Mine minikurs
Tilbake til bloggen
 

doTERRA Tea Tree: 100% testet grad, hudolje & immunforsvar

immunforsvar naturlig hud- og hårpleie spesifikke oljer Oct 01, 2022

ENDELIG er Tea Tre-oljen, også kjent som Melaluca (tetre på norsk) fra doTERRA tilgjengelig i Norge! Denne helt spesielle eteriske oljen som vi har ventet så lenge på! Dette er 100% ren tested grad Tee Tree-olje av høyeste kvalitet.

Tea Tree har mer enn 90 ulike kjemiske komponenter som gjør at oljen har utallige bruksområder. Oljen har svært rensende egenskaper og er en storfavoritt i mange hårprodukter og hudpleieprodukter (inkludert i produkter mot akne) - men også i rengjøring og for å rense luften innendørs. Er du glad i å lage hud-, hår- og rengjøringsprodukter vil Tea Tree bli din bestevenn.

doTERRAs Tea Tree-produksjon har store ringvirkninger 

Jeg elsker måten doTERRA jobber på. De tilstreber hele tiden å skape en større og større impact overalt hvor de produserer eteriske oljer. Bønder og samfunn verden over får betydelig bedre levevilkår med sine samarbeid med doTERRA. Se videoen øverst for å forstå dybden i dette. 

Melaluca-treet er et eviggrønt busklignende tre som opprinnelig kommer fra Australia. Oljen fremstilles ved å dampdestillere bladene på busken. Tea Tree-oljen  har blitt brukt av Australias urbefolkning i alle tider for å lindre kutt, brannsår, sår og andre hud-utfordringer på grunn av oljens rensende og immunbyggende egenskaper. Tenk, i begynnelsen av andre verdenskrig hadde de fleste medlemmer av den australske hæren en liten flaske Tea Tree eterisk olje med seg ut i krigen. Av en grunn.

Melaluca-treet trives svært godt i Australias solrike klima og fuktige jord. Her vokser treet hele våren, sommeren og høsten, mens ville kenguruer løper fritt mellom trærne!  De samme trærne kan høstes hvert år fordi de  begynner å vokse igjen bare noen få uker etter høsting.

Deler av Kenya har lignende vekstvilkår som Australia, noe som gjør at Melaluca-treet trives også her. Noe av fremstillingen av Tea Tree-olje skjer derfor i Kenya. På denne måten kan doTERRA støtte små bønder i sårbare områder - samtidig som de fremtiller ypperste kvalitet av Tea Tree-olje.

Tea Tree-høsting og produksjon sørger for følgende innvirkning i Kenya og Australia:

KENYA:

 • 38 faste jobber
 • 32 sesongstillinger
 • 906 små bønder (inkludert 405 kvinner) og 1 stor gård inkludert i samarbeidet

AUSTRALIA:

 • 8 faste jobber
 • 7 sesongstillinger

Tea Tree copy.jpg

 Stopp opp et øyeblikk og tenk over dette neste gang du drypper en dråpe ren testet grad TeaTree fra doTERRA i hånden. Her er to videoer for en dypere forståelse av hvilken impact Tea Tree produksjonen har i Kenya og Australia. Scroll videre for oppskrifter og hverdagstips med Tea Tree! 

Hvordan bruke Tea Tree-oljen i din hverdag? 

På grunn av sine rensende, balanserende og pleiende egenskaper kan Tea Tree-oljen brukes til utrolig mye. Er du tett kan du lage deg kopp varmt vann og ha i en dråpe Lemon, Oregano, Peppermint og Teatree og puste inn dampen for å åpne luftveien. Drypp en dråpe Tea Tree på tannbørsten din før du pusser tennene dine for en god rens av tenner og munnhule - men også av tannbørsten din.  

TEA TREE I HÅRPLEIE
 • Ha dråper av oljen i sjampoflasken din eller en dråpe i shampo når du vasker håret til skolebarna for å forebygge mot lus gjennom høst og vinter.
 • Du kan også lage en beskyttende spray for barnehage- og skolebarna med 10 dråper av hver av oljene Rosemary, Tea Tree og Peppermint. Bland ut med vann eller heksehassel. Spray regelmessig i hår og luer. 

