Mine minikurs
Tilbake til bloggen
 

doTERRA Osmanthus: feminin hud- og parfymeolje

kvinnehelse & hormoner spesifikke oljer Aug 16, 2022

Å åpne opp øynene for ren plantekraft har skapt store endringer for meg. Oljene kom seilende inn i livet mitt på helt riktig tidspunkt for å skape først kaos, så endring og transformasjon. Det er jeg overbevist om. Føler du det også sånn? Skal du virkelig oppleve kraften i rene eteriske oljer må du ta oljene på alvor, bruke de med intensjon og la de bli en del av hverdagen din. Lar du de som andre ting være et flyktig bekjentskap du kun bruker av og til, vil du ikke få erfare hvor transformerende ren plantekraft kan være.

Den største magien i livet med rene eteriske oljer er at du stadig oppdager noe nytt ved en olje eller en oljeblanding. Kanskje har du lagt oljen bort en stund. Et år, en måned, en uke. Så tar du den frem igjen, eller den bare dukker opp igjen på en aller annen måte. Den bare finner veien tilbake til deg på et vis. Og det går opp for deg hvorfor du trenger den akkurat nå. Har du hatt det sånn noen ganger?

I dag oppdaget jeg Osmanthus med sin smilende milde energi for alvor! Tilfeldig? Neppe. For når jeg leser om den emosjonelle siden ved denne helt spesielle oljen/absolutten, så forstår jeg hvorfor jeg trenger den akkurat nå. Fordi jeg trenger påminnelser om det hun har å fortelle meg. Så da tar jeg den i bruk igjen, med en større intensjon.

Bli med meg på en liten oppdagelsesreise og bli ordentlig kjent med Osmanthus på et dypere nivå! Kanskje er hun noe for deg også akkurat nå?

Litt av hvert om Osmanthus

Osmanthus kommer fra samme botaniske familie som Jasmine, og dyrkes og høstes i Kina. "Osmanthus-oljen" er egentilg en absolutt som via en arbeidskrevende prosess ekstraheres fra blomstene og isoleres før den blandes med fraksjonert kokosolje. Blomsterbladene er rett og slett for delikate til å kunne dampdestilleres til eterisk olje. Og aromaen? Søtlig, snill, mild blomsteraroma, med parfymeaktige undertoner av mild aprikos - helt unik vil jeg si! Må bare oppleves. En olje som jobber helt i takt med hjerte-energien din!

Mandarin har kallenavnet "sitrusfruktenes barn". På samme måte har Osmanthus kallenavnet "alle blomsters barn" - og anses som en av de aller mest hellige blomstene i blomsterriket. Er ikke det nydelig? En vakker gave fra moder jord som oppfordrer deg til å finne stillheten i deg selv, være tilstedeværende i eget liv - og til å tillate at hjertet ditt åpner seg opp og får blomstre til sitt fulle potensiale. Når du føler på et mørke, finn frem din Osmanthus, smør henne over hjertet og pust henne dypt inn.....

"Osmanthus will whisper a beatiful song into you. This song is the reminder of the sweetness of love and the gifts that love brings". (Bok: Gifts of the Essential Oils).

Se nå for deg det lille eviggrønne Osmanthustreet med sine nydelige små gullaktige blomsterblader. Se for deg at du legger nesen tett inntil de små blomsterrankene. Du kjenner at den søtlige blomsterduften fra den milde eteriske oljen i de små blomstene trekkes inn gjennom nesen og finner veien helt inn til hjernen. Helt frem til den limbiske delen av hjernen hvor følelser og gamle minner er lagret. Du kjenner at den gjør noe med deg. Kanskje blir du mer avslappet. Eller du føler deg roligere....eller kanskje oppløftet. Slik virker eteriske oljer i sin reneste og mest potente form.

doTERRA har flere eteriske oljeblandinger som inneholder Osmanthus: Console, Beautiful, Elevation, Arise. Ser du nærmere på den emosjonelle siden ved hver og en av disse blandingene - vil du lettere forstå hvorfor de inneholder Osmanthus. 

