjonelle blokkeringer og åpne opp for mer emosjonell åpenhet og sårbarhet

  • Tunge menstruasjonsblødninger: Smør over magen både morgen og kveld

  • SUPERTIPS PÅ DE TØFFESTE DAGENE: Rull/smør Clary Calm fra hofte til hofte og rundt ankelbenet hver morgen og kveld for å balansere og lindre. Ekstra ille? Smør en dråpe Aromatouch oljeblanding over der igjen, deretter en dråpe Copaiba - og avslutt med Deep Blue Rub over samme område!  

"Clary Calm er den beste oljen for de værste dagene dine. Ferdig snakka!"

"Jeg bruker Clary Calm i ansiktet hver kveld og det har fått de mørke ringene under øynene mine til å forsvinne"

Clary Calm i svangerskap, fødsel og tiden etterpå

Clary Sage (muskatsalvie) er en av de viktigste eteriske oljene i Clary Calm-blandingen. Clary Sage er også en de mest beroligende, balanserende og styrkende eteriske oljer som finnes - med en naturmedisinsk historie helt tilbake til middelalderen. Denne kan stimulere sammentrekninger av livmor hos gravide og anbefales derfor IKKE å brukes gjennom svangerskapet (ref: Modern Essentials). 

Men, når du er ved termin eller over termin kan både Clary Calm (og Clary Sage) brukes for å styrke, lindre og balansere.

Under fødsel: Smør Clary Calm eller Clary Sage på mors lilletå og/eller magen med litt kokosolje for å støtte den fødende gjennom sammentrekninger og fødselsforløp.

Etter fødsel: Når babyen endelig har kommet er Clary Calm også en nydelig oljeblanding å bruke for å støtte kroppen på veien tilbake til hormonell balanse. Bruk den gjerne daglig de første tre månedene etter fødsel - fra dag èn etter fødsel. Smør den bak ørene, på pulspunkter, over magen - der du føler for det. Legg den inn som et hellig rituale med egentid, for eksempel etter du har dusjet.

Føler du indre stress, uro og emosjonell ubalanse etter fødsel; bruk Clary Calm for å lindre.  

Kan Clary Sage og Clary Calm brukes av menn?

Ja absolutt! Clary Calm er designet for å støtte kvinnes hormonelle syklus, men kan absolutt brukes av menn også. Mange menn har stor glede av Clary Calm og Clary Sage som beroligende støtte i et stressende liv.

Hormonforstyrrelser er også en realitet for mange menn. De påvirkes av de samme hormonforstyrrende elementene i vår hverdag (via bensin, flyreiser, drikkevann, ferdigmat, stekeos, vaskemidler, hud- og hårpleie med mere). Synes du som mann at det lukter for mye blomster av Clary Sage eller Clary Calm? Da er rådet mitt å blande ut med flere treoljer, som mer Cedarwood, Siberian Fir eller andre treoljer. 

Det emosjonelle aspektet ved Clary Calm

Fra boken "Essential Emotion": Clary Calm kalles "oljen for sårbarhet". "Blandingen virker stabiliserende på fysiske og emosjonelle ubalanser og fostrer en større emosjonell intimitet i relasjoner. En perfekt oljeblanding for å støtte kvinnen gjennom fødsel, samtidig som den styrker mor-barn-båndet. En kraftfull emosjonell stabilisator gjennom menstruasjonssyklus og overgangsalder. Hjelper kroppen i å gi slipp på emosjonelle spenninger i reproduksjonsorganene."

Bland gjerne Clary Calm med baseolje

Clary Calm kommer i en 10 ml rollerflaske, men er ikke blandet ut med fraksjonert kokosolje på lik linje med våre "touch-blandinger". Er du sensitiv bør du blande den ut med baseolje før du tar den i bruk. Prøv deg frem. Jeg liker den ublandet, men fyller gjerne på med litt kokosolje etterhvert som jeg bruker den.