TEA TREE I I HUDPLEIE
 • Hvis du har hudirritasjoner eller uren hud kan du bruke Tea Tree-oljen eller 10 ml-rolleren direkte på mindre urenheter ifm daglig hudpleie morgen og kveld. 

 • Tenåringshud: Ha TeaTree, evt TeaTree og Cilantro-olje direkte på urenheter (før leggetid).
 • Ha en dråpe Tea Tree i hudrensen din morgen og kveld for ekstra god rense-effekt.
 • Innarbeid gode rutiner med rengjøring av sminkekostene dine. Sminkekostene våre er store bakteriebomber. De fanger opp mikrober, døde hudceller og talg hver gang vi bruker dem. Sminker du deg hver dag bør du vaske de an gang i uken. Det er flere måter å gjøre dette på - her er en metode:  To teskjeer OnGuard vaskekonsentrat røres i et glass eller en bolle med vann og 2 dråper TeaTree. Her kan du også bruke andre eteriske oljer som OnGuard, Grapefruit og Purify. Du kan også ha i litt kokosolje. Legg i børstene og la de trekke litt før du begynner å jobbe med kostene for å få de rene. Skyll med lunkent vann. 

 • Tea Tree er også super etter barbering! Du kan lage deg din egen etter-barberingsspray i en sprayflaske med 5 dråper hver av en eller flere av oljene Tea Tree, Frankincense, Lavender, Helichrysum og Myrrh. Ha i rosevann, eller vann og fraksjonert kokosolje. Bland godt.
 • Flere av doTERRAs egne hud- og hårpleieprodukter inneholder Tea Tree-olje, inkludert HD-Clearserien som er målrettet mot uren og yngre hud.
 • Smør Tea Tree på tånegler og negler etter dusj for å rengjøre/rense og holde neglene sunne og friske - og unngå at ting "gror".
 • Har noen i huset tatt pearcing? Smør Tea Tree og kokosolje på ørene for å beskytte.
 • Har du tette bihuler i perioder? Smør Tea Tre over bihulene. Her er også ZenGest fin. 

VED FORBIGÅENDE ØREVOND
  • Har du barn som er plaget med ørene innimellom, er Tea Tree en olje som  kan gi rask lindring for mange - gjerne sammen med de eteriske oljene Basil (basilikum) og Lavendel. 
  • Oppskrift "øre-roller" for barn: 10 ml rollerflaske tilsettes 2 dråper hver av Tea Tree (fra doTERRA), Basil og Lavender. Fyll opp flasken med fraksjonert kokosolje. Masseres inn bak og rundt ørene, ikke inni ørene. Du kan ta på litt av blandingen på en bomullsdott og legge inntil eller feste inntil øret. Gjenta påføringen flere ganger. 

TEA TREE SOM IMMUNSTØTTE MED OLJEBLANDINGEN F.L.O.O.T

Noen ganger er det bare sånn at du ikke kommer unna. Når jeg kjenner det kiler og skurrer i halsen, hva gjør jeg da? Jo, da gjelder det å handle raskt, og komme i gang med å støtte kroppen så fort som mulig. Som nevnt lenger opp bruker jeg da OnGuard og DDR Prime hyppigere gjennom dagen. Jeg tygger gjerne DDR Prime flere ganger gjennom dagen (obs - den er sterk!). I tillegg har jeg OnGuard + Lemon + en dråpe Oregano i diffuseren og lar den gå i rommet jeg er i.

Jeg har alltid en 10 ml rollerflaske klar med oljeblandingen F.L.O.O.T klar for sånne perioder! Den smører jeg hyppig under fotsålene og opp og ned ryggraden om jeg kommer til der! 

F= Frankincense - L= Lemon -  O =OnGuard - O=Oregano - T=TeaTree (Melaluca)

F.L.O.O.T er en ekstra kraftfull oljeblanding som gir den nødvendige ekstra støtten ved behov. Du kan også lage deg en kapsel med de samme eteriske oljene. NB! Jeg anbefaler kun doTERRAs eteriske oljer for intern bruk, pga sikkerhet og renhet.

Les mer om teameteteriske oljer og immunstøtte i dette blogginnlegget.