Alt som finnes har sin unike energi og vibrasjon

Det gjelder også planter. Og dermed også eteriske oljer i sin reneste form. Inviterer du oljene inn i livet ditt for alvor - og lar de blir en del av dine daglige ritualer ved bruk av diffuser, påføring på huden og intern bruk - så vil kroppen over tid prøve å matche de høyere vibrasjonene til de eteriske oljene. På denne måten kan rene eteriske oljer spille en kraftfull støtte i våre egne healingprosesser. Alle har vi smått og stort som er uforløst - som bæres med oss gjennom livet -  og som lengter etter å komme til overflaten og forløses. 

Osmanthus har også sin helt unike vibrasjon. Jeg ser på den som en hjerteåpner. En olje som vår meg til å åpne litt mer opp. Vekke sjelen min og unngå at jeg gror fast, men kommer i bevegelse igjen. Som minner meg på at jeg må sikte høyere og slippe inn det nye.  

Hvordan bruke Osmanthus fysisk og emosjonelt

La oss se på noen bruksområder, alt fra hud, til parfyme, yoga, meditasjon og affirmasjoner:

  • HUDOLJEN: Osmanthus er nydelig som hudolje og kan fint smøres på tørr hud og poser under øynene for å nære og balansere. 
  • SÅRE MUSKLER: Smør Osmanthus sammen med ekstra kokosolje og masser inn for å lindre og roe ned muskulator.
  • STRESSET: Smør Osmanthus på pulspunkter og over hjertet og pust inn fra hendene. Finn roen igjen.
  • NATURLIG PARFYME: Den mest dominerende kjemiske komponenten i Osmanthus er trans-beta-ionon, som gjør den veldig godt egnet til ekslusive parfymer og parfymeprodukter. Bruk den som parfyme rett på pulspunkter, i nakke, bak ørene, på håndledd og oppover underarmen. Smør den over hjertet. Eller lag dine egne parfymeblandinger med Osmanthus og andre eteriske oljer. Her er litt inspirasjon på veien: 

  • FINNE INDRE STILLHET, YOGA OG MEDITASJON: Gjør du yoga eller meditasjon? Osmanthus virker beroligende, hjelper oss å slappe av - og er derfor godt egnet før yoga og meditasjon. Pust den dypt inn fra hendene, smør den på pulspunkter, lukk øynene og tenk at du nå skal tankene stilne - og heller bare føle, åpne hjertet og være tilstede her og nå. Osmanthus vil forsterke opplevelsen om du bruker den med intensjon.
  • NÅR DU FØLER PÅ NEDSTEMTHET ELLER MØRKE: Smør Osmanthus på pulspunkter og i hånden og pust inn dypt noen ganger, mens du gir deg selv affirmasjoner som løfter deg opp. Minn deg selv på at vi mennesker er både lys og mørke. Aksepter.
  • SOM STØTTE GJENNOM SELVUTVIKLING - I Å SKAPE ENDRING I DEG SELV, I LIVET OG I VERDEN: Er du klar for en endring? trenger du en ny start? Står du foran noe nytt, en ny begynnelse? Trenger du et dytt for å åpne opp for det nye i livet ditt? Nye muligheter. Nye drømmer. Nye relasjoner. Bruk Osmanthus over hjertet daglig, pust den dypt inn fra hånden -  og bruk affirmasjoner for å raskere åpne opp hjertet og skape endring. Her er forslag og inspirasjon til affirmasjoner du kan bruke - eller lag dine egne:  

 

Jeg håper Osmanthus kan bli en spennende overraskelse i ditt liv også. Dette er en olje som er begrenset i salg. Det er rett og slett ikke mulig å produsere nok til at den kan være et permanent produkt med det første. Så nyt din Osmanthus så lenge du har den. Til den dukker opp igjen......

 

Linker til andre av mine blogginnlegg 

Om luktesansen, eteriske oljer og følelser

Whisper - oljen for femininitet

doTERRAs yogaoljer til hverdagsbruk

Yogaoljene fra doTERRA

Salubelle - oljen for spirituell innsikt