Clary Calm fra doTERRA: Kvinneoljen. Hormonstøtte. Oljen for sårbarhet.

Å lære meg å ta bedre vare på meg selv og mine barn med rene eteriske oljer er noe av beste valget jeg har tatt. Å redusere påtrykket av hormonforstyrrende giftstoffer i livene våre har vært en gave å videreføre.

Clary Calm oljeblanding har blitt en av mine viktigste "bestevenner" for å nettopp ta vare på meg selv og nå også mine tenåringsdøtre gjennom våre ulike sykluser....og for å klare å stå i de svingningene som er en del av det å være kvinne.

Blandingen brukes til alt som har med energisystemene og hormonsyklusen vår å gjøre; energi, søvn, uro, humørsvingninger, PMS, blødninger, menskramper, hetetokter, urenheter i huden - og alt annet som hører til det å være kvinne gjennom månedssyklusen og livssyklusen! 

Clary Calm - kvinnens egen oljeblanding. Oljen for sårbarhet.

ClaryCalm er altså kvinnens egen oljeblanding, også kalt "women's monthly blend" - eller "oljen for sårbarhet". Jeg tror mange kvinner kan kjenne seg igjen i følelsen av en større sårbarhet eller skjørhet i faser av månedssyklusen og i faser av livssyklusen. Da er det så digg å ha verktøy som gir god støtte....

Clary Calm er en helt spesiell blanding designet for å støtte oss kvinner gjennom disse fasene. Blandingen inneholder kraftfulle stabiliserende eteriske oljer fra blomster, sitrus, trær og frø. Den er for meg et must å ha tilgjengelig gjennom den månedssyklusen, gjennom menstruasjonssyklusen fra tenårene og oppover, gjennom fødsel, etter fødsel - og ikke minst i senere livsfaser som overgangsalder når følelsene og hormonene svinger. 

Hva inneholder Clary Calm blandingen?

Clary Calm inneholder følgende eteriske oljer:

Hvordan bruke Clary Calm-blandingen?

Her er mine beste tips til hvordan du kan bruke Clary Calm-blandingen. Husk å prøve deg frem - og bland gjerne ut rolleren med baseolje (fordel over flere rollere) dersom du opplever at den er for sterk.

  • Hetetokter: Smør på pulspunkter, håndledd, bak ørene og i nakken i perioder med hetetokter for å kjøle ned og berolige

  • PMS: Smør over håndledd og nedre del av magen.

  • Menssmerter: Smør/masser over magen og korsrygg for å løse opp i muskelspenninger gjennom månedssyklusen. 

  • Hormonbalanse: Smør på håndledd og nedre del av magen.
  • Emosjonell/humørsvingninger: Smør under føttene hvis du føler deg emosjonell gjennom syklusen din. Smør blandingen i hånden. Ta deg tid til å puste dypt inn fra koppede hender.

  • Fødsel og tiden etterpå: Clary Calm bør ikke brukes under svangerskap, men kan med fordel brukes under fødsel og i månedene etter fødsel (les mer om temaet lenger ned)

  • Sårbarhet: Strever du med å kommunisere i dine nære relasjoner: Smør Clary Calm over halsen/hals-chakra for å forløse emosjonelle blokkeringer og åpne opp for mer emosjonell åpenhet og sårbarhet

  • Tunge menstruasjonsblødninger: Smør over magen både morgen og kveld

  • SUPERTIPS PÅ DE TØFFESTE DAGENE: Rull/smør Clary Calm fra hofte til hofte og rundt ankelbenet hver morgen og kveld for å balansere og lindre. Ekstra ille? Smør en dråpe Aromatouch oljeblanding over der igjen, deretter en dråpe Copaiba - og avslutt med Deep Blue Rub over samme område!  

"Clary Calm er den beste oljen for de værste dagene dine. Ferdig snakka!"

"Jeg bruker Clary Calm i ansiktet hver kveld og det har fått de mørke ringene under øynene mine til å forsvinne"

Clary Calm i svangerskap, fødsel og tiden etterpå

Clary Sage (muskatsalvie) er en av de viktigste eteriske oljene i Clary Calm-blandingen. Clary Sage er også en de mest beroligende, balanserende og styrkende eteriske oljer som finnes - med en naturmedisinsk historie helt tilbake til middelalderen. Denne kan stimulere sammentrekninger av livmor hos gravide og anbefales derfor IKKE å brukes gjennom svangerskapet (ref: Modern Essentials). 

Men, når du er ved termin eller over termin kan både Clary Calm (og Clary Sage) brukes for å styrke, lindre og balansere.

Under fødsel: Smør Clary Calm eller Clary Sage på mors lilletå og/eller magen med litt kokosolje for å støtte den fødende gjennom sammentrekninger og fødselsforløp.

Etter fødsel: Når babyen endelig har kommet er Clary Calm også en nydelig oljeblanding å bruke for å støtte kroppen på veien tilbake til hormonell balanse. Bruk den gjerne daglig de første tre månedene etter fødsel - fra dag èn etter fødsel. Smør den bak ørene, på pulspunkter, over magen - der du føler for det. Legg den inn som et hellig rituale med egentid, for eksempel etter du har dusjet.

Føler du indre stress, uro og emosjonell ubalanse etter fødsel; bruk Clary Calm for å lindre.  

Kan Clary Sage og Clary Calm brukes av menn?

Ja absolutt! Clary Calm er designet for å støtte kvinnes hormonelle syklus, men kan absolutt brukes av menn også. Mange menn har stor glede av Clary Calm og Clary Sage som beroligende støtte i et stressende liv.

Hormonforstyrrelser er også en realitet for mange menn. De påvirkes av de samme hormonforstyrrende elementene i vår hverdag (via bensin, flyreiser, drikkevann, ferdigmat, stekeos, vaskemidler, hud- og hårpleie med mere). Synes du som mann at det lukter for mye blomster av Clary Sage eller Clary Calm? Da er rådet mitt å blande ut med flere treoljer, som mer Cedarwood, Siberian Fir eller andre treoljer. 

Det emosjonelle aspektet ved Clary Calm

Fra boken "Essential Emotion": Clary Calm kalles "oljen for sårbarhet". "Blandingen virker stabiliserende på fysiske og emosjonelle ubalanser og fostrer en større emosjonell intimitet i relasjoner. En perfekt oljeblanding for å støtte kvinnen gjennom fødsel, samtidig som den styrker mor-barn-båndet. En kraftfull emosjonell stabilisator gjennom menstruasjonssyklus og overgangsalder. Hjelper kroppen i å gi slipp på emosjonelle spenninger i reproduksjonsorganene."

Bland gjerne Clary Calm med baseolje

Clary Calm kommer i en 10 ml rollerflaske, men er ikke blandet ut med fraksjonert kokosolje på lik linje med våre "touch-blandinger". Er du sensitiv bør du blande den ut med baseolje før du tar den i bruk. Prøv deg frem. Jeg liker den ublandet, men fyller gjerne på med litt kokosolje etterhvert som jeg bruker den.

Er rene, eteriske oljer noe for deg? Ta kontakt for en uformell oljeprat. 

Jeg viser deg hvilke muligheter du har for å komme i gang med eteriske oljer. Jeg viser deg også hvordan du kan få den opplæringen du trenger for å leve en naturlig livsstil med eteriske oljer.

Ta kontakt
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.