I RENGJØRING:
  • Ha TeaTree i diffuser med feks sitrusoljer for å rense lufta og skape et bedre innemiljø.
  • Rengjør dusjgulvet med vaskespray med TeaTree for å unngå at ting "gror".
  • Spray treningssko med spray som inneholder Tea Tree for å unngå at ting "gror". 
  • Lag din egen naturlige vaskespray med sprayflaske i glass, samt OnGuard vaskekonsentrat og dråper med Melaluca. 
  • Gjør vaskemaskinen ren regelmessig, da den også samler opp bakterier og urenheter som fester seg til klærne. Lag en sprayflaske med eddik og vann, 10-15 dråper Tea Tree og 5-10 dråper Grapefruitolje eller annen sitrusolje. Rist godt. Spray og tørk godt av av.
OPPSKRIFT PÅ ROLLERBLANDINGER MED MELALUCA/TEA TREE 

Her er flere gode rollerblandinger som inneholder Melaluca. Som du ser har denne helt spesielle eteriske oljene utallige bruksområder!

 

Tea Tree og emosjonelle egenskaper

Tea Tree har kraftfulle rensende egenskaper! Jeg bruker derfor også Tea Tree når jeg føler at jeg trenger en "energetisk rens". Det kan være gamle eller nåværende relasjoner i livet som oppleves som energitappende (energityver eller energivampyrer). Det kan også være andre årsaker eller omstendigheter i livet som gjør at man føler seg drenert energetisk.

I disse tilfellene bruker jeg Tea Tree med intensjon for å bli mer bevisst på hva eller hvem som tapper meg for energi. Bli mer bevisst på å bygge sunne energetiske grenser til dine omgivelser, sunne og respektfulle relasjoner - og ikke tillate at andre drar fordeler av din tid, energi eller talenter - som tapper av din kraft. Stå opp for deg selv og ikke ta ansvar for alle andres problemer. De er ikke dine. Å klare å gi slipp på denne type energetiske bindinger til relasjoner kan være nokså frigjørende. 

 • Ta 1-2 dråper TeaTree (fra doTERRA) i hånden. Gni hendene sammen og ta 5 dype innpust med pause mellom. Etter du er ferdig kan du også "stryke" med hendene dine over auraen din, over hodet, ansikt - og nedover kroppen - for å "børste bort" energi du ikke trenger å bære med deg. Rett fokus mot at det du trenger og ønsker er å bli næret av kjærlighet og verdsettelse (fra boken "Gifts of the essential oils"). 
 • Smør 1-3 dråper Tea Tre under føttene og/eller på toppen av hodet. Du kan også dryppe en dråpe rett i kronechakra. 
 • Bruk Tea Tree i diffuser, gjerne sammen med andre eteriske oljerr, feks TeaTree + Geranium + Lemongrass, eller TeaTree + Lemon + Sandalwood. 
 • PROTOKOLL FOR INTUISJON: Jeg lærte en protokoll for å skjerpe min intuisjon på et kurs jeg gikk hos Desiree de Lalune for flere år siden. Lær å høre sjelen bak stemmen til andre mennesker, slik at jeg kan levere en beskjed tilbake til dem slik at de kan høre og forstå meg. Snakk i deres språk slik at de forstå. Når vi virkelig hører og føler andre mennesker, da stoler de på deg og liker deg. Gjennomfør øvelsen og si til deg selv: "Jeg respekterer min stemme og snakker alltid min sannhet". Gå tilbake til protokollen når du trenger det. Lavendel for kommunikasjon og ditt kreative senter....Peppermint for å skjerpe sansene....Lemon for klarhet og fokus - og for å rense uro som forstyrrer....Frankincense for å kunne si min sannhet som er mitt nye normale...Tea Tree for beskyttelse og grensesetting ved å aldri svikte oss selv ved å si det vi må si fordi vi er redd for hva andre mener eller sier om oss.... 

 NB! Jeg bruker kun Tea Tree/Melaluca fra doTERRA, da jeg vet at den er testet 100% ren.

Til sist: Jeg håper denne bloggen ga deg et lite innblikk i den eteriske oljen Melaluca - og at du har fått et innblikk i hvordan du kan bruke den i din egen hverdag.

NYTTIGE LINKER: